Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter

Het zit de schaatsliefhebbers niet mee. Eerst berichten over financiële problemen van IJsbaan Twente en nu ook nog de avondlockdown. Maar er zijn lichtpuntjes.

Van de voorzitter

Dat was wel even slikken voor alle schaatsliefhebbers. 

Eerst een vervelend bericht in de krant over het exploitatietekort van IJsbaan Twente. Het is natuurlijk een flinke uitgave om de ijsbaan open te houden, maar het is zo’n prachtige voorziening waar rijders uit heel Twente komen sporten. De gemeente Enschede, die onlangs nog 14 miljoen euro in FC Twente stak, moet hier toch uit kunnen komen met PCH, uit hetzelfde concern als Reggeborgh dat een commerciële schaatsploeg in de lucht houdt. Langs deze weg wil ik ook de gemeente Hengelo, thuisbasis van de grootste schaatsvereniging in Twente, vragen om dit proces te ondersteunen en indien nodig bij te springen.
Deze prachtige baan met een sterke regionale functie mag niet dicht!

Daarbovenop zitten we nu in de avondlockdown en mag er ‘s avonds niet getraind worden. Gelukkig zijn de vrijwilligers van de baancommissie hard aan het werk gegaan en hebben ze samen met IJsbaan Twente binnen de regels de trainingen opnieuw ingedeeld. Voor de vitaliteit van onze leden vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk sport aan te blijven bieden. Geweldig om te zien dat er in zo korte tijd weer nieuwe trainingsmomenten zijn georganiseerd en dat de leden van de wedstrijdgroepen en recreanten alweer in de ochtend hebben geschaatst.

Er zijn ook weer heel veel leuke dingen gebeurd de afgelopen tijd. We hebben een mooi bedrag van RABO ClubSupport gekregen. De wedstrijdgroep was lekker aan het trainen en heeft een leuke gastles van TalentNED gehad. De marathonggroep is weer op dreef. De eerste pupillenwedstrijd is verreden en het regende weer PR’s. De G-schaatsers staan weer op het ijs. Voor de sportieve rijders wordt er zondagochtend een leuke crossfit training verzorgd.

Kortom, het schaatsen leeft! IJsbaan Twente moet gewoon open blijven en deze lockdown komen we ook wel weer door. Het sporten is zo belangrijk voor de vitaliteit en gezondheid van alle mensen en dat is nergens zo leuk als bij de Hengelose IJsclub. 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Kennismaken met Jorne en Hans
Kennismaken met Jorne en Hans
Kennismaken met Jorne en Hans

Vorige artikel

Kennismaken!
Kennismaken!
Kennismaken!