Naar hoofdcontent

Overkomer

Pupillennieuws

Over schaatswedstrijden voor de pupillen, de Scholenschaatsdag,  het Euregioweekend, de pupillentrainersvergadering en schaatsen slijpen.

Pupillennieuws

Schaatswedstrijden

Voor alle pupillen is er ongeveer één keer per maand een wedstrijd in Enschede. Voor deze wedstrijden kun je zelf inschrijven via http://www.bctwente.nl/ > kalender compleet > datum pup.wedstrijd > open. Het zijn oefenwedstrijden zonder prijzen. Zo kun je zelf goed volgen of je na een maand vooruit bent gegaan. Je persoonlijk record (PR) probeer je steeds te verbeteren. De uitslag van de wedstrijd vind je  na de wedstrijd op dezelfde site (klassement).

Daarnaast  krijgen we als club  een aantal keren per jaar een uitnodiging van een andere club om met een aantal pupillen mee te doen aan een Interclubwedstrijd. Voor deze wedstrijden kun je niet zelf inschrijven , maar krijg je een persoonlijke uitnodiging. Meestal mogen er maar een paar pupillen meedoen , dus als je uitgenodigd wordt is dat een eer. Samen met de andere kinderen die uitgenodigd zijn probeer je als club te winnen. Er gaat altijd een coach van de HIJC mee. Meestal zijn er prijzen te winnen in een categorie en als club. Zo kun je bijvoorbeeld schaatsen in Assen, Groningen , Deventer en Heerenveen. En nieuw dit jaar ….in Eindhoven.

Dit jaar zijn er al een aantal interclubs geweest in Deventer en  Groningen. Hieronder een overzicht van de komende wedstrijden:

Zo. 7 dec.’14 - Enschede - 17:30 - 19:30
Interclub HIJC-DIJC (Deventer IJsclub); op uitnodiging

Za. 13 dec.’14 - Enschede - 17.30u-20.00u
Pupillenwedstrijd

Zo. 21 dec.‘14 - Eindhoven - 18.30u-21.00u
IJsclub Eindhoven (IJCE); pupillentoernooi; op uitnodiging

Za. 27dec.’14 - Assen - 9.00u-13.00u
Oudejaarstoernooi  langebaan + estafette; de Scheuvelloper; pupillen + junioren; op uitnodiging
 
Zo. 4 jan ‘15 - Enschede - 17.30u-21.00u
Pupillenwedstrijd
 
Za. 17 jan. ‘15 - Enschede - 17.30u-20.00u
Theo de Wals Trofee ; SIJE; op uitnodiging
 
Za. 31 jan.’15 - Enschede - 17.30u-20.00u
Pupillen Interclub HIJC; op uitnodiging
 

Schaatsscholendag 5 november

Elk jaar organiseert  Hengelo Sport (Gemeente Hengelo) een ochtend op de ijsbaan in Enschede waar de groepen 5 en 6 van de Hengelose basisscholen mogen schaatsen. Trainers van de HIJC zijn woensdag 5 nov. aanwezig  geweest om de kinderen te helpen bij het schaatsen en we hebben flyers uitgedeeld voor gratis proeflessen. Het was gezellig druk op de ijsbaan. Bedankt trainers voor jullie hulp!

Euregioweekend

Op 20 en 21 dec organiseert IJsbaan Twente weer 2 dagen waarop verschillende verenigingen clinics aanbieden: lange baan, short track, kunstschaatsen, ijshockey. Je kunt je inschrijven voor een clinic via http://www.ijsbaan-twente.nl/ ; ook de HIJC is aanwezig met een kraampje en biedt een langebaan-clinic aan. Het vorige weekend in oktober was erg gezellig. En niet te vergeten: Marije en Carlijn, Maaike en Hidde, bedankt voor jullie hulp!

Pupillentrainersvergadering

Geregeld komen we met de trainers bij elkaar om over allerlei zaken te praten die met het schaatsen te maken hebben. Onlangs hebben we met elkaar afgesproken dat het beleid t.a.v. het materiaal (de schaatsen) voor beginnende schaatsers ongewijzigd blijft.


Dat wil zeggen:

Groep 1 ,2 en 3: kinderen starten op houten schaatsen of easy-gliders met stevige hoge schoenen.

We hebben  afgesproken dat de regel om in groep 3 te bekijken of een kind op lage noren mag schaatsen te veranderen in:

Groep 2: als de trainer vindt dat een kind er aan toe is: lage noren.

Schaatsen slijpen

Wilt u als ouder leren om schaatsen te slijpen? De HIJC organiseert voor haar leden een slijpinstructie op donderdag 11 dec. Om 20.30u in het clubgebouw. Meer info bij nieuwsberichten op www.hijc.nl. Graag even aanmelden via de website.

Vragen?

Bel het Pupcoteam

Monique Wilms

074-2425240

Elly Klaaskate

074-2431756

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter...
Van de voorzitter...
Van de voorzitter...

Vorige artikel

Marathonnen: De kop is eraf!
Marathonnen: De kop is eraf!
Marathonnen: De kop is eraf!