Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter...: Door: Hans Laagland

Nieuws van de voorzitter over een jubileumboekje, de Grote Clubactie, de Combibaan en uitleg over waar de picknicktafels, die sinds kort voor het clubgebouw staan, vandaan komen.

Van de voorzitter...

Op het moment dat ik dit schrijf is het buiten 30 graden, de eerste tropische dag is een feit. Ik heb net 50 kilometer gefietst en heb onderweg kunnen nadenken over mijn bijdrage aan de Overkomer. Daarnaast heb ik besloten dat ik de ketting van mijn fiets nu echt ga vervangen. De nieuwe ligt al weken op de plank en de oude wordt met de dag langer. Toch eerst maar tijd maken voor mijn bijdrage aan de Overkomer.

Graag wil ik uitleggen waar de picknicktafels, die sinds kort voor het clubgebouw staan, vandaan komen. Ook heb ik nieuws over een jubileumboekje dat door Wim Salomons is geschreven, de Grote Clubactie en de Combibaan.

Elk jaar organiseert onze vereniging in samenwerking met TRIOS ’88 en Triatlon Club Twente de Wintertriatlon. Ook dit jaar heeft weer een groot aantal leden van onze leden geholpen met het organiseren van dit evenement.

Het is jullie wellicht opgevallen dat er vier nieuw picknicktafels voor ons clubgebouw staan. We hebben deze kunnen aanschaffen met hulp van de stichting Winter Triatlon Twente (WTT) en bouwbedrijf De Jong, die een aanzienlijk bedrag hebben gesponsord. Stichting WTT heeft dit gedaan als dank voor het leveren van een bijdrage van de HIJC vrijwilligers aan de organisatie van de WTT. Stichting WTT hoopt hiermee dat de participatie blijft plaatsvinden en dat een groeiend aantal jeugdige leden deelneemt aan deze prachtige wedstrijd.

Berend van der Veen heeft bij de viering van het 100 jarige bestaan van HIJC de geschiedenis van de club in blokken van 25 jaar beschreven. Een prachtig stukje werk, dat op onze site is te vinden op: http://www.hijc.nl/HengeloseIJsclub/Jubileum2013/Geschiedenis.

We hebben Wim Salomons bereid gevonden om het wel en wee van de Hengelose IJsclub over het resterende deel, de afgelopen vijfentwintig jaren, te beschrijven. Het resultaat van zijn werk is vastgelegd in een boekje dat op de jaarvergadering zal worden uitgereikt. Na de jaarvergadering zal het resultaat ook op onze site worden geplaatst.

Het bestuur heeft besloten dat onze vereniging dit jaar gaat deelnemen aan de Grote Clubactie. Al meer dan 40 jaar steunt de Nationale Stichting Grote Clubactie het Nederlandse verenigingsleven. Deze stichting organiseert jaarlijks een landelijke loterij, waarmee verenigingen extra inkomsten kunnen werven. De loten worden verkocht voor € 3,- per stuk. Hiervan gaat 80% rechtstreeks naar de vereniging. We kunnen de opbrengst hiervan goed gebruiken: ons clubgebouw heeft onderhoud nodig en materialen moeten worden vervangen, etc, etc. De actie zal in september worden gehouden. Informatie over de actie zal op onze site worden geplaatst.

De Combibaan is zo goed als klaar, maar er zijn nog een paar restpunten. Aannemer Heijmans zal deze nog moeten afwerken. Met behulp van grond die we van de gemeente Hengelo krijgen zal het terrein rondom het asfalt op hoogte worden gebracht. Verder rest de stichting Combibaan de financiële afwikkeling van het werk met aannemer Heijmans.

De algemene ledenvergadering staat gepland op maandag 23 juni 2014. De vergadering start om 20.00 uur en wordt gehouden in ons clubgebouw. De agenda is te vinden in deze Overkomer.

Tot zover de berichten van de bestuurstafel en andere bijzonderheden.

Hans Laagland
Voorzitter HIJC

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden

Vorige artikel

Marathonnen
Marathonnen
Marathonnen