Naar hoofdcontent

Overkomer

Theo de Rooij Classic en Hengelose IJsclub

De fietstrainers van de HIJC recreanten bieden dit jaar de mogelijkheid om gezamenlijk wat toertochten fietsen. Afgelopen zaterdag 6 juni stond de Theo de Rooij Classic op het programma. 

Theo de Rooij Classic en Hengelose IJsclub

Op zaterdag 6 juni hadden zich drie mensen verzameld bij het startpunt van de Theo de Rooij toertocht vanuit Rijssen. Er waren nog meer dan 1000 anderen, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben gekozen voor de 80 km tocht en Jan, Ben en Jos zijn vol goede moed van start gegaan. Veel minder wind dan de tocht van mei en volop zon. Korte broek en korte mouwen en een mooie tocht richting Holterberg, maar dan erop komen na de diepe hel, dus een makkie. Bij Dalzicht de eerste verzorging, maar bikkels zoals wij hoeven nog niet verzorgd te worden na 20 km. Via Hellendoorn richting Lemelerveld. Even de wind pal op kop, maar een groepje van Rijssense Toerclub trok ons mooi mee. Via het achterland en Krönnenzommer naar Lemelerveld en daar was de koffie (2x) en een krentenbol. Jan nog even een boterhammetje met pindakaas. Na even gezeten te hebben de Lemelerberg vanaf de makkelijke (=korte) kant en dan de lange afdaling naar Lemele. Mooie uitzichten en verhalen van een Noord-Hollander met zijn mooie accent. Op naar Luttenberg en via het oude circuit van de motorraces daar weer richting Holterberg. En nu door naar Holten. Dus de hele berg naar beneden. Via wat achterlangs weggetjes weer terug naar Rijssen en tevreden konden de fietsen weer op de auto.

JAMMER DAT WE MAAR MET Z’N DRIEEN WAREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Joa Damhuis

  • Aantal weergaven (2375)
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Marathonners gaan de zomer in
Marathonners gaan de zomer in
Marathonners gaan de zomer in

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws