Naar hoofdcontent

Overkomer

Marathonschaatsers zijn klaar voor de winter

De titel zegt het al de marathonschaatsers van de Hengelose ijsclub zijn klaar voor de winter. De kriebels komen weer in de buik, tenen beginnen te jeuken en de Elfstedentocht is ook al ter sprake geweest. Kortom we hebben er weer zin in.

Marathonschaatsers zijn klaar voor de winter

Deze zomer is er hard getraind/gewerkt door de hele groep, ieder op zijn eigen manier. Thymen bijvoorbeeld heeft deze hele zomer gewijd aan het verbouwen van zijn nieuwe stulpje en is daardoor niet vaak buiten de wildroosters van Usselo geweest. Dat was voor hem ook de reden om onze hele groep uit te nodigen voor een housewarming party. Dat hij deze zomer niet stil had gezeten was goed te zien.

Onze inmiddels rasechte Groninger Patrick, oftewel “De Kopman” genoemd had het na zijn vakantie zwaar, maar zo gauw het op tactiek aan komt blijkt hij ijzersterk te zijn. Daar kwam ik helaas achter “geen nadere toelichting”.

De groep is inmiddels ook uitgebreid, aan het eind van de vakantie kregen wij de mogelijkheid een nieuw lid toe te voegen aan onze groep. Al hoewel de transferperiode bijna ten einde was mochten wij toch nog Bas Zomer aan onze selectie toevoegen. Bas ook namens de rest van de groep succes en vooral heel veel plezier dit marathonseizoen.

Verder hebben enkele leden van onze groep vanmorgen kunnen meten hoe het staat met de conditie en de vorm. Aan de uitslagen is te zien dat wij niet mogen klagen, uiteraard is dit geen garantie voor de winterperiode. We stonden vanmorgen met 5 leden aan de start in Ootmarsum Jorrit, Erik, Jelle, Wouter en ik. Vanaf het startschot was Erik er als een speer vandoor gevolgd door Jorrit, Ik, Jelle en wouter. Tijdens het laatste looponderdeel had Erik een redelijke voorsprong opgebouwd met daarachter Jorrit die het tempo stevig vasthield. Achter Jorrit vond het gevecht plaats tussen Jelle en mij. Jelle had mede door 2 goede wissels en een sterk fietsonderdeel mij gepasseerd. Hij wist deze voorsprong tijdens het laatste looponderdeel vast te houden en eindigde enkele seconden voor mij. Wouter passeerde de finishlijn netjes in de middenmoot. De definitieve uitslag is nog niet bekend, wel kan ik mededelen dat van alle schaatsers die aan de start stonden de top 4 bestaat uit leden van onze groep.

Net zoals velen zullen wij in oktober onze trainingen voortzetten op het ijs om op die manier voldoende voorbereiding te hebben op de marathons. De eerste marathon is een thuiswedstrijd en zal 23 oktober gereden worden in Enschede. Uiteraard verwachten wij veel support van onze vereniging, dus bij deze tot dan!!!

Thijs Grootte Bromhaar

De uitslagen van de run-bike-run Ootmarsum zijn er inmiddels en er zijn ook foto's van de run-bike-run gemaakt (red.).

 

  • Aantal weergaven (4005)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Junioren schaatsgroep
Junioren schaatsgroep
Junioren schaatsgroep

Vorige artikel

G-schaatsers stellen zich zelf voor
G-schaatsers stellen zich zelf voor
G-schaatsers stellen zich zelf voor