Junioren trainingsgroepen

(12-18 jaar)

Bij de Hengelose IJsclub zijn er verschillende trainingsgroepen waarin je kan schaatsen als jongere. Als je al bij de pupillen van de Hengelose IJsclub pupillen schaatst kan je waarschijnlijk doorstromen bij de pupillengroepen. Ook kan je gevraagd worden voor de wedstrijdgroepen.

Verder is er een speciale jongeren recreantegroep, maar je mag natuurlijk ook meedoen met de oudere recreanten. Kortom keuze genoeg!


Jongeren recreantengroep

Voor sommige junioren is de wedstrijdgroep te hoog gegrepen wat betreft snelheid of wat betreft verplichtingen of vaardigheid. Echter ook voor hen is er een mogelijkheid om in een jeugdgroep te blijven trainen. De HIJC verzorgt voor de junioren recreanten een schaatstraining op zaterdagochtend. Het is een gecombineerde training van wat betreft techniek, snelheid en duur. Plezier in schaatsen staat voorop en een verplichting om te komen is er niet, dus geen probleem als je een keer niet kunt vanwege huiswerk. In de zomer kan je meedoen aan de skeelertraining bij de HIJC recreanten.

schaatsen

  • Junioren recreanten schaatstraining is op zaterdagochtend 08.30-09.40 uur.
    Op het schaatstrainingsrooster van de recreantengroepen staan ook de trainers van de junioren. De trainers zullen je indelen in de juiste junioren groep. Junioren recreanten mogen ook schaatswedstrijden schaatsen via BC Twente.

skeeleren

  • Junioren recreanten hebben skeelertraining op maandagavond bij de recreantengroep van 18.30-19.30 uur. De skeelertrainers van de (junioren) recreanten vind je op de skeelerpagina.

fietsen

Junior bij de pupillengroep

Sommige junioren blijven nog een jaartje bij de pupillen schaatsen. Vraag dit eerst na bij je pupillentrainer. 
 

Wedstrijdgroepen

Voor de wedstrijdgroepen wordt je gevraagd. De wedstrijdgroepen hebben een eigen programma. Op de pagina van de wedstrijdgroepen staat meer informatie.