HIJC Framerunning

De Hengelose IJsclub (HIJC) is óók voor mensen met een lichamelijke beperking! 

De HIJC is van mening dat iedereen moet kunnen sporten. Wij hebben een Framerunning groep gestart voor mensen met een lichamelijke beperking, om samen lekker actief bezig te zijn. 

Foto gemaakt door Emiel Muijderman fotografie

Sport is belangrijk en iedereen moet kunnen sporten. Daarom vonden wij het als vereniging belangrijk om ons aanbod uit te breiden, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking bij ons kunnen sporten. In deze zoektocht zijn we in aanraking gekomen met Framerunning.

Een Framerunner is een soort driewielfiets, zonder pedalen maar met een borststeun waarmee mensen met een lichamelijke beperking kunnen lopen of zelfs rennen. De Framerunner is een geweldig sporthulpmiddel voor kinderen en volwassenen die in het dagelijks leven een kruk, rollator of zelfs rolstoel nodig hebben voor hun mobiliteit. De Framerunner is voor deze groep zeer geschikt om conditie te onderhouden en te verbeteren en om aan een sportactiviteit te kunnen deelnemen.

Omdat de Hengelose IJsclub in de zomer traint op een prachtige skeelerbaan die zeer geschikt is voor de Framerunner, zien wij als vereniging mogelijkheden om onze zomeractiviteiten uit te breiden met Framerunning. Zodat iedereen met een beperking bij ons kan komen sporten.

Er zijn inmiddels contacten met Het Roessingh, de MS-stichting Twente en diverse fysiotherapiepraktijken en we hopen met elkaar een stevig fundament voor deze sport te leggen zodat veel mensen zowel jong als oud hier plezier aan kunnen beleven.

Trainen met de ICE-WISP

Primeur! Voor het eerst is in Nederland getraind  met de ICE-WISP.  De Hengelose IJsclub gebruikt de ICE-WISP de ijsbaan van Enschede 
 

Het verhaal van Cora

Na jaren van steeds maar inleveren kreeg ik het steeds moeilijker met het feit dat ik niet meer volop kan bewegen, niet lekker kan sporten en moe maar voldaan thuiskomen.
Een paar maanden geleden heb ik de racerunner ontdekt. Deze loop/ren fiets is eigenlijk ontwikkelt voor kinderen met cerebrale Parese, maar ook voor volwassenen is er een variant; De WISP! Wat een uitvinding!
Ik kan weer heerlijk sporten in de buitenlucht, mijn conditie verbeteren en mijn lichaam uitdagen. Eindelijk heb ik iets gevonden wat ik in teamverband kan doen en waar ik door training mijzelf in kan verbeteren en uitdagen! Ik merk dat ik door de training sterker en fitter word. Dat heeft weer een positieve invloed op mijn algehele welbevinden!
Zou het niet fantastisch zijn als meer mensen van deze sport kunnen genieten? Ik denk dat ons clubje uit kan groeien tot iets heel moois!
Wij trainen elke maandag ochtend van 10:30 tot 11:30 en zaterdag ochtend van 10:30 tot 11:30, op de ijsbaan in Hengelo, bij de Hengelose ijsclub.
Onder begeleiding van een heuse trainer!

Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de training en om de racerunner zelf eens uit te proberen.
Cora Hazelaar-Rogaar