Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de marathongroep: De marathongroep op dreef!

De laatste keer dat jullie het een en ander van ons hebben vernomen was alweer in Augustus. Met net ons trainginsweekend achter de rug maakten we ons langzaam op om weer te kunnen schaatsen. Na een verloren seizoen vorig jaar was het vooruitzicht van deze winter een stuk beter. Er mochten weer wedstrijden verreden worden en dat direct al in het tweede weekend. Met pas een paar trainingen achter de rug hadden we er allemaal zin in! Hier een greep uit de ervaringen van de eerste NO1 wedstrijden.

Van de marathongroep: De marathongroep op dreef!

Heerenveen
Het eerste startschot van ons seizoen vond plaats in de, altijd prachtige, schaatstempel Thialf. Mede dankzij goed teamwork werden hier een aantal mooie resultaten geboekt met een 1e, 9e, 13e, 14e en 15e plek. De 1e en 9e plek werden behaald door respectievelijk 2 en 1 ronden voorsprong op het peloton te pakken. Met verve bovenaan de ranglijst van het ploegenklasssement, mits die er zou zijn...

Leeuwarden
Met het ploegenspel van de wedstrijd in Heerenveen hadden de NO1’ers zich behoorlijk in de kijker geschaatst. Dit in combinatie met het altijd snelle ijs in de Elfstedenhal resulteerde in een zware tweede wedstrijd. Het was een prachtig kat en muis spel waarbij er (alweer) met ronden voorsprong werd gesmeten. Waar we er in Heerenveen met twee rijders bij zaten, waren dat er nu drie. We kunnen erg tevreden zijn met de plaatsen die we in beslag hebben genomen; 5e, 8e, 9e, 20e en 26e.

Enschede
De derde wedstrijd; eindelijk weer eens een thuiswedstrijd voor het publiek. Ook onze supporters hebben lang moeten wachten om weer eens te mogen kijken bij een wedstrijd. Ware het niet dat een kleine twee dagen voor de tijd er nieuwe maatregelen werden afgekondigd. Kon het feest toch niet door gaan.
Echter deerde dit de altijd gemotiveerde marathonrijders niet. Er werd gestreden zoals bij iedere andere wedstrijd met wederom mooie resulaten na een mooi schouwspel; 4e, 7e en 10e.

Doorstroom marathon Hoorn
Na de eerste drie wedstrijden kwamen er een tweetal rijders in aanmerking om mee te doen met de beloften marathon in Hoorn. Hier mogen de beste regiorijders proeven aan het stapje hogerop. Het was een waar slagveld waarbij 40(!) van de 70 rijders het peloton moesten laten gaan waaronder helaas ook Lasse en Jorrit. 

NO2 – NO3 – NO4
Bij de NO1 zijn we met de grootste groep vertegenwoordigd zijn, maar ook in de andere competities rijden onze marathonners die daar erg goed mee kunnen komen. Dit is dan ook terug te zien in de klassementen na de eerste 3 wedstrijden; bij de NO2 staan ‘we’ 21e. Met een 7e plek bij de NO3 doen ‘we’ het uitstekend. Als laatste noteren ‘we’ bij de NO4 een 22e plek.

Vervolg
Onze zomer heeft ervoor gezorgd dat de start zo goed is verlopen. Nu de eerste drie wedstrijden met succes zijn volbracht is het, op het moment van schrijven, hopen dat de komende wedstrijden ‘gewoon’ door mogen gaan en we de goede start een vervolg kunnen geven!

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de redactie
Van de redactie
Van de redactie

Vorige artikel

Aanvang CrossFit trainingen
Aanvang CrossFit trainingen
Aanvang CrossFit trainingen