Naar hoofdcontent

De Special Olympics World Winter Games 2017

Volg hier het laatste nieuws van onze G-toppers in Oostenrijk.

EasyDNNNews

GOUD EN ZILVER!

Vandaag hebben Rien Hamse en Hanz Jacobs hun finale 500 meter gereden. Wat hebben ze het goed gedaan. Hanz reed naar het ZILVER en Rien won GOUD!

GOUD EN ZILVER!

23 maart 2017

Vandaag werden de finales van de 500 m gereden. Er kwamen 9 schaatsers van TeamNL2017 in actie. Zowel Hanz als Rien stonden aan de start. Vanaf een volle tribune hebben we hun races goed kunnen bekijken. In het publiek zaten naast de ouders en vaste supporters van TeamNL een Nederlandse delegatie van medewerkers van Special Olympics Nederland vergezeld door sponsoren en ambassadeurs. Ook waren de leerlingen van de school in Ilz aanwezig. Zij hebben TeamNL ontvangen als onderdeel van hun project over de Special Olympics

Iedereen had oranje kleren aan of een oranje sjaal om. In de hal hadden we daardoor op zowel de linker als rechter tribune een oranje blok. Een ook qua geluid was het goed te horen dat de Nederlanders aanwezig waren. Behalve bij de race van Hanz, bij hem waren we muisstil. Daardoor kon ook hij een goede race rijden want al dat lawaai vindt hij niet fijn. Nellie Kooman was het meest fanatiek en zwaaide voor iedereen met haar sjaal. Ook Carl Verheijen was ‘in tha house’, net als Emese Hunyady.

De TeamNL schaatsers hebben weer goed gereden en voor elke deelnemer was er een medaille of vaantje. Rien behaald goud en Hanz zilver.

Natuurlijk stond ook Jarno weer op het ijs om zijn taak als scheidsrechter te vervullen.

Op de Hauptplatz in Graz was vanmiddag de medaille uitreiking 500m shorttrack. Er heerste een gezellige drukte. Iedere deelnemer is enthousiast aangemoedigd. Hanz en Rien zijn trots op hun medailles. Net als de ouders. En er waren talrijke fotomomenten: alleen, met ouders, grootouders, teamgenoten, sporters van andere landen. Wat een bijzondere afsluiting van deze finales.

Na afloop gingen de sporters terug naar het hotel en de ouders zijn nog steeds aan het nagenieten.

Irma Jacobs

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Assistent scheidsrechter Jarno is 100% professioneel
Assistent scheidsrechter Jarno is 100% professioneel
Assistent scheidsrechter Jarno is 100% professioneel

Vorige artikel

Jarno Brunink schaatst met Apolo Ohno
Jarno Brunink schaatst met Apolo Ohno
Jarno Brunink schaatst met Apolo Ohno