G-Schaatsen

Wil je graag schaatsen en/of skeeleren maar vind je het lastig om te trainen met grote groepen? En komt dat omdat je een verstandelijke beperking hebt? Dan kun je nu toch komen schaatsen en skeeleren.
De Hengelose IJsclub biedt namelijk speciale schaats- en skeelertrainingen aan voor iedereen met een verstandelijke beperking (8 - 80 jaar). Begeleiding wordt gegeven door een aantal enthousiaste en ervaren vrijwilligers. Ze helpen je graag de techniek te leren.

In de winter trainen we elke maandagavond op:
IJsbaan Twente van 19:15 uur t/m 20:15 uur.

In de zomer trainen we elke dinsdagavond op:
Combibaan Hengelo van 19.30 uur t/m 20.30 uur.

Omdat we al heel wat jaren schaatsen vinden wij het erg leuk om aan wedstrijden mee te doen. Voor onze speciale deelnemers worden er speciale wedstrijden gehouden. Deze heten de Special Olympics. Deze wedstrijden worden in Nederland georganiseerd maar ook in het buitenland.

Kom eens een keertje met onze schaatstraining meedoen!
Geef je hier op voor gratis proeflessen.

Special Olympics

Omdat we al heel wat jaren schaatsen vinden wij het erg leuk om aan wedstrijden mee te doen. Voor onze speciale deelnemers worden er speciale wedstrijden gehouden. Deze heten de Special Olympics. Deze wedstrijden worden in Nederland georganiseerd maar ook in het buitenland. In 2017 zijn we naar de Special Olympics World Winter Games geweest in Oostenrijk. Hier kan je onze belevenissen terugvinden.

#PlayUnified

#PlayUnified van Special Olympics: Voor meer ontmoetingen tussen sporters met en zonder verstandelijke beperking.

Maartje schaatste tegen Ireen Wust op de 100 meter tijdens ISU World Cup 2018

Meer G-berichten lezen?

Wanneer u bij de nieuwsartikelen en bij onze nieuwsbrief De Overkomer het trefwoord: G-sport aanklikt, dan komt u alle nieuwsartikelen van ons tegen.