Naar hoofdcontent

De Special Olympics World Winter Games 2017

Volg hier het laatste nieuws van onze G-toppers in Oostenrijk.

EasyDNNNews

Special Olympic deelnemers Hengelose IJsclub gehuldigd

De drie Hengelose schaatsers die meededen aan de Special Olympics World Winter Games 2017 in Oostenrijk zijn afgelopen vrijdag in het clubhuis van de Hengelose IJsclub gehuldigd. Met hun medailles om de hals werden ze het zonnetje gezet.
 

Special Olympic deelnemers Hengelose IJsclub gehuldigd

Coördinator van het G-schaatsen Rieke Tibben sprak de sporters toe, bedankte voor hun sportieve inzet en gaf aan dat HIJC enorm trots is op de sportieve en mentale prestaties van de sporters. Na afloop werden onder het genot van lekkere pannenkoeken nog herinneringen aan het evenement opgehaald en konden de andere G-schaatsers en hun familie alle vragen stellen die ze wilden. 

Hanz Jacobs en Rien Hamse wonnen samen 4 medailles bij dit grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Jarno Brunink heeft als assistent-scheidsrechter op het ijs gedaan en heeft daarbij veel respect ontvangen omdat hij zijn taak zeer goed uitgevoerd heeft.

Deelname aan de World Games was voor deze sporters de kans van hun leven en tegelijkertijd de moeilijkste competitie die ze tegemoet zijn gaan. Door middel van de World Games konden de sporters hun talenten en vaardigheden op wereldniveau tonen en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau.

Changing lives, changing attitudes!

Special Olympics

Special Olympics Nederland, onderdeel van Stichting Onbeperkt Sportief, maakt deel uit van een wereldwijde beweging in 182 landen. Deze organisatie zet zich in om het leven van mensen met een verstandelijke handicap te verbeteren door middel van het organiseren van sportevenementen. Immers maakt sporten mensen met een verstandelijke handicap niet alleen fysiek en mentaal ‘fitter’, het vergroot ook het zelfvertrouwen en verbetert daarmee het zelfbeeld.

Dit gaat niet zonder de hulp van onze hoofdsponsors AEGON, Rabobank en onze maatschappelijke partners Fonds Gehandicaptensport en VriendenLoterij. 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Vorige artikel

De laatste dag
De laatste dag
De laatste dag