Naar hoofdcontent

Overkomer

Eindelijk Natuurijs

Medio januari leek de weersvoorspelling erg gunstig voor de liefhebbers van natuurijs. Er werd matige tot strenge vorst voorspeld voor langere periode in de nachten en overdag temperaturen onder nul.

Eindelijk Natuurijs

Na enkele nachten matige vorst zag het er woensdag 18 januari al weer minder rooskleurig uit.

Woensdag 18 januari

Het ijs was 2,5 cm dik, het water onder het ijs werd verwijderd en om 10.00 uur ging de baan open. De ijsvloer was redelijk. De temperatuur kwam na de middag boven het vriespunt, het ijs werd snel slechter zodat wij om 16.00 uur moesten sluiten. Een paar honderd bezoekers hebben kunnen genieten van schaatsen op natuurijs.

's Avonds is de baan meerdere keren gesproeid.

Donderdag 19 januari

Al vroeg werd begonnen met het prepareren van het ijs door te schaven en te dweilen met de Zamboni en zo kon er wederom worden geschaatst, deze keer van 10.30 tot 13.30 uur. Het ijs was erg dun en werd zacht door de te hoge temperatuur. Het aantal bezoekers viel wat tegen.

's Avonds is de baan langdurig gesproeid doch het vroor onvoldoende, de baan kon vrijdag niet open.

Zaterdag 21 januari

Na een strenge nachtvorst werd 's morgens om 07.00 uur werd begonnen het ijs met de Zamboni te egaliseren en te dweilen. De baan ging open van 09.00 tot 12.00 uur. Het ijs was van goede kwaliteit. Het was gezellig druk, er waren erg veel clubleden.

Het ijs was erg dun geworden en het vroor te weinig om het voor de zondag te kunnen herstellen. Zondag werd begonnen met het aanbrengen van een laag water op het ijs. Dat proces werd maandag voortgezet en het begon 's nachts weer behoorlijk te vriezen.

Donderdag 26 januari

Na een behandeling met de Zamboni kon de baan weer open. Deze keer van 09.00 tot 17.00 uur. Het ijs was goed. Met name 's morgens was het niet druk.

Vrijdag, 27 januari

Er is wederom vroeg geschaafd en gedweild, De ijsvloer was geweldig. Van 09.00 tot 15.00 uur is er geschaatst. Helaas het was niet druk. Zij die er wel waren hebben ontzettend genoten. Net als de dag ervoor kwam een vader met zijn dochter uit Zwolle omdat aldaar en in de omgeving niet op natuurijs kon worden geschaatst Zij waren erg enthousiast.

Hopelijk volgt in februari nog een stabiele vorst periode waarbij het stoplicht meerdere dagen op groen staat zodat er wellicht meer bezoekers komen.

Namens de Commissie Combibaan,
Jan Lammerink

Foto's van de zaterdagtraining staan in ons fotoalbum.
Fotograaf Christian van der Meij (Hengelo's Weekblad) maakte een leuke video, met fraaie drone-beelden van de ijsbaan.

 

  • Aantal weergaven (3832)
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter...
Van de voorzitter...
Van de voorzitter...

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws