Naar hoofdcontent

Overkomer

“Hoe sterk is de eenzame fietser….”

Na een abrupt einde van het schaatsseizoen, had ik veel zin in het voorjaar. Mooi weer, lekker fietsen en als hoogtepunt een fietstocht naar Rome.

“Hoe sterk is de eenzame fietser….”

Ik was voornemens om op 24 april (mijn 59e verjaardag), samen met één van mijn drie zussen op de fiets te stappen, eindbestemming Rome. We hadden vier weken tijd ingepland, om langs de route van Reitsma uiteindelijk de ‘Eeuwige stad’ te bereiken. De fietsen waren in orde en de paklijst was opgesteld.  Ik heb op Polarsteps een account aangemaakt, zodat de thuisblijvers onze tocht konden volgen.

Helaas, de wereld staat op z’n kop. Of beter gezegd, de wereld staat stil.

Vanaf 13 maart werk ik thuis. Mijn werkgever, Saxion Hogeschool, heeft tot 1 juni haar gebouwen gesloten. Ik zit veel achter mijn laptop, overleggen met Microsoft Teams en Onlineonderwijs verzorgen met BlackBoard.

Om fit te blijven probeer ik dagelijks mijn beweging te pakken. Een rondje wandelen rondom Deurningen, of een rondje op de fiets. Als het hard waait, pak ik de atb. Bij stabiel weer, komt de racefiets uit de garage. Alleen fietsend door het Twentse land, voelt als een vorm van meditatie. In tijden zonder Corona, geef ik de voorkeur aan fietsen met anderen. Mensen die mij kennen, weten dat ik graag mag kletsen. Er wordt wel eens gevraagd: “hou jij nou nooit op met praten?”. Jazeker, dat doe ik wel, als de training maar intensief genoeg is. Echter het mooie van fietsen is dat het ook een sociaal gebeuren is. Samen met mede hijc-ers, toeren door het prachtige Twentse land. Ik mis onze trainingen. Het fietsprogramma (koelkast-model) heb ik in overleg met Erwin en Ben opgesteld. Voorlopig moeten we onze fietsconditie alleen of met een huisgenoot, op pijl brengen en bijhouden. Ik blijf hopen dat we begin juni, alsnog kunnen starten met het fietsprogramma, zoals op de site staat vermeld. De tijd zal het leren.

Voor wie het heeft gemist: Bart Jongman heeft mooie trainingssessies op de site geplaatst. Na de eerste sessie had ik een aantal dagen spierpijn. Ik probeer nu elke ochtend een sessie oefeningen uit te voeren, maar wel in aangepaste vorm. Ik hoop zo gezond en ook enigszins fit te blijven.

Ik wil afsluiten met een cliché, maar in deze tijd oh zo van belang: “blijf gezond, blijf fit”.

Hopelijk tot snel,
Ellie Scholten

HIJC Fietspagina

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Zonnig begin van de lente verzacht abrupt einde schaatswinter
Zonnig begin van de lente verzacht abrupt einde schaatswinter
Zonnig begin van de lente verzacht abrupt einde schaatswinter

Vorige artikel

Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers