Naar hoofdcontent

Overkomer

Kennismaken!

In deze rubriek stellen steeds twee leden zich voor. Deze keer zijn dit: Eloise van der Sligte en Juliette Bos. Beiden beantwoorden dezelfde vragen, behalve de openingsvraag, die is iedere keer nieuw!

Kennismaken!

Naam en leeftijd
Eloise van der Sligte, 12 jaar
Juliette Bos, 20 jaar 

Openingsvraag van Yuna aan Eloise: Wat vond je de leukste wedstrijd en waarom?
Het clubkampioenschap, want Yuna, Isabel en ik waren allemaal goed en het scheelde niet heel erg veel tussen ons en we kwamen alle 3 op het podium.

Openingsvraag van Hidde aan Juliette: Wat is het verschil tussen de wedstrijdgroep en een recreantengroep?
Het grootste verschil tussen de wedstrijdgroep en de recreantengroep is het doel. Bij de wedstrijdgroep zijn de trainingen er vooral op gericht om steeds beter te worden en harder te schaatsen tijdens de wedstrijden. Daarom train je in de wedstrijdgroep ook meer en harder dan in de recreantengroep en ga je op trainingskampen. Bij de recreantengroep gaat het vooral om lekker schaatsen. Natuurlijk blijf je hier ook jezelf technisch verbeteren en kun je je eigen doelen stellen, maar de trainingen zijn niet zodanig op de wedstrijden gericht als in de wedstrijdgroep. Voor beide groepen geldt wel dat het supergezellig is!

Sinds wanneer ben je lid? 
Eloise: Ik ben al sinds 2016\2017 (4 of 5 jaar) lid van de Hengelose IJsclub.
Juliette: Volgens mij sinds de winter van 2008.

Wanneer train je en van wie krijg je training?(Wie geef je training?)
Eloise: Ik train op de dinsdag avond om 18:30 en op zaterdagmorgen om 8:30. Ik krijg training van Folkert Hoogenraad en Patrick Huttenhuis. 
Juliette: Momenteel train ik op de zaterdagochtend bij Wim, een top trainer! Afgelopen zomer heb ik skeelertraining gegeven aan groep 1 en 2.

Schaats je ook wedstrijden? Zo ja, wat is je favoriete afstand?
Eloise: Ja, Ik schaats ook wedstrijden want ik vind dat heel erg leuk. Ik doe graag de afstanden 500 en 700 meter, want ik ben van de lange afstanden. 
Juliette: Sinds ik uit de wedstrijdgroep ben gegaan, schaats ik geen wedstrijden meer. Ik ben een echte sprinter, dus toen ik dat nog wel deed was de 500m mijn favoriete afstand. En de supersprint natuurlijk ;)

Welke topschaatser bewonder jij en waarom hij/zij?
Eloise: Kjeld Nuis, ik vind dat hij een hele goede techniek heeft. 
Juliette: Jade Groenewoud. Zij is ook begonnen bij de HIJC en zit inmiddels bij team TalentNed. Ze is pas 17, maar ze is zo goed op weg naar de top! Ik heb bij haar NK kunnen zijn in Thialf.  Dat was zo gaaf!

Wat vind je leuk om te doen in een training?
Eloise: Ik vind het leuk om te starten en in een treintje te rijden.
Juliette: Piramides rijden van korte afstanden vind ik erg leuk. Maar ik vind het vooral fijn als er afwisseling is tijdens de training en tussen de trainingen. De ene keer een zwaardere training en de andere keer meer een techniektraining.

Wat is je favoriete zomeractiviteit bij de Hengelose IJsclub?
Eloise: Het kamp, maar door corona kon dat niet door gaan maar hadden we een hele leuke dag van 11:00 tot 21:00 was echt heel erg leuk.
Juliette: In de wedstrijdgroep vond ik wielrennen het leukst in de zomer. Maar nu ik wat minder train vind ik het skeeleren leuker.  

Wat is je mooiste herinnering aan de Hengelose IJsclub?
Eloise: Dat ik 3de was geworden met het oostelijk kampioenschap. Ik had toen ook nog eens 2 pr ‘s ( persoonlijk record). 
Juliette: Ik heb prachtige herinneringen aan het schaatsen bij de HIJC. De momenten die er voor mij uitspringen zijn de trainingskampen, mijn eerste pr onder de 50 seconden op de 500m, dat ik hoorde dat ik naar de wedstrijdgroep mocht en natuurlijk alle lieve mensen die ik heb leren kennen.

Door welke gouden tip ging je vooruit met het schaatsen? Wie gaf je die tip?
Eloise: Door dat Folkert zei: ‘Probeer te letten op je arm zwaai, ga van je neus tot een gestrekt arm naar achter’.
Juliette: De meest recente tip kreeg ik aan het begin van dit seizoen van mijn vriendin Isa: veel druk zetten op je linker schaats in de bocht en deze echt wegduwen zodat je rechter schaats er als het ware overheen ‘valt’.

Wat vind je het mooiste aan de Hengelose IJsclub?
Eloise: Dat de trainers heel erg leuk zijn en je motiveren en zien dat de trainers het ook leuk hebben om training te geven. Ook de skeelerbaan vind ik heel erg fijn door het gladde asfalt.Juliette: De sfeer en de gezelligheid. Maar ook dat er tijdens de trainingen vooral in de eerste jaren heel erg wordt gefocust op de techniek, waar je later als schaatser veel profijt van hebt.

Aan wie geef je de beurt door? Waarom aan die persoon?
Eloise: Carice Dievelaar, want zij heeft er eigenlijk voor gezorgd dat ik ging schaatsen en door haar vind ik schaatsen heel erg leuk. 
Juliette: Ik geef de beurt door aan Stijn van der Ham. Omdat hij toch wel erg goed schaatst en ik me aan hem probeer op te trekken tijdens de training.

Welke openingsvraag zou je aan die persoon willen stellen?
Eloise aan Carice: Wat vond je het meest hilarische dat je is overkomen op de ijsbaan? 
Juliette aan Stijn: Wat vind je het leukst aan het schaatsen bij de recreanten?

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter
Van de voorzitter
Van de voorzitter

Vorige artikel

Uit de kantine: SVH-diploma gezocht!
Uit de kantine: SVH-diploma gezocht!
Uit de kantine: SVH-diploma gezocht!