Archief zomer'09-'10

Nieuwspagina Zomer 2009

Zomerseizoen afsluiting skeelertocht[22-09-2009]

Patrick Huttenhuis heeft foto's gemaakt tijdens de skeelertocht die zondag 20 september werd gehouden als afsluiting van het zomerseizoen.
Hij maakte foto's van de mini-elfstedentocht voor de pupillen.
Klik hier om ze te bekijken.
Tom Zomer maakte ook een groot aantal foto's van dit evenement. Klik hier voor zijn foto's.

Foto's RunBikeRun Delden[13-09-2009]

Hierbij enkele foto's van de Run-Bike-Run van 13 september 2009 in Delden. De foto's blijven er ongeveer 1 maand opstaan zodat een ieder die dat wil ze kan downloaden.
Wil iemand graag hogere resolutie foto's hebben dan graag even contact opnemen met Jan Evert : familieleeuw@gmail.com

Trainingstijden en prijzen seizoen 2009-2010 bekend [10-09-09]

Op 9 september heeft de Baancommissie Enschede vergaderd met de diverse Twentse ijsclubs die gebruik maken van de IJsbaan Twente. In deze vergadering zijn de volgende zaken besloten:

De tijden waarop getraind kan worden liggen gelijk aan voorgaand jaar. Wel is er de mogelijkheid geboden om op de drukte op de dinsdag- en donderdagmiddag te verminderen door niet alleen op het 2e uur, maar ook op het 1e uur een trainingsuur aan te bieden. De exacte trainingstijden zullen zeer binnenkort op de website van de Baancommissie worden gepubliceerd. Alle leden die vorig jaar reeds schaatsten én alle nieuwe leden kunnen binnekort een brief van HIJC verwachten waarin één en ander nader wordt toegelicht. Op basis van deze correspondentie worden vervolgens de trainingskaarten besteld, die vanaf 3 oktober geldig zullen zijn.

De kosten die gepaard gaan met het schaatsen zullen in veel gevallen iets lager liggen dan voorgaand jaar en in slechts een enkel geval ligt stijgen. Dit kan als volgt worden toegelicht:

  • de contributiebedragen die nodig zijn voor de dekking van de eigen kosten van HIJC zijn, zoals reeds in de Algemene Ledenvergadering van juni jongstleden is besloten, verlaagd,
  • de prijzen voor de trainingskaarten en de opslag voor de Baancommissie zijn gelijk gebleven, behalve voor de eerste jaars Junioren A; voor die groep is de prijs van de trainingskaarten verhoogd,
  • de kosten voor de KNSB licentie zijn ligt hoger dan voorgaand jaar.

Voor een goed totaalbeeld van de prijzen voor 2009/2010 verwijzen wij u graag naar de contributie-tabel, die op deze website is op opgenomen in het hoofdstuk Algemeen, Contributie.

Foto's run-bike-run Ootmarsum [10-9-09]

Zondag 6 september vond de eerste voor dit seizoen door de BC Twente georganiseerde run-bike-run plaats. Op deze locatie treft u de foto's hiervan aan gemaakt door Tom Zomer.

Skeelerploegenachtervolging in Vriezenveen [04-09-2009]

Op zaterdag 29 augustus werd in Vriezenveen de jaarlijks terugkerende skeelerploegenachtervolging gehouden.
Het was een leuk evenement waar verschillende ploegen van de opleidingsgroepen en een ploeg van de pupillen aan meededen. Voor foto's hiervan kijk hier.

Nieuwe foto's skeelertraining Expocenter[29-06-2009]

Tom Zomer heeft weer een serie foto's gemaakt van het skeeleren bij het Expocenter op maandag 22 juni en van de skeelertocht op 29 juni.
Klik hier om de 1e serie te bekijken van 22 juni. (Training)
Klik hier om de 2e serie te bekijken van 29 juni. (Skeelertocht)

Geslaagde deelname aan Wieleritten in Lelystad [20-6-2009]

Op zaterdag 20 juni werden voor de twintigste keer door STG Dronten georganiseerde wielerritten in Dronten gereden. Er werd zowel individueel als in ploegen gereden door schaatsverenigingen en KNSB selecties uit geheel Nederland. De HIJC was ruim vertegenwoordigd met Wedstrijdopleidingsgroep 2 en wedstrijdgroep AB. Ook leden van de HIJC die deelnemen aan KNSB selecties en HIJC lid Tom Prinsen (VPZ) was van de partij. De wedstrijdopleidingsgroep was de avond van te voren al neergestreken op een camping in de buurt om zich op deze ritten voor te bereiden.
De score van de HIJC bij de individuele tijdrit was:
- Junioren C Dames: Iris Bosch 1ste plaats,
- Junioren C Dames: Pien Keulstra 2de plaats, en
- Veteranen Dames: Marijke Goeree 1 ste plaats.

Bij de ploegenrit behaalden de volgende HIJC-ers de eerste plaats in de volgende categorieen:
- Pupillen Dames: Marielle Busschers, Merel Griepink en Minke van Weert,
- Pupillen Heren: Tim van Benthem, Ruben Blenk, Raynald Kip en Barry Lubben,
- Junioren C Dames: Iris Bosch, Elin Nales, Jinthe Roelofs en Lotte van Weert,
- Junioren C Heren: Pascal de Vries,
- Junioren C Dames B: Pien Keulstra,
- Neo-Senioren Dames: Mechteld Dekking,
- Senioren Heren: Tom Prinsen.

De dag werd afgesloten met een gezellige barbeque in het clubgebouw. Voor foto's van deze sportieve dag kijk hier.
Hierbij nog wat nieuwe foto's
Veel dank aan de HIJC vrijwilligers die deze dag mogelijk maakten!

Overzicht trainers zomer 2009 [08-06-2009]

Voor zomerseizoen 2009 zijn de volgendetrainers actief
Hier staan de trainers van de verschillende disciplines.

Wijziging bestuur en ledenadministratie [03-2009]

Met ingang van maart worden er enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd in het secretariaat van de HIJC.
Bert Jaspers is het bestuur van de HIJC komen versterken. Hij vult de nog openstaande bestuursvacature op conform het mandaat van de ledenvergadering aan het bestuur (gegeven in de algemene ledenvergadering van september 2007). Bert is binnen het bestuur benoemd als secretaris en volgt daarmee Nico Groenendijk op, per 2 maart 2009. Hij is bereikbaar via secretariaat@hijc.nl en onder telefoonnummer +49 2565402213.
Inger Makaske gaat vanaf eind maart de ledenadministratie verzorgen, waarvoor voorheen de secretaris verantwoordelijk was. De ledenadministratie is bereikbaar onder ledenadministratie@hijc.nl. Tot eind maart handelt Nico Groenendijk (074-2770096) de administratieve zaken af (aan-/afmeldingen, baankaarten, licenties, groepsindelingen), vanaf eind maart is Inger Makaske daarvoor aanspreekbaar (053-4330063).