Gevulde chipolata cake
Gebak voor 8 personen
- Nodig:
1 roomboter cake,
- 250 ml slagroom,
3 eetl . suiker,
20 gr hazelnoten,
1 doosje zachte nougat blokjes,
250 gr mascarpone,
1 eetl . honing,
1/2 pot abrikozen jam,
stukje bak papier.
Bereiding;
Snijd de cake in de lengte in 3 gelijke plakken. Leg de cake even in de diepvries terwijl je de vulling maakt. Laat de mascarpone op kamertemperatuur komen. Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en zet in de koelkast. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan doe op het laatst 1 eetlepel suiker erbij en laat een heel klein beetje karamelliseren. Laat de hazelnoten afkoelen op een stukje bak papier. Hak de nougat in kleine stukjes. Roer de op kamertemperatuur gekomen mascarpone goed los met de honing. Hak de hazelnoten fijn. Schep de nougat met de helft van de nootjes bij de mascarpone. Verdeel de jam over een laag cake en doe daar de helft van de mascarpone vulling op, doe het zelfde met volgende laag. Sluit van met de laatste. Leg de cake op een schaal en laat af gedekt circa 1 uur in koelkast opstijven . Bestrijk de cake rond om met de slagroom . Verdeel over de bovenkant de andere helft van de hazelnoten .
Eet Smakelijk .