Naar hoofdcontent

De Special Olympics World Winter Games 2017

Volg hier het laatste nieuws van onze G-toppers in Oostenrijk.

EasyDNNNews

De laatste dag

Hieronder het laatste verslag van deze fantastische Special Olympics World Winter Games 2017 in Oostenrijk. Een onvergetelijke ervaring: voor zowel sporters als ouders. Hanz en Rien zijn inmiddels samen met TeamNL weer terug in Nederland.

De laatste dag

Vrijdag was de laatste wedstrijddag van deze Special Olympics World Winter Games 2017. Op het programma stonden de finales van de 333m. Weer 9 schaatsers van TeamNL aan de start, waaronder Hanz. Ook voor de 333m heeft Hanz een zilveren medaille gescoord. Dat brengt het totaal voor onze HIJC-schaatsers op:

  • Hanz: 2x zilver
  • Rien: goud en zilver

Clubgenoot Jarno is de hele week op het ijs geweest als assistent scheidsrechter. En als deelnemer aan het Unified Event: Relay. Hier schaatste hij met Apolo Ohno, voormalig shorttrack schaatser.

Na de laatste rit ging iedereen direct naar de Hauptplatz voor de medaille-uitreiking. De Nederlandse supporters hebben er weer een feestje van gemaakt. Ook de klassen van de Neue Mittle Schule uit Ilz hebben mee gefeest. Zij hebben TeamNL ontvangen op hun school als onderdeel van het HostTown-programma.

Deze laatste wedstrijddag eindigde met de Sluitingsceremonie. Inspirerende woorden van Timothy Shriver en Arnold Scharzenegger:

  • Timothy Shriver, voorzitter Special Olympics International: from Zero to Hero; the rain at the Opening Ceremony was not rain but liquid sun!
  • Arnold Schwarzenegger eindigde met de woorden: ik hoop dat je thuis nog eens aan Graz zult denken en dan zult zeggen: I will be back!

Ook Helene Fischer stond weer op de bühne met het Special Olympics lied Fighter.
Bekijk de highlights van de Sluitingsceremonie via deze video.
Special Olympics TeamNL2017 mag trots zijn!

Thuis komen met 40 medailles en vele ervaringen rijker: Changing Lives, Changing Attitudes!

Wat zijn er de afgelopen dagen mooie foto’s gemaakt. Stralende sporters, coaches die aanmoedigen en ondersteuning bieden.

Ga deze vooral bekijken via de facebookpagina van Special Olympics NL, via Austria2017 Flickr, hieronder alvast een voorproefje.

Foto1: Rien na zijn 500m finale rit
Foto 2: Hanz voor de start van zijn 500m finale rit
Foto 3: Jarno met Apolo Ohno na de relay
Foto 4: onze supporters van NMS Ilz

 Irma Jacobs

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Special Olympic deelnemers Hengelose IJsclub gehuldigd
Special Olympic deelnemers Hengelose IJsclub gehuldigd
Special Olympic deelnemers Hengelose IJsclub gehuldigd

Vorige artikel

Assistent scheidsrechter Jarno is 100% professioneel
Assistent scheidsrechter Jarno is 100% professioneel
Assistent scheidsrechter Jarno is 100% professioneel