Naar hoofdcontent

Overkomer

Pupillennieuws

Informatie van het pupcoteam voor pupillen A en voor groep 7. Uitleg over de verdelling van de schaatsgroepen en over het schaatsen op welke schaatsen. En nog veel meer!

Pupillennieuws

Natuurijstraining

Op zaterdag 21 januari was er eindelijk een mogelijkheid om op Combibaan Hengelo te trainen, op natuurijs. De natuurijscommissie heeft in de week eraan vooraf vele uren op de ijsbaan doorgebracht om de baan zo optimaal mogelijk te maken. Ook op een woensdagmiddag was er een mogelijkheid tot schaatsen. Nu dooit het, maar februari en maart kunnen nog nieuwe vorstperiodes brengen.
Foto's van deze training staan in het fotoalbum.

Trainer Jan Woelders die in oktober geblesseerd raakte aan zijn achillespees heeft alweer voorzichtig zijn eerste schaatspassen geoefend.
 

Clubkampioenschap HIJC

Zondag 5 maart houdt de HIJC haar jaarlijkse clubkampioenschap. Alle pupillen kunnen hier aan meedoen en er zijn prijzen te winnen per categorie. Voor de pupillen begint de wedstrijd om  17.30u.
 

Wedstrijden

4 feb

Theo de Wals  interclub (op uitnodiging)

Enschede

5 feb

Baankampioenschap meisjes pupillen

Enschede

18 feb

HIJC interclub (op uitnodiging)

Enschede

19 feb

Baankampioenschap jongens pupillen

Deventer

5 mrt

HIJC Clubkampioenschap voor alle HIJC-ers

Enschede

12 mrt

Pupillenwedstrijd

Enschede

 

 http://www.wintertriatlontwente.nl/media/logo.png

Wintertriatlon 2017

De wintertriatlon betekent: lopen.....fietsen.......en schaatsen..........
en wordt mede georganiseerd door de HIJC op 25 maart 2017.

 Doe mee aan de Winter Triatlon Twente !

Ook voor pupillen (8+) is inschrijven mogelijk. Oudere kinderen kunnen meedoen in een andere categorie.

Kinderen  (CAT 5)

Lopen

Fietsen

Schaatsen

starttijd: 10.15 uur

1.25 km

6 km

2 km
(5 ronden)

Pak je fiets uit de schuur, racefiets, ATB, hybride of gewoon een stadsfiets en ga de uitdaging aan! Het is het laatste weekend van de winter waarin je de schaatsconditie nog een keer kunt gebruiken om het seizoen met een pracht evenement af te sluiten.
Nieuw: bij het schaatsen is een helm verplicht.
Kijk op http://www.wintertriatlontwente.nl/
 

Op welke schaatsen schaatsen pupillen?

Graag willen we jullie een aantal regels en gewoonten van de HIJC uitleggen over het gebruik van de soorten schaatsen.

  • Kinderen die starten in groep 1 of 2 beginnen op houten schaatsen of easy gliders. 
  • Als de kinderen bevorderd zijn naar groep 2 vertelt de trainer wanneer zijn pupil op lage noren mag schaatsen. Hij/zij kan het beste beoordelen of een kind er aan toe is om op noren te schaatsen.
  • Pas wanneer de kinderen in groep 7 zitten (soms groep  6)  en 2x in de week schaatsen op de buitenbaan zal de trainer vertellen of een kind op klapschaatsen mag schaatsen.
     

Hoe is de verdeling van de pupillengroepen?

  • De groepen 1 t/m 4 schaatsen één keer per week op de binnenbaan op donderdagavond of zaterdagmorgen.
  • Als je naar groep 5 gaat mag je 2x per week schaatsen, op de buitenbaan (dinsdag en zaterdag).
  • Ben je bevorderd naar groep 6 en later groep 7 dan schaats je ook 2 keer per week op de buitenbaan, op dinsdag en zaterdag.
     

Wat zijn de mogelijkheden na groep 7?

Aan het eind van pupillengroep 7 wordt door de trainer en de Technische Commissie Langebaan bekeken of kinderen in aanmerking komen voor het wedstrijdschaatsen. Ze kunnen dan op uitnodiging, na overleg en goed vinden terecht komen in:

- wedstrijdgroep 1  en later evt. doorstromen naar een volgende wedstrijdgroep. Deze groepen trainen in het winterseizoen 3 x per week en trainen in het zomerseizoen door met skeeleren, wielrennen en landtraining (4 x per week). Er wordt van deze pupillen of junioren verwacht dat ze 90% van de trainingen aanwezig zijn en meedoen aan de juniorenwedstrijden. Zie ook de pagina van de Wedstrijdgroepen.
Tijdens een informatieavond voor deze kinderen en hun ouders volgt nadere uitleg over het schaatsen in een wedstrijdgroep en de zomertrainingen.
 

Van A pupil naar Junior C1

Als je geen pupil meer bent en ook niet gevraagd wordt voor de wedstrijdgroep zijn er twee mogelijkheden:

- recreatief schaatsen (1 of 2x per week, di. en/of za), + zomertraining bij de pupillen. Deze junioren recreanten kunnen ook juniorenwedstrijden blijven schaatsen via de BCTwente. Zie ook de pagina van de Junioren.

- junioren-1  Je wordt door de trainer gevraagd voor de Junioren-1 groep. De junioren-1 groep krijgt ‘s winters  2x per week training en ’s zomers een aparte skeeler- en looptraining. Er wordt van deze junioren verwacht dat ze 90% van de trainingen aanwezig zijn en ook meedoen aan de juniorenwedstrijden. Een jaar later is er voor deze   junioren een mogelijkheid  om evt. door te stromen naar een wedstrijdgroep, afhankelijk van inzet en prestaties.
Het huidige seizoen 16/17  heeft geen aparte junioren-1 groep. Soms zijn de aantallen te klein om dit te verwezenlijken  of er is geen trainer beschikbaar.

Heb je vragen aan het pupcoteam?

Monique Wilms
074-2425240

Elly Klaaskate
074-2431756

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Eindelijk Natuurijs
Eindelijk Natuurijs
Eindelijk Natuurijs

Vorige artikel

Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers