Naar hoofdcontent

Overkomer

Nieuws van onze G-toppers

Het schaatsseizoen zit er voor ons helaas alweer op. Wat gaat dat toch altijd weer snel. Onze sporters maken zich voor een deel op om aan hun zomeractiviteiten te beginnen.

Nieuws van onze G-toppers

Zo zwemt Agaath in de zomer, bijvoorbeeld. En we hebben natuurlijk ook nog een mooie groep g-skeeleraars die 17 april weer beginnen aan hun skeelerseizoen. Maar eerst nog even terugblikken op afgelopen schaatsseizoen:

Hoogtepunt was natuurlijk het Special Olympics Nationaal Shorttrackevent 2018, maar daarover later meer. Allereerst ben ik natuurlijk heel trots op al onze schaatsers die weer een boel geleerd hebben dit seizoen. Iedereen heeft voor zichzelf weer mooie stappen gemaakt dus daar mag iedereen trots op zijn. Ook ben ik heel trots op onze vrijwilligers. Zij staan daar toch maar mooi elke week en helpen de sporters met hun enthousiasme (soms letterlijk) vooruit.
Vooral dank aan Jan Schonewille dit seizoen. Vanwege mijn zwangerschap heeft hij het grootste deel van de trainingen gegeven. Super! Nogmaals hartelijk dank Jan!
Ook hebben we dit jaar weer goede hulp gehad van een HIJC’er die haar maatschappelijke stage bij het G-schaatsen heeft gedaan. Pip: super gedaan meid! Jij komt er wel ;)

Zoals ik al zei mogen we daarnaast terugkijken op een fantastisch Special Olympics Nationaal Shorttrackevent. Er zijn veel mooie verhalen verschenen in de (sociale) media. Waar we vooral trots op zijn, zijn de enthousiaste en positieve reacties van allereerst de sporters en hun coaches. De meeste waren nog nooit op de ijsbaan in Enschede geweest maar ze vonden het erg mooi en goed geregeld. Daarnaast was ook Special Olympics erg te spreken over de organisatie van de wedstrijd. Ook de aanwezige vertegenwoordigers van de gemeenten Hengelo en Enschede waren zeer te spreken over het evenement en willen hier graag vervolg aan geven. Dus hopelijk snel weer zo’n mooi G-evenement in Twente.

Dit alles was niet mogelijk geweest dankzij de inzet van vele vrijwilligers van met name HIJC. Nogmaals ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en inzet. Special dank aan Marike ter Maat, Herman Ellenkamp en Peter Tibben voor het mede organiseren van de wedstrijd.

En voor de meeschrijvers: we hebben het evenement volledig financieel onafhankelijk van HIJC kunnen organiseren met dank aan vele sponsoren en suppliers.

Voor nu gaan wij ons dus opmaken voor de zomer. Voor de skeeleraars betekent dit dat ze zich gaan voorbereiden op de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Dat betekent 3 dagen lang feest en mooie wedstrijden. Daar hebben wij erg veel zin in!

Rieke Tibben
Coördinator G-sport HIJC

© Foto: www.tomsmit-fotografie.nl

 

  • Aantal weergaven (1652)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Marathongroep
Marathongroep
Marathongroep

Vorige artikel

Bericht van de Technische Commissie
Bericht van de Technische Commissie
Bericht van de Technische Commissie