Naar hoofdcontent

Overkomer

Nieuws van de wedstrijdgroep: Wedstrijdschaatsen en Corona

Wedstrijdgroep en Corona, dat gaat slecht samen. Met enige jaloezie hebben we gekeken naar de grote toernooien in schaatsbubbel Thialf. Mooi dat we nog wat schaatsen kunnen kijken, maar ohhh wat hadden we zelf graag wedstrijden gereden. 

Nieuws van de wedstrijdgroep: Wedstrijdschaatsen en Corona

Gelukkig was er natuurijs. Daarmee had iedereen de kans om toch nog even dit seizoen op schaatsen te staan. En voor zover ik kan zien hebben de meesten daar dankbaar gebruik van gemaakt. Niet alleen op de Combibaan, maar her en der in het land. 

En verder is het op dit moment hoofdzakelijk bezigheidstherapie. Dat klinkt wat negatief, maar dat is wel waar het op neer komt als je zonder doelen moet trainen. Wel vinden we als trainers dat we zoveel mogelijk trainingen voor de groep moeten aanbieden, passend binnen de maatregelen. Dus tot recent met de groep onder de achttien en sinds kort weer voltallig. Daarbij is het doel vooral in zijn algemeenheid fit blijven en het sociale contact onderhouden (wat mij betreft ook een belangrijke functie van de vereniging). Dat de rijders dat ook belangrijk vinden, blijkt wel uit de opkomst. Eigenlijk is iedereen er altijd. 

Inmiddels zijn we het huidige schaatsjaar aan het afronden. Vrijdag 2 april is de laatste training van dit seizoen, een goede vrijdag om er een punt achter te zetten. Ondertussen zijn we al druk bezig met de plannen voor het nieuwe seizoen, waar een snelle start van het fietsseizoen op de rol staat. Het is even afwachten wat de regels hierin in toestaan, maar zodra er ruimte is gaan we weer gezamenlijk op pad. Om hopelijk een zo normaal mogelijk vervolg te krijgen voor de rest van het seizoen.

Tenslotte is er een grote verandering ten opzichte van de afgelopen jaren. Jan Anne Woelders heeft in de laatste trainersvergadering aangekondigd te gaan stoppen als trainer. Na vele, vele jaren als drijvende kracht achter de schaats ontwikkeling van vele HIJC-pupillen handigt hij het stokje over. Dus vanaf deze plaats alvast een diepe buiging voor alle inzet van de afgelopen jaren! 

En tenslotte hoop ik dat we vanaf nu kunnen toewerken naar een nieuw schaatsseizoen, waarin iedereen zijn rondjes weer kan rijden. Eventuele Corona kilo's weer kan slijten en we elkaar weer binnen anderhalve meter moge ontmoeten.

groeten namens de wedstrijdgroep,

Raymond

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

CrossFit, droogtrainingen en meer
CrossFit, droogtrainingen en meer
CrossFit, droogtrainingen en meer

Vorige artikel

Nieuws van de pupillen
Nieuws van de pupillen
Nieuws van de pupillen