Archief winter 2007-2008

Nieuwspagina winterseizoen 2007-2008

Demian naar Jong Oranje[10-04-2008]

Het hele afgelopen winterseizoen droomde hij er al van...zijn doel was Jong Oranje.
De vele uren training hebben zijn vruchten afgeworpen wantDemian Roelofs - trainend bij regio knsboost, en lid van de HIJC - is door de KNSB uitgenodigd om bij Jong Oranje te komen.

Wijziging verschijningsdatum Overkomer[30-03-2008]

De verschijningsdatum van de Overkomer was 26 april, maar wordt een maand opgeschoven.
Het eerst volgende clubblad zal op 22 mei bij u in de bus vallen.
Kopy kan tot 8 mei a.s. worden ingeleverd.

Schaatsadon 2008 weer een geweldig succes!

Deze dag was de laatste dag waarop de Euregio IJsbaan was geopend; nadat de laatste HIJC-rijders hun rondjes hadden gedraaid is er niet meer gedwijld. In plaats daarvan zijn de lampen uitgedaan en is de koelinstallatie uitgeschakeld. De Euregio IJsbaan houdt op te bestaan; vanaf oktober zullen we kunnen genieten van de nieuwe overdekte 400 meterbaan 'IJsbaan Twente'.

Op deze laatste openingsdag van de Euregio IJsbaan is door ons op gepaste wijze afscheid genomen, er was muziek, er waren suikerspinnen en er waren hapjes en drankjes.
Daarnaast is er natuurlijk hard geschaatst en hebben vele sponsors geld bijeen gebracht, waardoor er totaal ruim € 3.000 is bijeengebracht voor de Hengelose IJsclub.

Enkele wetenswaardigheden:

Totaal aantal deelnemers: 117

Totaal aantal ronden: 5723

Wie heeft de MEESTE RONDEN?
99 Ruud Stoter
92 Rein de Vries
90 Ben Jaspers
88 Laurens Vliegen
87 Jos Vlecken
85 Elin Nales
85 Jinthe Roelofs
84 Mart Bruggink
84 Jorrit Extercatte
84 Dick Kuipers
84 Floriaan Post
84 Auke v.d. Veen
84 Job van Weert

Totaal bedrag € 3.036,39

Wie heeft het HOOGSTE BEDRAG?
€ 224,00 Elin Nales
€ 126,00 Lorenzo Reulen
€ 111,00 Rynald Kip

Iedereen die betrokken was bij deze Schaatsadon: ontzettend bedankt voor de inzet en tot volgend seizoen!

De organisatie rond IJsbaan Twente [24-03-2008]

U heeft er waarschijnlijk niet veel van gemerkt, maar de afgelopen maanden is door veel mensen, ook binnen HIJC gelederen, gewerkt aan de oprichting van een organisatie die het schaatsen per 1 oktober 2008 door de verschillende schaatsverenigingen mogelijk moet gaan maken op de nieuwe IJsbaan Twente.
De laatste stand van zaken hierover leest u hier.

Weissensee mijmeringen [24-03-2008]

In de Overkomer dit jaar en vorige jaren verschillende verhalen over ervaringen van onze leden op de Oostenrijkse Weissensee kunnen lezen. Eén dezer dagen ontving de websiteredactie dit gedicht van één van onze leden dat we u niet willen onthouden.

Allerlaatste Schaatsadon in Euregiohal! [21-03-2008]

Op 22 maart wordt voor de allerlaatste keer in de Euregiohal de Schaatsadon gereden.
Weet u het nog, de Schaatsadon is een sponsorprestatie-rit voor alle leden van de Hengelose IJsclub. De deelnemers proberen in 20 of 30 minuten zoveel mogelijk ronden te schaatsen. Van te voren zoekt iedere deelnemer de nodige sponsors die per ronde of een vast bedrag willen bijdragen. Wie er sponsort maakt niet uit; familie zoals opa en oma, buren, collega’s of zakelijke relaties, iedereen kan benaderd worden. Jij als deelnemer probeert zoveel mogelijk ronden te schaatsen en misschien wel je eigen record te breken!
Iedereen kan meedoen! Kijk voor meer informatie en de sponsorlijst voor de schaatsadon hier.

5 clubrecords in 3 dagen [21-03-2008]

In 3 dagen tijd zijn er 5 clubrecords gesneuveld.
De spits werd afgebeten door Tim van Benthem (HPC). Op 15 maart verbeterde hij in Deventer het clubrecord op de 100 meter van 12.62 naar 12.54. Een dag later verbeterde Demian Roelofs (HB2) tijdens het Noordoost kampioenschap in Heerenveen zijn eigen clubrecord op de 500 meter van 38.35 tot 38.10.
Tijdens de record wedstrijden in Heerenveen, georganiseerd door het District twente, een dag later scherpte hij deze tijd aan tot 37.94. Op de 1500 meter reed hij ruim een seconde sneller dan zijn oude clubrecord: van 1.53.71 naar 1.52.66. Dit is de tweede tijd ooit die door een junior B is gereden. Lotte van Weert (DPA) verbeterde tijdens diezelfde wedstrijd op de 500 meter voor de 4e maal in een paar weken tijd haar eigen clubrecord van 45.89 naar 45.51.
De record wedstrijd in Heerenveen leverde veel blije gezichten op bij de deelnemende HIJCers. Heel veel rijders reden één of twee persoonlijke records.

Marathonners bij de WinterTriathlonGroningen [17-03-2008]

4 Leden van de marathongroep hebben zaterdag 15 maart meegedaan aan de WinterTriathlonGroningen. Gelukkig voor hen was dit een droge dag! Ellie Scholten, Laurens Klaas, Jarno v/d Velde en Rein de Vries hadden zich ingeschreven voor de sprint afstand. Dit hield in dat ze 5km moesten hardlopen, 25km. fietsen en 25ronden schaatsen. Voor een klein verslag, uitslagen en foto's klik hier.

HIJC winnaar stedentoernooi [17-3-2008]

16 HIJCers hebben er gisteren voor gezorgd dat de HIJC het jaarlijkse stedentoernooi gewonnen heeft.

Het toernooi begon met een 300 meter voor pupillen meisjes. Lotte van Weert won deze afstand met een PR. Pascal de Vries reed een 500 meter. Hij werd 3e met ook een PR. Mignon Goeree werd2eop deze afstand. Marlies ter Bekke werd 2e op de 1000 meter en Niek van Regteren werd 3e op de 1500 meter. Het onderdeel langebaan leverde dus al heel wat punten op.
Het toernooi werd vervolgd met een estafette. Een zestal rijders rijden bij dit onderdeel om beurten een ronde, waarbij ze in een wisselvak een stokje aan elkaar moeten doorgeven, wat nog een hele klus is om dat goed te doen. Lotte van Weert, Pien Keulstra, Mart Bruggink, Peter Verkerke, Job van Weert en Coen Gortemaker bereikten hierbij een 2e plaats.
Hierna volgde de ploegenachtervolging, een onderdeel dat ook tijdens het WK afstanden gereden is. Joost Koelen, Mart Bruggink, Arjen Koller en Jeroen Oeben reden goed in elkaars slag en behaalden hiermee wederom een 2e plaats. Toen was het de beurt voor de koppelkoers. Bij dit onderdeel rijden twee rijders samen 8 ronden, waarbij ze verplicht 2 keer moeten wisselen. In een wisselvak geeft de rijder die gereden heeft, de wachtende rijder een zetje zodat die meteen snelheid heeft. Job van Weert en Demian Roelofs haalden met gemak de finale. In de finale wedstrijd reden ze samen naar de 1e plaats.
Het slotonderdeel was de marathon over 60 ronden. Het was een spannende strijd omdat er ook A-rijders meededen. Demian Roelofs eindigde achter deze A-rijders op de 4e plaats. Jeroen Oeben, Mart Bruggink en Ruud Stoter eindigden bij de eerste 10, zodat ook zij veel punten voor de HIJC verdienden.

In de einduitslag eindigde de HIJC door deze goede prestaties op de 1eplaats, gevolgd door de DNY uit Apeldoorn en Sportief uit Olst. Een hele goede afsluiting van het schaatsseizoen.
Op de bijgaande foto is een deel van de deelnemers te zien.

Gewestelijk kampioenschap allround B-junioren [17-3-2008]

Tijdens de storm van woensdag 12 maart j.l. vond het gewestelijk kampioenschap voor B junoren allround plaats. Demian Roelofs werd gewestelijk kampioen bij de heren. Peter Verkerke werd 10e, Vincent ter Weele 18e en Jelle Bok 24e. Paulien van Egmond werd 6e en Myrthe Lamme werd 10e.
Uiteraard werden er tijdens deze wedstrijd geen PR’s gereden. Wat verlangen we dan naar de baan in Enschede tijdens dit soort weersomstandigheden.

Weer clubrecord op 500m bij meisjes Pupillen A [12-03-2008]

Onze clubrecordcertificatenschrijver Wim Verkerke mag weer aan de gang, want Lotte van Weert (DPA) heeft voor de 3eachtereenvolgende keer het clubrecord op de 500 meter verbeterd. Ze verbeterde het maandag bij de recordwedstrijden van 45.89 naar 45.75.

VPZ Gruno bokaal te Groningen[11-03-2008]

De VPZ Gruno bokaal wedstrijd is de enige grote vierkamp die naast het NK allround gehouden wordt. Daarnaast is er een toernooi met de sprintafstanden. Van elk gewest worden rijders afgevaardigd. Het gewest dat als eerste eindigt, ontvangt de zilveren schaats.
HIJC-er Niek van Regteren (HN1) reed mee voor het gewest Overijssel in de allround wedstrijd.
Vooral op de 10 km liet Niek een zeer goede prestatie zien: hij eindigde op deze afstand als 7e in een tijd van 14.25.58. In het eindklassement eindigde hij op de 15e plaats.

Allerlaatste clubkampioenschappen in de Euregiohal[11-03-2008]

Op 8 maart was het dan zover, de allerlaatste clubwedstrijd in de Euregiohal.
Voor de pupillen de laatste kans om hun PR te verbeteren want volgend jaar rijden ze andere afstanden.
Voor Tim van Benthem de laatste kans om het clubrecord op de 60 m te veroveren, en dat lukte in de tijd van 8.59 sec.Tim is nu de trotse bezitter van alle clubrecords bij de pupillen C, een hele prestatie als we nagaan wie hem allemaal zijn voorgegaan!
Ook de andere pupillen deden goed hun best wat bleek uit de goede tijden die gereden werden. Gelukkig had een blessure in de voet vanJoyce geen gevolgen voor het eindklassement en werd ze clubkampioene bij de pupillen C.
De finale van de laatste clubwedstrijd is het achteruitrijden op de schaats wat altijd voor leuke taferelen zorgt. De snelste tijd werd gereden door Lorenzo Reulen. Hij bleef een aantal cracks ruim voor.
Onze voorzitter Koos Lamme reikte iedereen de prijzen uit zoals op bijgaande foto’s is te zien. Voor alle kinderen was er na afloop, omdat dit het laatste kampioenschap in de Euregiohal was, i.p.v. een vaantje een medaille.
In de einduitslag was een foutje gemaakt waardoor Eveline Laagland bij de pupillen E de derde prijs kreeg. Dit moet echter Britt Griepink zijn. In de einduitslagstaat het inmiddels goed vermeld en er is ook al een goede oplossing gevonden. Britt krijgt ook haar beker!
Er zijn weer foto's toegevoegd, je kunt ze hierkijken.

Er zullen nog meer foto's komen,deze zullen later bijgevoegd worden in dit album. Graag de namen van de trotse winnaars bijvoegen.

E.v. foto's graag sturen naar nieuws@hijc.nl

Vikingrace te Heerenveen[09-03-2008]

Op vrijdag en zaterdag vond de jaarlijkse Vikingrace plaats in Heerenveen.
De Vikingrace is een internationaal toernooi, waar de beste rijders uit 8 landen met elkaar de sportieve strijd aan gaan. De rijders zijn verdeeld in leeftijdscategorieën van 11 tot en met 16 jaar.
In de oudste groep is Demian Roelofs 2egeworden in het eindklassement. Bovendien reed hij 3 clubrecords.
Op de eerste dag werd hij 7e op de 500 meter (38.45). Daarna verbeterde hij het clubrecord op de 3000 meter van 4.02.56 tot 3.57.76 (2e). De volgende dag verbeterde hij het clubrecord op de 1000 meter van 1.15.19 tot 1.13.80. (3e). En tot slot ging de clubrecordtijd op de 1500 meter van 1.55.19 naar 1.53.71. Ook dit was een 3eplek.

WK Afstanden in Nagano[09-03-2008]

Onder zware omstandigheden heeft Jorien Voorhuis haar 1500 meter afgelegd op de ijsbaan in Nagano. Het ijs scheen heel stroperig te zijn. Zij werd 11e in een tijd van 2.00.62.
Tom Prinsen was reserve maar kwam niet in actie.

Talentendag Junioren C[09-03-2008]

Op zondag 2 maart vond de jaarlijkse talentendag in Utrecht plaats. Hiervoor worden van elk gewest de drie snelste junioren C1 en C2 (jongens en meisjes) uitgenodigd.

Er deden 2 HIJCers aan mee:Pien Keulstra en Jinthe Roelofs. Pien Keulstra hield zich goed staande in de storm: zij werd 4e op de 500 meter en 4e op de 1000 meter.
Jinthe Roelofs werd 12e op de 500 meter en 19e op de 1000 meter. Het gewest Overijssel werd 2e in het eindklassement.

NK Sprint junioren[03-03-2008]

Op zaterdag en zondag vond in Hoorn op de vrijwel nieuwe ijsbaan, de Westfries, het NK sprint voor junioren plaats.
Er deden 2 HIJCers aan mee: Marlies ter Bekke bij de dames junioren A en bij de heren junioren B Demian Roelofs.
De eerste dag begon goed voor Marlies. Ze reed een PR op de 500 meter: 41.65 (10e) en een PR op de 1000 meter: 1.23.28 (8e). De eerste dag begon heel slecht voor Demian. Hij viel, na een geweldige opening op de 500 meter. Hij kwam zo hard in de kussens terecht, dat zijn schaats door de kussens heen boorde, zodat ze leegliepen. Het duurde een half uur voor ze weer geplakt en opgepompt waren. Op de 1000 meter reed hij naar een PR en een clubrecord. Hij werd 2e met een tijd van 1.15.19. De volgende dag waren de omstandigheden duidelijk zwaarder. Veel rijders reden deze dag boven hun PR.
Marlies reed op de 500 meter naar een tijd van 42.20 (10e) en op de 1000 meter reed ze 1.24.89 (10e). In het eindklassement werd ze 9e. Een hele goede prestatie tussen al het Jong Oranje geweld. Demian werd 6e op de 500 meter (38.99) en haalde nog een bronzen afstands medaille op de 1000 meter (1.16.09). En dat maakte zijn toernooi nog een heel klein beetje goed.
Uitslagen

Pupilleninterclubs te Deventer en Groningen[03-03-2008]

De afgelopen week deed de HIJC aan twee interclubs mee: in Deventer vond op 27/2 in alle vroegte de interclub van Sportief Oost Nederland plaats en in Groningen, op zaterdag de interclub van de YVG.
Tijdens de laatste interclub haalde Fenne Keulstra (DPD)de bronzen medaille met 2 PR’s op de 500 en 300 meter.

Hieronder volgen de overige klasseringen van de deelnemende HIJCers.

Sportief toernooi te Deventer

Annelot Extercatte (DPB): 10e met 2 PR’s

Ruben Blenk (HPB):4e met een PR op de 500 meter

Joelle Jaspers (DPA): 7e

Jorrit Extercatte (HPA): 10e

Maaike Ankoné (DC2): 8e

Joost ten Vaarwerk (HC1): 8e

Interclub YVG te Groningen

Lieke van Weert (DPD) 8e met 2 PR’s

Judith Jaspers (DPC) 9e met een PR op de 300 meter

Leen Timmers (HPC) 6e met 2 PR’s

Minke van Weert (DPB) PR op de 500 meter en niet gefinisht op de 700 meter

Guido Post (HPB)12e

Joelle Jaspers (DPA) 6e met 2 PR’s

Lorenzo Reulen (HPA) 10e met 2 PR’s
Voor de complete uitslag zie hier ->uitslagen zaterdag 1 maart YVG interclub.

Hoe gaat het met de bouw van de ijsbaan Twente?[02-03-2008]

NK Jeugdmarathon[02-03-2008]

In een zeer stormachtig Alkmaar hebben 11 rijders van de HIJC meegedaan aan het NK Jeugdmarathon.

De HIJC-ers deden het zeer goed. Natuurlijk waren er wat teleurstellingen door valpartijen.

Bij de Jongens Pupillen B deed Tim van Benthemals pupil C mee. Hij kon goed mee komen en rondde dat af met een 15eplaats.

Bij de meisjes pupillen A deden Lotte van Weerten Elin Nales mee en zij konden continu in de kopgroep meedraaien.
Elin Nales haalde uiteindelijk de 5e plaats, maar Lotte kwam door een val in de laatste ronde als 39e binnen. Tot de val zat zij samen met Elin voor in het peloton.

Bij de jongens pupillen A deden Jorrit Extercatte, Pascal de Vries en Laurens Olthof mee. Het tempo lag behoorlijk hoog, maar toch konden de jongens op techniek goed bij blijven. Uiteindelijk werd Pascal 20e, Jorrit 30e en Laurens 39e.

Bij de junioren gingen het al weer een stuk harder. En toch kon bij de meisjes junioren CJinthe Roelofs goed volgen. Helaas kwam zij halverwege ten val. Toch wist ze weer aan te klampen en behaalde uiteindelijk 15e plaats. Met val geen slechte prestatie!!

Bij de meisjes junioren B deden Myrthe Lamme en Paulien van Egmond. Myrthe verraste niet alleen de coaches maar ook haarzelf, door zeer goed bij te blijven. Uiteindelijk werd zij 17e. Paulien had een slechte dag en eindigde achterin. Het gedrang in het peloton speelde haar parten, waardoor zij niet in een goede positie kon komen.

Bij de jongens junioren B was het betere schop-en-slaan-werk aan de orde. Ondanks dat blevenJob van Weert en Peter Verkerke goed meedraaien in het peloton. Dankzij een goede techniek konden zij het tempo volgen. Op het eind namen zij geen risico en eindigdeJob op de 24eplaats en Peter op de 28eplaats.

De meeste pelotons bestonden uit 40-50 personen. Dus we mogen stellen dat de HIJC binnen Nederland goed mee kunnen komen!!!

Op http://www.skeelerforum.nl/videoenfoto/nk-jeugdmarathon-alkmaar-2008/0/ zullen foto’s verschijnen.

Internationaal juniorentoernooi[26-02-2008]

Op vrijdag en zaterdag vond het jaarlijkse internationale juniorentoernooi plaats in Deventer. Het was leuk om coaches naar hun rijders te horen roepen terwijl er helemaal niets van te verstaan was, maar de lichaamstaal was hetzelfde als bij hun Nederlandse collega’s.
Aan het toernooi deden 3 HIJCers mee voor KNSBoost. Volgend jaar is de HIJC als club uitgenodigd.

Demian Roelofs (HB2) won 4 afstanden (500, twee keer 1000 en 1500m) en eindigde daardoor uiteraard ook op de eerste plaats in het eindklassement.
Marlies ter Bekke (DA2) reed mee bij de neo’s. Ze haalde 2 bronzen medailles op de beide 1000 meters en eindigde in het eindklassement ook op de 3e plaats.
Mignon Goeree (DB1) haalde een bronzen medaille op de 1500 meter en eindigde in het eindklassement op de 5e plaats. KNSBoost eindigde in het ploegenklassement op de 1eplaats.

Gewest. kamp. allround A jun. en Neo’s/senioren[26-02-2008]

Zaterdag was het gewestelijk kampioenschap allround voor de A junioren en de neo’s/senioren.
De laatste twee categorieën reden in één groep.
Niek van Regteren reed in deze categorie naar de 4e plaats. Mart Bruggink werd helaas gediskwalificeerd op de 1500 meter, Coen Gortemaker en Jeroen Oeben startten niet op de 1500 meter.

Jorien Voorhuis naar Nagano[23-02-2008]

Jorien Voorhuis heeft 2 mooie dagen achter de rug in Heerenveen.
Bij de WorldCup finale reed zij een PR op de 3000m ( 4.11.17)
Op de 1500m werd ze 3e Nederlandse ( 1.57.92) en dus kreeg ze het ticket voor het WK Afstanden in Nagano. Op de beide afstanden betekenen deze tijden ook dat het clubrecords zijn.
Zij gaat samen met Ireen Wust en Paulien van Deutekom daar de 1500m rijden.

Lotte van Weert rijdt 2 clubrecords[18-02-2008]

Lotte van Weert (pup.A) heeft in het afgelopen weekend 2x het clubrecord op de 500m verbeterd.
Zaterdag reed ze tijdens de wedstrijd in Groningen het oude record van 46.56 naar 46.27. Zondag verbeterde ze tijdens een klasse wedstrijd in Deventer de tijd naar 45.89

NK Supersprint [18-02-2008]

Op de ijsbaan van Breda, werd zondag het NK supersprint gehouden. Het leuke van een supersprint toernooi is dat er hele andere namen dan gebruikelijk op de deelnemers lijsten staan.
Supersprint is een discipline die veel rijders van de“langere adem” niet ligt en er zijn rijders die er juist heel goed in zijn. Het schijnt te maken te hebben met het soort spiervezels die de rijder heeft.
4 HIJCers hadden zich via de selectiewedstrijden geplaatst.Jinthe Roelofs (DC1) was op het laatst als reserve geplaatst, maar wist toch 3 rijders achter zich te houden. Ze werd 17e.
Mignon Goeree (DB1) werd 16e.
Demian Roelofs (HB2) verspeelde zijn kans op een podiumplek door een slechte 2e 300 meter. Hij werd 4e. Marlies ter Bekke (DA2) werd, met een nieuw clubrecord op de 300m., 4e in een sterk bezet deelnemersveld, wat dus een goede prestatie was.
Voor uitslagen zie hier

Wereldbekerwedstrijden in Inzell[18-02-2008]

Jorien Voorhuisdeed dit weekend mee met de wereldbekerwedstrijden in Inzell in de A-groep. Dat is de groep met de snelste rijders. Ze werd de eerste dag 10e in een tijd van 1.21.37 en de tweede dag 13e in een tijd van 1.21.37.

Riho on ice pupillen toernooi[18-02-2008]

Het was vroeg opstaan voor de deelnemers van het Riho on ice pupillen toernooi in Deventer.
Om 8 uur ’s ochtends werd de wedstrijd gehouden.
Het Riho on ice toernooi is een internationaal toernooi voor A, B en C Pupillen, er deden 28 ijsclubs uit alle windstreken aan mee waaronder ook uit Duitsland(Dresden en Berlijn) en Polen (Lubin). Er waren in totaal 168 deelnemers.
De wedstrijd bestond uit 2 x 300 meter voor de categorieën A-,B- en C-pupillen met aansluitend voor elke categorie meisjes en jongens een mini-marathon.

De mini-marathon bestond uit 4 ronden voor de B- en C-pupillen en 5 ronden voor de A-pupillen.

Na het hijsen van de vlaggen en dweilen van het ijs was er gelegenheid om in te rijden.
Er werden ettelijke PR’s op de 300 meter gereden zoals die van Rynald Kip (34,29), Elise Maseland (38,26),Elin Nales (30,20) en Laurens Olthof(32,37).

Elin Nales won er de zilveren medaille bij de meisjes pup. A.
Overige klasseringen: Minke van Weert (DPB)14e, Elise Maseland (DPC)15e met een PR, Laurens Olthof (HPA)12e, ook met een PR, Rynald Kip (HPB)9e met 2 PR’s en Leen Timmers (HPC)14e.
Bij het rijden van de mini-marathon waren er helaas wat valpartijen en moesten de HIJCrijders de winst voorbij laten gaan.
In het eindklassement eindigde de HIJC op de gedeelde 8e plaats met het gewest Overijssel.
Zie voor de totale uitslag de site van http://www.knsboost.nl/ -> uitslagen ->DIJC21

Tim van Benthem 2e bij Ned. pupillen toernooi.[17-02-2008]

Het Nederlands pupillen toernooi wordt elk jaar in Groningen gehouden.
Voor deze wedstrijd worden van elke ijsbaan in Nederland de snelste pupillen C, B en A uitgenodigd. Het deelnemersveld wordt aangevuld met de volgende 12 rijders van de landelijke SARA lijst.
Tim van Benthem is bij deze wedstrijd 2egeworden met maar liefst 2 clubrecords.
Op de 300 meter verbeterde hij het van 31.69 naar 30.94. En de 500 meter ging van 51.20 naar 50.10.
Het laatste clubrecord stond al 11 jaar in de lijst.
Tim verbeterde het dus met ruim een seconde.
Ook de andere HIJC deelneemster, Lotte van Weert heeft goed gepresteerd. Ze werd 6e met een clubrecord op de 500 meter. Ze verbeterde het van 46.56 naar 46.27.
De uitslagen staan op :
http://www.stveemsmond.nl/?go=5&cat=222

Landelijke selectie NK sprint junioren[17-02-2008]

Tijdens de landelijke selectie voor het NK sprint junioren heeft Mignon Goeree (DB1) zich helaas niet weten te plaatsen voor het NK sprint. Ze werd 15e.
Maar voor een eerstejaar junior B is het al een prestatie om tot deze selectieronde door te dringen.

Marlies toch rechtstreeks geplaatst voor NK Sprint[14-02-2008]

Een aantal wedstrijdrijders was aangenaam verrast toen ze opeens hun naam zagen staan bij de deelnemers van het NK sprint.
Ze hoeven ineens geen landelijke selectiewedstrijd meer te rijden.
Door een verandering van de regels zijn er meer personen rechtstreeks geplaatst voor het NK.
Eén van de gelukkigen is Marlies ter Bekke, in tegenstelling tot een eerder bericht is zij dus nu definitief deelneemster aan het NK sprint voor junioren.
Voor de totale lijst zie http://www.knsbnoordoost.nl/ onder wedstrijden -> uitnodiging

 

Gewestelijk kampioenschap allround Junioren C [11-02-2008]

Op zaterdag 9-2 was het gewestelijk kampioenschap allround voor de C junioren.
Voor deze wedstrijd worden de snelste 32 rijders van de Deventer baan (jongens en meisjes) uitgenodigd.
Pien Keulstra heeft tijdens deze wedstrijd haar 3e gewestelijke medaille verdiend, ditmaal een zilveren medaille .
Er waren goede omstandigheden in Deventer en daardoor reden de overige HIJCers (Jinthe Roelofs 8e, Iris Bosch 13e, Nienke Bijen 15e, Maaike Ankoné 26e, Rianne Kip 27e, Jasper Lammerink 25e,Ben Jaspers 26e) allemaal één of meer PR’s.
De uitslag is te lezen op http://www.knsboost.nl

Noordoost selectie wedstrijd NK sprint[11-02-2008]

Voor de Noordoost rijders was er weer een selectie wedstrijd. Ditmaal voor het NK sprint junioren.
Bij de dames junioren B werd Mignon Goeree 14emet een PR op de 500 meter. Ze plaatste zich hiermee voor de landelijke selectiewedstrijd sprint.
Paulien van Egmond werd 24e.
Marlies Ter Bekke werd 2e bij de dames junioren A met 2 PR’s. Helaas plaatste ze zich met deze goede klassering niet rechtstreeks voor het NK, omdat deze plaatsen voorbehouden zijn aan de Jong Oranje rijders. Zij moet dus ook nog eerst een landelijke selectiewedstrijd rijden.
De omstandigheden waren zo goed in Deventer dat er Friese rijdsters waren (die dus Heerenveen als thuisbaan hebben) die hier een PR reden.
Demian Roelofs werd 2e bij de heren junioren B en hij plaatste zich daarmee rechtstreeks voor het NK sprint dat het eerste weekend van maart op de ijsbaan van Hoorn wordt gehouden.
Voor de uitslag zie hier.

HIJC wint pupillenwedstrijd: HIJC-DIJC[10-02-2008]

http://www.hijc.nl/media/Groepsfotoklein.jpg

Op zaterdag 9 februari vond de laatste HIJC – DIJC interclub plaats in de Euregiohal want volgend jaar zal deze wedstrijd op de nieuwe 400m baan in Enschede worden gehouden.
Het is altijd een spannende wedstrijd die in Deventer meestal gewonnen wordt door DIJC en in Enschede door HIJC. Maar zoals we afgelopen keer in Deventer hebben gezien won HIJC daar verrassend en DIJC zou ook zomaar eens in Enschede kunnen winnen.
De pupillen hebben bij een wedstrijd als deze dan ook gelijk een “wij gevoel”. Er werd door beide clubs goed gepresteerd en er sneuvelden dan ook weer een aantal persoonlijke records.
Tim van Benthem reed zijn eigen clubrecord op de 240 m uit de boeken in de tijd van 25.43 seconden. Fenne Keulstra heeft zich goed geweerd tussen de jongens pupillen D en werd daar knap tweede. Nadat de vaantjes en de medailles waren uitgereikt werden de trainers naar voren geroepen voor de prijsuitreiking. Het gejuich barste los toen Jan de Vries meedeelde dat HIJC deze laatste interclub op de 180 m baan heeft gewonnen en Jan Woelders ging daarna letterlijk door het dak! De uitslag is hier te zien.

Demian Roelofs 2e bij NK allround junioren[03-02-2008]

Demian Roelofs (jun.B.)is afgelopen weekend in Groningen 2egeworden bij het NK allround voor junioren.
Op de 500 meter werd hij 2e (38.41), op de 1500 meter 3e (1.57.20). Na de eerste dag van het kampioenschap stond hij op de 2e plaats in het tussenklassement.
Op zondag werd hij 4e op de 1000 meter (1.16.71) en na een zinderende wedstrijd werd hij 3e op de 3000 meter (4.06.45).
In de einduitslag eindigde hij op de 2e plaats op 0,019 seconde (!) van de nummer 1.
De nummer 1, Jurgen van der Velden uit Brabant, had een (eind)puntentotaal van 156.887 en Demain had 156.906. Een miniem verschil dus.

Marlies ter Bekkewerd 10e in het eindklassement bij de junioren A.
De einduitslagen per categorie is te zien op
http://www.aegonnkjunioren.nl/live-2008/nk/junioren/

Jorien Voorhuis 4e en 6e plaats in Baselga[03-02-2008]

Onder slechte weersomstandigheden werd dit weekend in Baselga di Pine een wereldbekerwedstrijd gehouden.
Jorien Voorhuis had geluk, zij reed toen het nog niet sneeuwde. Ze werd 4e in het klassement op de 1500 meter (2.03.10).
Op de 1500 meter werd hij de volgende dag 11e (1.49.92). Jorien Voorhuis werd op de 3000 meter 6e ( 4.17.44).
Door het slechte weer kwam Tom Prinsen niet aan de start op de 5000 meter. Deze werd afgelast.
In het weekend van 16 en 17 februari gaat Tom een skate-off rijden in Heerenveen om uit te maken wie er naar Nagano mag naar het WK afstanden. Deze strijd zal tussen Carl Verheijen, Bob de Jong, Ted-Jan Bloemen en Tom Prinsen gaan.

Tim en Lotte gewestelijk kampioen[03-02-2008]

Afgelopen zaterdag, 2 februari, was het gewestelijk kampoenschap voor pupillen. Vooral voor onze jongste rijders is dat een hele ervaring, zo voor het eerst op een grote baan, op een belangrijke wedstrijd.
Gelukkig waren voor de HIJC Jos Vlecken, Paulien van Egmond en Erik Klok aanwezig om onze jongste pupillen te begeleiden op het ijs en langs de kant

De HIJC heeft er twee gewestelijk kampioenen bij.
Tim van Benthem (pup.C) en Lotte van Weert(pup.A)wonnen allebei in hun categorie. Lottereed 2 PR’s op de 500 (47.40) en de 700 meter (1.06.26).
Fenne Keulstra (DPD) won een bronzen medaille, net alsElin Nales (DPA).
Tom Benerink is jammer genoeg op de 300 m in de bocht gevallen, maar ook dat hoort erbij.

Pascal de Vries (HPA) kwam op de 2e trede van het podium. Hij reed ook een PR op de 700 meter (1.08.35)
Er waren ook veel PR’s bij de overige rijders, die het dus heel goed gedaan hebben.

Al met al een geslaagd evenement!

De uitslagen staan op www.knsboost.nl.

De grote vraag is: waar zijn de gewestelijk kampioenschappen volgend jaar? Zou het Enschede zijn???????

HIJC-ers op de Weissensee[01-02-2008]

De afgelopen week zijn veel HIJC-ers afgereisd naar de Weissensee.
De uitslagen van de verschillende wedstrijden en toertochten zijnhier te vinden.
Op de live-webcam kan er gekeken worden hoe de schaats(t)ers het vergaat.
De bekende HIJC-jasjes zijn duidelijk te herkennen.

Veel PR's en clubrecord in Enschede[29-01-2008]

Op 26 januari werd de eerste clubwedstrijd van 2008 gereden.
Het nieuwe jaar begon goed met veel persoonlijke records. Tim van Benthem verbeterde zijn eigen clubrecord op de 600 meter in 1.02.39.
Tijdens de Theo de Wals Trofee reed hij ook al een clubrecord op de 240 meter, 25.80.
De laatste wedstrijd van dit seizoen zal gereden worden op 8 maart.
Het is daarmee de laatste wedstrijd op de 180 m baan, die veel voor het schaatsen in de regio Twente heeft betekend, zal worden gereden
.

Gewestelijk kampioenschap sprint[29-01-2008]

Op zondag was er voor de categorieën junioren C tot en met senioren het gewestelijk kampioenschap sprint.
De omstandigheden waren met de wind en het aangeslagen ijs niet geweldig, maar er werd toch goed gereden door de diverse HIJC rijders.
Podiumplaatsen waren er voor Demian Roelofs, die goud won bij de heren junioren B en Pien Keulstra, die zilver won bij de meisjes junioren C.
Iris Bosch (DC1) werd 9e met een PR op de 1000 meter. Mignon Goeree (DB1) werd 5e, Myrthe Lamme (DB1) werd 10e, ook met een PR op de 1000 meter.
Jolande Koller (DA1) werd 6e.
Bij de jongens junioren B werd Peter Verkerke 9e en Job van Weert10e, en deze laatste eindklassering gold ook voorArjen Koller bij de heren junioren A.
Erik Klok tenslotte, werd 12e bij de heren senioren.

Landelijke selectiewedstrijd supersprint in Haarlem[29-01-2008]

Zondag vond de landelijke selectiewedstrijd voor de supersprint in Haarlem plaats.
De wedstrijd was zeer slecht georganiseerd (er waren bijvoorbeeld geen startlijsten, afgemelde rijders werden naar de start geroepen enz.)
De uitslagen staan ook nog niet on-line.
Volgens de officieuze uitslag werd Marlies ter Bekke (DA2)4e en plaatste zich daarmee voor het NK supersprint.
Jinthe Roelofs (DC1) werd 7e en plaatste zich daarmee net niet voor het NK.
Ze staat met deze klassering vermoedelijk wel 1ereserve.

Wereldbeker Hamar[29-01-2008]

Jorien Voorhuiswerd tijdens de wereldbekerwedstrijden in Hamar op zaterdag 25-1 gedeeld 3e in de B groep van de 1000 meter (1.18.15)
Op de 1500 meter eindigde ze in de A groep op de 9eplaats op de 1500 meter (1.58.36).
Tom Prinsen verscheen helaas niet aan de start op de 10 km wegens ziekte.

Tom en Jorien naar WorldCups Hamar en Baselga[25-01-2008]

Na een spannende skate-off in Heerenveen, waar nog 1 ticket te verdienen was voor het WK Allround in Hamar, greep Tom Prinsen net mis.
Na de 1500m stond Tom er goed voor, maar op de 2e dag reed Carl Verheijen een hele goede 5 km.
Jammer voor Tom maar hij heeft zich wel weten te plaatsen voor de Worldcup wedstrijd 10km in Hamar die a.s. weekend wordt verreden.
Volgend weekend mag hij dan de 5km rijden in Baselga di Pine, ook in het Wereldbeker circuit.
Ook Jorien Voorhuis is in Hamar, daar rijdt zij de 1000m en de 1500m en in Baselga di Pine (2-3 febr.) rijdt ze de 1500m en de 3000m.

HIJC Interclub in Nijmegen [22-1-2008]

Op 19 januari organiseerde de Hengelose IJsclub haar eigen interclubwedstijd op de ijsbaan TRIAVIUM in Nijmegen.
Auto’s vol juryleden arriveerden in het Triavium in Nijmegen.
Enkele juryleden hadden hun wedstrijdkinderen mee die meehielpen met de kussens en de blokjes.
De wedstrijd verliep vlot en er waren veel PR’s.
De HIJC eindigde op de 6e plaats in het eindklassement.

Elin Nales (DPA) won de bronzen medaille met 2 PR’s.
Paulien van Egmond (DB2) won zilver. Zij reed mee voor de YVG uit Groningen.
De overige HIJC-ers reden allemaal een PR op de 1000 meter.
Pascal de Vries (HPA) werd 5e. Rianne Kip (DC1) werd 6e en Jinthe Roelofs (DC1) 4e bij de B junioren. Auke van de Veen (HC 1) werd 9e. Jelle Bok (HB2) werd 7e en Thies Bouwhuis(HC1) viel ook in voor een andere club en werd 9e bij de junioren B.
Na de medaille uitreiking nodigde Johan ter Horst, die de inter-club georganiseerd had, de ijs verenigingen uit voor de inter-club van 2009 op de nieuwe baan in Enschede.
De volledige uitslag van de wedstrijd kan je hier vinden.
Voor de puntenverdeling per club zie hier.

Doordat Paulien van Egmond [HIJC] reed voor YVG uit Groningen behoren de punten die zij verdiende ook bij YVG terecht te komen en dat was in de einduitslag fout gegaan.
Er staat nu een gecorrigeerde puntenuitslag op de site en daaruit blijkt dat YVG 1e is geworden en de HIJC 6e in de einduitslag
Onze excuses voor de eerder gemaakte fout.

Landelijke selectiewedstrijd NK junioren allround[21-01-2008]

Afgelopen weekend vonden de landelijke selectiewedstrijden plaats voor het NK junioren allround.
Pien Keulstra (DC1) reed haar wedstrijd in Groningen. Ze werd 21e in het eindklassement.
Mignon Goeree (DB1) reed eveneens in Groningen en werd 19e.
Niek van Regteren (HN1) reed tijdens de storm in Deventer en werd 23e.
Helaas plaatsten ze zich alle drie niet voor het NK, maar er rijden ook niet veel junioren op het NK mee die eerstejaars zijn in hun categorie.
Marlies ter Bekke (DA2) werd, ook in Deventer, 5e en plaatste zich met deze klassering voor het NK dat het eerste weekend van februari in Groningen plaats zal vinden.

HIJC pupillen winnen de Theo de Wals trofee[20-01-2008]

De Theo de Wals trofee 2008 is gewonnen door de HIJC pupillen.
SIJE uit Enschede organiseerde deze wedstrijd.
Aan deze wedstrijd voor meisjes en jongens pupillen B, C, en D namen 11 clubs deel.

Na afloop van de wedstrijd reikte mevr. de Wals de prijzen uit aan de pupillen in de verschillende de categorieen.
Op de tweede plaats eindigde WIJC uit Wierden en IJSCH uit Haaksbergen werd derde.

Fenne Keulstra en Tom Benerink werden 1e en 2e in het klassement van de 60m en 240m.
Tim van Benthem enJoyce Leussink werden 1e en 3e in het klassement van de 240m en 420m

Barry Lubben en Minke van Weertwerden 2e en 4e in het klassement over 240m en 600m.

We kunnen terug zien op een fijne wedstrijd en hopen dat deze wedstrijd volgend jaar zal worden verreden op de nieuwe 400m kunstijsbaan.
De uitslag is te zien op: http://www.sije.nl/sites/sije/resources/uitslagen/dewals2008.pdf

HIJC 3e bij interclub de Hunen[16-01-2008]

Afgelopen zondag was de HIJC weer aanwezig bij een interclub in Assen, ditmaal georganiseerd door ijsclub de Hunen. Er waren veel podiumplekken voor de deelnemende HIJCers.
Myrthe Lamme won zilver bij de junioren B, net alsPeter Verkerke.
Job van Weert
won als junior B een gouden medaille bij de junioren A.
Pien Keulstra, een junior C, reed ook bij de A’s mee en won eveneens goud.
Nienke Bijen (DC2) werd 8e met 2 PR’s op de 500 en 1000 meter.
Inez Makaske, ook een C junior, reed mee bij de neo’s en werd daar 10e met een PR op de 1500 meter.
Coen Gortemaker (HN) werd 4e. Door een misverstand reed er geen HIJC-er mee bij de jongens junioren C .
De HIJC werd toch nog 3e in het eindklassement.

Noordoostwedstrijd Allround[16-01-2008]

Op zaterdag en zondag waren de laatste Noord-Oost selectie wedstrijden voor de junioren B, A en de neo’s, waar ze zich konden plaatsen voor de landelijke selectiewedstrijd NK allround, of om zich rechtstreeks te kunnen plaatsen voor het NK.
De verreden afstanden waren de 500, 1500 en 3000 meter. Mignon Goeree (DB1) werd, met een PR op de 3000 meter, 11ein het eindklassement, waarmee ze zich plaatste voor de landelijke selectiewedstrijd.
Paulien van Egmond (DB2) werd 24e. Ook zij reed een PR op de 3000 meter.
Demian Roelofs (HB2) werd 1e en plaatste zich rechtstreeks voor het NK.
Marlies ter Bekke (DA2) reed een PR op de 500 meter. Ze werd 6e in het eindklassement en heeft zich hierdoor geplaatst voor de landelijke selectiewedstrijd.
Jolande Koller werd 22e bij de junioren A met een PR op de 1500 en de 3000 meter.
Arjen Koller reed een PR op elke afstand en werd 25e bij de heren junioren A.
Niek van Regteren werd 12 bij de neo-senioren.

HIJC wint interclub Deventer[08-01-2008]

De HIJC heeft zaterdag 5/1 de interclub in Deventer gewonnen.
6 HIJCers reden de langebaan wedstrijd.
Niek van Regteren (HN) werd 1e ,Marlies ter Bekke (DA1) 2e.
Myrthe Lamme (DB1) en Job van Weert (HB1) haalden allebei een bronzen medaille.
Job reed bovendien een PR op de 1000 meter.
Iris Bosch (DC1) werd 4e en Thies Bouwhuis (HB1) werd 5e met een PR op de 500 meter.

De ploegenachtervolging werd gereden door Niek van Regteren, Erik Klok, Mart Bruggink en Rein de Vries.
Zij wonnen deze met 14 seconden voorsprong op de nummer 2. In het eindklassement eindigde de HIJC ook als eerste.
Door deze winst krijgt de HIJC in maart 2009 een uitnodiging om deel te nemen aan het 29e Internationaal Junioren Toernooi te Deventer.

Jorien Voorhuis naar WorldCup 1000m[07-01-2008]

Jorien Voorhuisheeft zich op zondag 6/1 naar het podium gereden op de 1000 meter.
Op zaterdag reed zij reeds een PR (1.17.98). Dit was een 4e plaats. En op zondag scherpte zij deze tijd aan tot 1.17.34 en dat was een 3e plaats.
Zij eindigde hiermee zelfs voor Marianne Timmer. Aangezien alle clubrecords in deze categorie op haar naam staan, zijn dat dus twee nieuwe clubrecords in één weekend. Op de eerste 500 meter reed zij ook een PR en dus nog een clubrecord. (van 40.93 naar 40.32). Dat was een gedeeld 16e plaats. Op zondag reed zij 40.47 en ook dat was een 16e plaats. In het eindklassement eindigde ze op de 8e plaats.
Jorien is door de KNSB aangewezen voor de ploeg die de WorldCup gaat rijden in Hamar en Inzell. Zij rijdt daar de 1000m.

Selectiewedstrijd Noordoost Allround jun. B en C[07-01-2008]

Afgelopen zaterdag werd de noordoost selectiewedstrijd allround gereden voor de categorieën dames en heren junioren C en B.

Hierbij heeft Demian Roelofs (HB2) voor de 2e keer binnen een week zijn eigen clubrecord op de 1500 meter met ruim een seconde aangescherpt.
Op de ijsbaan in Assen verbeterde hij het van 1.56.39 naar 1.55.19. Hij werd 1e op deze afstand en heeft zich daardoor rechtstreeks geplaatst voor het NK allround in Groningen.Mignon Goeree werd bij de dames jun. B 14e.
Paulien van Egmond (jun.B) werd in deze categorie 25e. Volgende week moeten de junioren B nog een 3000 meter rijden. De junioren C reden hun wedstrijd in Deventer.
Pien Keulstra (jun.C)werd hier 14e en heeft zich daardoor geplaatst voor de landelijke selectiewedstrijd allround.
Uitslag op www.knsbnoordoost.nl

Clubrecord bij Nieuwjaarstoernooi in Thialf[03-01-2008]

Op 2 januari werd een Nieuwjaarswedstrijd voor A junioren gehouden in Heerenveen.
Een aantal B2 junioren mocht ook deelnemen. De eerste 12 dames en de eerste 16 heren uit het klassement over 500 meter en 1500 meter mochten een 3 kilometer rijden. Demian Roelofs (HB2) reed er een nieuw clubrecord op de 1500 meter.
Hij verbeterde het van 1.57.52 tot 1.56.39. In het eindklassement na 3 afstanden eindigde hij op de 2e plaats. Marlies ter Bekke (DA1) was helaas ziek geworden. Toch eindigde ze nog op de 14e plaats.
Paulien van Egmond (DB2) werd 26e in een sterk bezet veld.
Zie hierde totale uitslag.

Interclub in Assen[31-12-2007]

Onder redelijke goede weer- en ijscondities heeft het HIJC team onder leiding van trainer Stefan ten Dam meegedaan aan de oudejaarswedstrijd, georganiseerd door de ijsclub de Scheuvelloper, op ijsbaan de Smelt in Assen.
Na de individuele wedstrijden stond het team op de 2e plaats, maar helaas kon deze plek niet vastgehouden worden. Na de ploegenachtervolging werd het team uiteindelijk gedeeld 3e.

Er waren meerdere podiumplaatsen voor de deelnemende HIJCers.
Iris Bosch (DC1) werd 3e, net als Paulien van Egmond (DB2) en Arjen Koller (HA1).
Jasper Lammerink (HC1) werd 8e, Vincent ter Weele (HB1) 7e en Jolande Koller (HA1)werd 5e.
Bij de ploegenachtervolging werd de HIJC 5e.

Zie hier voor de totale uitslag
Ook zijn er foto's gemaakt.

Gewest./Baankampioenschappen Supersprint[31-12-2007]

Pien Keulstra is op zondag 30 december 2e geworden bij de meisjes junioren C tijdens de gecombineerde baan/gewestelijke wedstrijden supersprint in Deventer.
Zij reed twee 1e plaatsen op de 100 meters en twee 2e plaatsen op de 300 meters.
Jinthe Roelofs werd 7e in dezelfde categorie.
Erik Klok werd 5e bij de heren senioren enMart Bruggink 8e. Helaas deden er verder geen HIJCers mee. Misschien komt dit door een misverstand. Bij de aankondiging van deze wedstrijd stond dat het een wedstrijd op uitnodiging was. Er is echter gebleken dat iedere rijder zich toch zelf kon aanmelden. Uit de aanmeldingen werden dan de rijders uitgenodigd. Nu was het zo dat maar een paar categorieën het maximale aantal deelnemers bevatte.
Dus een advies aan de wedstrijdrijders: let op bij de aankondiging van het gewestelijk kampioenschap all-round en sprint. Misschien gaat dit op dezelfde manier

NK Allround[31-12-2007]

Jorien Voorhuis is 6e geworden bij het NK allround dat het afgelopen weekend in Groningen werd gehouden.
Ze werd 9e op de 500 meter (41.09), 7e op de 3000 meter (4.20.69), 6e op de 1500 meter (2.03.43) en 6e op de 5000 meter (7.34.05).

Helaas kon Tom Prinsen niet deelnemen vanwege een blessure.

Oliebollenmarathon [31-12-2007]

Op 29 december vond in Deventer voor de 25e keer de Oliebollenmarathon plaats.
De jongste pupillen reden de mini-elfstedentocht waarbij gekluund werd en onderweg alle elfstedenstempels verzameld moesten worden.
Gelukkig vielen onze pupillen niet op het middengedeelte waar het nogal vochtig was door de regen.
De oudere pupillen en junioren C reden een marathon waarbij een aantal HIJC’ers op het podium kwamen.
Lotte van Weert en Elin Nales hebben goed gekeken hoe de echte cracks het doen, nadat ze samen waren ontsnapt werd goed samengewerkt waardoor ze 1e en 2ewerden.
Bij de meisjes junioren C reden Inez Makaske en Rianne Kip goed mee in het peloton en werd Pien Keulstra 2e.
Ook de jongens van de HIJC streden voor wat ze waard waren, het was een spannende wedstrijd en haalden Pascal de Vries en Jorrit Extercatte het podium.
Het was een geslaagde ochtend met lekkere oliebollen en warme chocolademelk.
Bekijk hier en hier de foto's van dit leuke evenement.

Nieuwe clubrecords[29-12-2007]

Tijdens een trainingswedstrijd in Berlijn op 28-12 heeft Demian Roelofs (HB2) 2 nieuwe clubrecords gereden.
Zijn eigen clubrecord op de 500 meter verbeterde hij van 38.49 naar 38.35. Zijn clubrecord op de 3 km verbeterde hij van 4.07.52 naar 4.02.56.

Er zijn dit jaar al 15 clubrecords op de 400 meter banen verbeterd. Marike Bouwknegt (DS) en Tom Prinsen (HS) zijn koplopers met ieder 5 nieuwe clubrecords.
Binnenkort zullen de clubrecordverbeteringen op de site

verschijnen.

HIJC 2e bij interclub Assen [29-12-2007]

De HIJC is op 27 december 2e geworden bij een interclub die ijsvereniging de IJShazen elk jaar op ijsbaan De Smelt in Assen organiseert.
Podiumplaatsen waren er voor Lotte van Weert (DPA) die 1e werd.
Jinthe Roelofs (DC1) werd 2e met een PR op de 500 meter.
De familie van Weert kan de medaillekast uitbreiden, want Job van Weert (HB1)werd 3e.

Pascal de Vries(HPA)werd 5e met een PR op de 700 meter.Ben Jaspers (HC1)werd 6e bij de heren junioren C
En Myrthe Lamme(DB1) werd 7e bij de dames junioren B.
Zie hier voor de uitslag.
Voor meerdere foto's klik hier.

Kerstsprinttoernooi[27-12-2007]

Op tweede kerstdag werd het tradiotionele kerstsprinttoernooi gehouden in Heerenveen. Er wordt 1x een 100m, 1x de 300m en 1x de 500m gereden. Ook enkele toppers deden dit jaar mee, zoals Erben Wennemars, Annette Gerritsen, Jan Smeekens, Tim Salomons en Beorn Nijenhuis. De HIJCers hielden goed stand tussen al het sprintgeweld, temeer daar een aantal meedeed in een veel hogere leeftijdscategorie.
De meest aansprekende prestatie kwam van Pien Keulstra(DC1). Als junior C1 reed ze mee met de dames neo-senioren. Maar toch haalde ze een twaalfde plaats in een veld van 19 vrouwen. Op alle 3 de afstanden (100, 300 en 500 meter) haalde ze een flinke hap van haar PR’s af.
Paulien van Egmond (DB2)werd als B junior achtste bij de A-junioren. Ze reed 2 PR’s.
Marike Bouwknegt (DSA)was het sprinten nog niet helemaal verleerd en werd als lid van de marathongroep negende bij de dames senioren, en reed op alle 3 de afstanden een nieuw clubrecord.

Peter Verkerke (HB1) werd negende bij de A-junioren en hij reed een PR op de 100 meter.
Erik Klok (HN1)werd negende bij de neo’s, de categorie waarin ook Jan Smeekens startte.
Coen Gortemaker (HN1)werd 20ste bij de senioren, de categorie waarin Erben Wennemars en een aantal jong-oranje rijders deelnamen.
Job van Weert (HB1)werd 29ste in deze categorie en reed 2 PR’s.Hij had een ongelukkige begin van het toernooi want hij kwam direct bij de start op de 100m ten val.
De totale uitslag is hierte lezen.

NK Kortebaan[27-12-2007]

Met de komst van de 5 km lange ijsbaan in Biddinghuizen kon voor het eerst sinds lange tijd een NK kortebaan gereden worden.
Deze wedstrijd werd oorspronkelijk altijd op natuurijs gereden. De afstanden zijn van oudsher 140 meter voor de dames en 160 meter voor de heren. Daarbij startten 4 rijders tegelijk, waarvan de 2 snelsten een ronde verder gingen.
Op het laatst streden de 4 snelsten tegen elkaar. Op kunstijs was het houden van een dergelijke wedstrijd niet mogelijk omdat het rechte stuk op een kunstijsbaan slechts 100 meter is.
Maar in Biddinghuizen is het houden van een echte kortebaan wedstrijd wel mogelijk. Dit vond plaats op zaterdag 22-12. Omdat de baan te smal is voor de start van 4 rijders tegelijk, reden 2 schaatsers tegelijk.
Het was nu geen knock-out systeem maar de 12 tijdsnelsten gingen door naar de volgende ronde.
Er waren 2 categorieën: voor de dames en de heren. Junioren, neo-senioren en senioren vormen dus één categorie.
Demian Roelofs deed bij de heren als jongste deelnemer mee. Hij eindigde na de eerste omloop op de 17e plaats en lag dus meteen uit de wedstrijd.
Maar de heerlijke zon en de gezellige sfeer maakten het toch tot een leuk gebeuren.

Kardingebokaal[24-12-2007]

De Kardingebokaal is een jaarlijks terugkerende wedstrijd tussen de Gewesten Drenthe, Friesland, Overijssel en Groningen. Elk gewest vaardigt zijn sterkste rijders af.
Bij de meisjes pupillen A/B werd Lotte van Weert3de en Elin Nales 10de. Jongens Pupillen A/B Pascal de Vries 14de. Meisjes Junioren C Pien Keulstra8ste.
Voor de totale uitslag, >bij uitslagen Kardingebokaal.

Twents Kampioenschap langebaan op natuurijs[24-12-2007]

De Twentse kampioenschappen werden onder hele andere omstandigheden gereden dan de strijd om de Kardingebokaal.

Onder ideale winterse omstandigheden was het goed vertoeven op de baan in Haaksbergen. Het was voor zowel de rijders als de toeschouwers een ontzettend leuke wedstrijd.

De junioren reden de 500m,1000m en de 1500m. De neo-senioren reden i.p.v. de 1000m de 3000m.

Vooral bij de junioren C was er een goede opkomst van rijders.

Het is jammer dat de ijsperiode niet doorzet maar hier hebben we in ieder geval van kunnen genieten.
Veel HIJC rijders eindigden op het podium.
Zie de uitslagen en foto's

Clubkampioenschappen marathon pupillen[24-12-2007]

Op 22 december werd er gestreden om het marathon kampioenschap van HIJC voor pupillen en junioren C.
Alle ritten begonnen met een aantal loze ronden onder leiding van Wim Verkerke. Een aantal wedstrijden waren erg spannend waarbij soms de strijd al leek te zijn beslist maar door valpartijen het hele klassement weer op de kop werd gezet.
Ook werd er een aantal keren in de kopgroep goed samengewerkt om vooruit te kunnen blijven.
Het is jammer dat niet alle kinderen die meedoen aan het clubkampioenschap mee hebben gedaan met de marathon. Het is een leuk evenement en een keer iets anders dan 60 meters rijden.
Hopelijk komt de marathon voor de pupillen volgend jaar terug op de nieuwe 400 meter baan.
Bekijk hier de genomen foto's.

Volgende week kunnen de pupillen opnieuw “aan de bak”bij de (oliebollen) marathon in Deventer.
De jongste pupillen rijden daar de mini-elfstedentocht waarbij ook gekluund moet worden!
De oudere pupillen (met licentie) rijden een jeugd marathon. Voor meer informatie: www.deventerijsclub.nl.

Scholenploegenachtervolging[24-12-2007]

Een groot aantal HIJCers deed mee met de voorrondes van de scholenploegenachtervolging die vrijdag 14 december op de baan in Deventer gehouden werd.

Bij de categorie meisjes met licentie tot en met 14 jaar, eindigde het team metLotte van Weert, Melanie Rebel en Jinthe Roelofsop de 2e plaats. Zij gaan door naar de landelijke finale in maart in Haarlem.
Het team met Iris Bosch eindigde op de 3eplaats. En het team met Inez Makaske en Nienke Bijen op de 5e.

Bij de jongens zonder licentie eindigde in deze leeftijdscategorie het team met Marijn Kip, Remco Schlomer, Liset Vliegen en Loes Schurink op de 1e plaats.
Liset en Loes schaatsten in het jongensteam mee. Volgens de reglementen is het toegestaan dat meisjes in een jongensteam mogen schaatsen, andersom mag het niet.
Ook het team met Bas Zomer, Rik Laarhuis en Thomas (van ijsclub Lonneker) behaalde de finale door ook 1e te worden.

Bij de meisjes tot 14 jaar zonder licentie eindigdenDorien van Dam, Lisa Harms en Tess Yntema ook op de 1e plaats. Zij gaan dus allemaal door naar de landelijke finale.

Het team met Lieke Kleinsman eindigde op de 3eplaats. Zonder val van één van de deelnemers waren ze zeker ook naar de finale gegaan.
Het team met Maaike Laagland eindigde op de 6eplaats.

Bij de jongens tot en met 14 jaar met licentie eindigde het team met Jasper Lammerinken Thies Bouwhuis op de 3e plaats.

Noordoostwedstrijden Supersprint[18-12-2007]

Afgelopen weekend werden de regionale wedstrijden voor de supersprint gereden. De supersprint is een wedstrijd waarbij twee keer een 100 en twee keer een 300 meter wordt gereden. Het boeiende bij een supersprint wedstrijd is dat alles moet kloppen, vanaf de start tot de finish. Een enkele misslag kan al een duikeling in het klassement betekenen.

Bij de meisjes junioren C en B werden veel PR’s gereden.
Pien Keulstra (DC1) reed 3 PR’s en werd 7e in het klassement. Jinthe Roelofs (DC1) reed er twee en eindigde op de 12e plek.. Bij de junioren B reed Mignon Goeree 2 PR’s. Ze eindigde op de 7e plaats. Myrthe Lamme reed 3 PR’s en eindigde als 18e. Demian Roelofs werd in deze categorie 1e bij de heren.
Bij de dames junioren A werd Marlies ter Bekke helaas gediskwalificeerd op de tweede 110 meter. Dat is erg jammer want met de overige 3 afstanden zat ze bij de eerste 4. Ward Lambeck werd 11e bij de heren junioren A.

Clubrecord bij wereldbekerwedstrijd in Heerenveen[10-12-2007]

Tom Prinsen (HS) heeft bij de wereldbekerwedstrijd in Heerenveen van afgelopen weekend zijn PR op de 5000 meter verbeterd van 6.30.30 tot 6.28.38.
Wanneer Tom een PR rijdt is het tevens een clubrecord omdat alle clubrecords bij de heren senioren door hemzelf gereden zijn. Hij werd 10e in de eindklassering. Op de 1500 meter werd hij 12e in een tijd van 1.47.78.

Noordoostwedstrijd Sprint[10-12-2007]

Afgelopen weekend werd in de noordoostcompetitie de voorwedstrijd sprint verreden.
Pien Keulstra werd in Nijmegen heel knap 10eals eerstejaars junior C.

In Groningen werd Demian Roelofs 2e bij de heren junioren B. Mignon Goeree reed een PR op de 500 meter (44.01) maar werd helaas gediskwalificeerd op de 1000 meter.

Veel deelname tijdens clubwedstrijd in Enschede[10-12-2207]

Op zaterdag 8 december werd al weer de 4e wedstrijd in de strijd om het clubkampioenschap gereden. Er was veel deelname en er werden veel PR’s gereden.
Een aantal kinderen zijn jammer genoeg gevallen maar ook dat hoort er soms bij.
De pupillen en junioren C die in Deventer trainen deden ook mee aan deze wedstrijd. Ze reden met hoge snelheden in het rond waardoor een aantal van hen de bocht maar net konden houden.

Op 22 december staat de marathon voor de pupillen F t/m A op het programma waar ook weer de nodige strijd is te verwachten.
De uitslag is te lezen op deze link.

Demian Roelofs wint junioren interland in Duitsland[02-12-2007]

Afgelopen weekend werd er in Chemnitz in Duitsland een junioren interland gehouden tussen Duitsland, Noorwegen en Nederland voor de categorieën dames en heren junioren C en B.
De wedstrijd ging over 4 afstanden: de 500, 1000, 1500 en 3000 meter.
De KNSB had per categorie de eerste 4 rijders van de landelijke SARA lijst afgevaardigd.

In de categorie heren junioren B heeft Demian Roelofs deze wedstrijd gewonnen. Hij won de 1000 en de 1500 meter, werd 2e op de 3000 en 3e op de 500 meter.
In de eind-uitslag werd hij dus 1e.
Op de 1500 meter reed hij tevens een baanrecord.
Uitslagen bij http://www.desg.de./results.php?anzeige=event&eventID=6421

Goede resultaten bij de wereldbeker in Moskou van Tom Prinsen en Jorien Voorhuis[02-12-2007]

Tom Prinsen werd 1e op de 1500 meter bij de B groep. Deze tijd is een clubrecord. Hij verbeterde het met ruim 7 seconden van 1.54.17 tot 1.47.12.

Op de 10.000 meter werd hij 2e in de A groep. Ook hier reed hij een clubrecord. Hij verbeterde de tijd met ruim 14 seconden van 13.30.77 tot 13.16.11.

Ook Jorien Voorhuis presteerde goed. Zij werd in de B groep 9e op de 5000 meter en won in de B groep de 1500 meter.
Uitslagen op www.knsb.nl

Jorien Voorhuis wint Kraantje Lek[26-11-2007]

Afgelopen weekend heeftJorien Voorhuis het Kraantje Lek tournooi gewonnen. Het Kraantje Lek tournooi wordt in Haarlem gehouden en is genoemd naar de sponsor ervan: het restaurant dat vlakbij de baan ligt.
Tijdens dit tournooi meten de vrouwen van de categorieën junior A tot en met senioren hun krachten. Er zijn plekken voor het NK allround mee te verdienen.
Jorien won het tournooi met een baanrecord op de 1500 meter (2.04.37)en een baanrecord puntenaantal. Naar verluid kreeg ze tevens een uitnodiging om in het restaurant te komen eten.
De volledige uitslagen zijn te vinden op www. Knsb.nl.

4 clubrecords verbeterd op Supersprint[26-11-2007]

Zaterdag 24 november werd in Deventer een supersprint wedstrijd gereden. Bij deze wedstrijd zijn vier clubrecords gesneuveld.

Mignon Goeree (DB1) verbeterde de 100 meter tijd van Marlies ter Bekke van 11.70. tot 11.69.

Demian Roelofs(HB2) verbeterde zijn eigen clubrecord op de 100 meter van 10.44 tot 10.41.
Marike Bouwknegt (DSA) reed 2 oude club records (uit 1993) op de 100 en 300 meter voor de dames senioren uit de boeken. Ze verbeterde de tijd van 12.39 naar 12.14 op de 100m en op de 300m ging het van 30.13 naar 29.18 Uitslagen zijn te vinden op www.knsboost.nl.

Noordoostwedstrijd Junioren C [26-11-2007]

Zaterdag 24 november werd de eerste noordoostwedstrijd voor de junioren C gehouden.
Er deden twee HIJCers aan mee: Pien Keulstra en Siebe Vrij. Pien eindigde als junior C 1 op de 15e plaats. Siebe startte helaas niet op de 1500 meter en eindigde daardoor op de laatste plaats.
De uitslag staat op www.knsbnoordoost.nl

Districtskampioenschappen pupillen F t/m C [25-11-2007]

Op zaterdag 24 november was het weer zover, het districtskampioenschap voor de pupillen F t/m C vond plaats in de Euregiohal in Enschede.
Het was gezellig op de baan en leuk om ook de schaatsers van de andere clubs weer eens tegen te komen. De pupillen van de HIJC hebben een paar titels gewonnen en ook met een aantal tweede en derde plekken werd door de HIJC goed gepresteerd.
Het is jammer dat Fenne Keulstra door een val een podiumplek mis is gelopen.
Chantal Sanders stond wel op het podium, maar als ze op de eerste 60 meter geen forse misslag had gemaakt, had er misschien wel meer in gezeten.
Dat iedereen goed zijn best heeft gedaan blijkt ook uit de PR’s die gereden zijn.

Al met al was het een gezellige goed georganiseerde avond!
Klik hiervoor de uitslagen.

Tim van Benthem rijdt clubrecord op 240 m [19-11-2007]

Tim van Benthem heeft tijdens de clubwedstrijden op zaterdag 17 november in Enschede een clubrecord gereden op de 240 meter voor de pupillen C. Hij reed de afstand in 26.05 .
Het oude record (26.07 ) stond op naam van Demian Roelofs .

HIJC pupillen winnen beker tijdens interclub in Deventer[16-11-2007]

Uw verslaggever kwam vanavond ter ore dat de HIJC pupillen de beker hebben gewonnen tijdens de interclub van afgelopen dinsdag met de pupillen van de Deventer IJsclub. Jaarlijks treffen de pupillen van beide clubs elkaar twee maal: één keer in Deventer en één keer in Enschede.
De Deventer pupillen namen tot nog toe altijd de beker in Deventer mee naar huis en de HIJC-ers in Enschede.
Maar nu hebben de HIJC pupillen de beker dus op het ijs van de Scheg gewonnen.
Helaas is niet meer te achterhalen wanneer dat voor het laatst plaatsvond, maar het is in ieder geval al heel lang geleden als het al ooit heeft plaatsgevonden.
Hulde dus aan de pupillen van de HIJC.
De uitslag staat opwww.knsboost.nl
Foto's van deze wedstrijd vindt u hier Als U ook nog foto's heeft van deze wedstrijd, dan graag mailen naarpr@hijc.nl

Tom Prinsen rijdt ploegenachtervolging bij World Cup[14-11-2007]

Tijdens de Wereld Bekerwedstrijden in SaltLakeCity heeft Tom een goede 5000m gereden. Hij finishte in de tijd van 6.21.07. Voor de totale uitslag van de 5km. klik hier.
Komend weekend gaan de wedstrijden verder in Calgary en daar rijdt Tom Prinsen samen met Sjoerd de Vries, Simon Kuipers of Rhian Ket de ploegenachtervolging.

Groot aantal HIJC deelnemers bij de Noord-Oost wedstrijden[14-11-2007]

Afgelopen weekend deed een groot aantal HIJC-ers mee aan de eerste Noord-Oost wedstrijd allround van het seizoen. Voor de nieuwe leden nog even een uitleg over de NO-competitie. Hieraan doen de beste rijders mee van de ijsbanen Groningen,Heerenveen, Assen, Nijmegen en Deventer. Tijdens deze wedstrijden vindt het selectietraject plaats voor de verschillende NK's. Ongeacht de klassering is deelname dus al een behoorlijke prestatie.

Bij de dames junioren B werd Mignon Goeree twaalfde, Ilse Perik veertiende en Patricia Michorius 25e. Paulien van Egmond werd helaas gediskwalifiseerd op de 500m. Bij de heren junioren B werd Demian Roelofs eerste. Bij de dames junioren A werd Marlies ter Bekke zesde, Jolande Koller werd 13e met twee PR's op de 1500m en de 3000m. Op de 3000m werd Anneke Peters 17e.
Niek van Regteren reed bij de heren Neo-Senioren een PR op de 5000m en werd zevende.
Inge Stoter werd bij dames Neo-Senioren 17e met een PR op de 3000m.
Voor de totale uitslag, zie knsbnoordoost.nl

Pupillen rijden ook hun 1e clubwedstrijden weer[01-11-2007]

Zaterdagavond 27 oktober hebben de pupillen weer hun eerste wedstrijden gereden in Enschede. Tim van Benthem (pup.C) reed gelijk een nieuw clubrecord op de 600m. Hij verbeterde het van 1.04.47 naar 1.03.19. De uitslagen staan op de volgende link
Bij deze wedstrijd reden geen A-pupillen mee, zij hadden een wedstrijd in Deventer.

Tom Prinsen naar wereldbekerwedstrijden[29-10-2007]

Tom Prinsen heeft zich geplaatst voor de wereldbekerwedstrijden 5000m in Salt Lake City op 10 november en op 17 november in Calgary. Na Sven Kramer, Carl Verheijen en Wouter Olde Heuvel werd Tom 4e op de 5 km met een eindtijd van 6.30.30. Dit is tevens weer een clubrecord, het oude record stond op 6.46.02

Op de 10km werd Tom 4e met 13.30.77 achter Brigt Rykkje, Bob de Jong en Sven Kramer. Ook deze tijd gaat weer de boeken in als clubrecord.( het was 13.48.15). Doordat Sven Kramer niet naar de wereldbekerwedstrijd gaat en Brigt een beschermde status heeft, gaan Bob en Tom dus nu ook begin december naar Moskou.

De volledige uitslag is hier te vinden.

Jorien Voorhuis op NK afstanden[29-10-2007]

Jorien Voorhuis is op het NK afstanden in Heerenveen op een, voor haar teleurstellende, 6e plaats geeindigd op de 3000m met een tijd van 4.12.72. Wel was deze tijd goed voor een nieuw clubrecord. De oude tijd stond op 4.13.44. Met deze plek veroverde ze geen startbewijs voor de eerste wereldbekerwedstrijden. Op de 1000m behaalde ze een 7e plek met 1.18.78. Op de 5000m werd Jorien 5e met 7.24.62. Voor deze afstand mag ze wel mee naar de wereldbekerwedstrijd in Moskou. Haar 2.00.62 op de 1500m was ook net niet genoeg om daar een wereldbekerticket te veroveren. Hier werd ze 6e.

Wedstrijdgroepen terug uit Erfurt[23-10-2007]

De wedstrijdgroepen van Wil IJsseldijk, Jan Anne Woelders en Stefan ten Dam zijn ter voorbereiding op het winterseizoen afgereisd naar Erfurt. Een trainingskamp van 12 t/m 16 oktober op de rustige baan van Erfurt was een ideale voorbereiding op het komende wedstrijdseizoen. Er is 2x daags getraind op het mooie ijs waarbij men geen last had van wind en andere wisselvallige weersomstandigheden.
Het was een heel geslaagd kamp voor de 17 rijders en begeleiders.

De eerste records zijn gisteravond in Deventer weer gesneuveld, dus een goed begin van het nieuwe seizoen.
Er zijn hier foto's te bekijken.

IJsselcup [17-10-2007]

Op zondag 14 oktober organiseerde de Deventer IJsclub de 41ste IJsselcup op ijsbaan De Scheg in Deventer. Niet zoals in het verleden als individuele wedstrijd, maar als ploegenachtervolging.
Daarmee is de IJsselcup – in een nieuw jasje – terug op de kalender als landelijke openingswedstrijd van het schaatsseizoen.
De IJsselcup nieuwe stijl is een ploegenachtervolgings -wedstrijd voor landelijke topteams van zowel de marathon als langebaan. "Onze" Jorien Voorhuis was één van de deelnemers van het winnende team. Samen met Wieteke Cramer en Tessa van Dijk won zij van van het team van Paulien van Deutekom, Renate Groenewold en Ireen Wüst. Hopelijk is deze wedstrijd een voorbode van een goed HIJC schaatsseizoen.

Trainingskamp Marathonploeg in Inzell [13-10-2007]

 

De afgelopen week is de marathongroep van George Bouret één week op trainingskamp geweest naar het Zuid-Duitse Inzell.

Het was niet alleen een gezellige week maar vooral ook een week waarin twee keer per dag hard werd getraind. En dit alles om het ideale“ijsgevoel” voor het komende seizoen weer te krijgen. Aan de conditie was immers in het voorjaar en in de zomer volop gewerkt.

Het ijs werd uitstekend verzorgd door de ijsmeester van Inzell en dit ondanks het relatief warme en prachtige herfstweer.

Het leuke van Inzell is dat verschillende teams uit vele landen, waaronder Team Telfort en de ploeg van Annie Friesinger zich eveneens aan het voorbereiden zijn op het schaatsseizoen. Op deze manier kon er ook genoten worden van de trainingen van de“profs”.

Op woensdagavond werd er nog een testwedstrijd op de ijsbaan georganiseerd. Jeroen Oeben had zich hiervoor ingeschreven op de 1500 meter tegen Remco Olde Heuvel. Het was zeker niet onverdienstelijk dat hij dat had gedaan, want Jeroen reed voor het eerst in zijn carrière een PR onder de 2 minuten, namelijk: 1.59.56. Zelfs van Ab Krook kreeg hij de complimenten voor zijn prestatie.

Aanstaande zondag, 21 oktober, staan de eerste regio marathonwedstrijden gepland. Voor Jeroen Oeben (B-rijder), begint het seizoen al op zaterdag 13 oktober in de Essentcup.

Wilt u de foto’s bekijken van het trainingskamp, klik dan hier.

HIJC trainers gaven skeelerclinic [28-09-2007]

In het kader van veilig skeeleren op het schoolplein hebben Wim Verkerke en Jos Vlecken op donderdag 27 september jl. een skeelerclinic verzorgd voor de leerlingen van groep 5 en 6 van de Titus Brandsma school.
Naar aanleiding van de clinic heeft de schoolleiding besloten dat kinderen zonder helm niet meer mogen skeeleren op het schoolplein.