Naar hoofdcontent

Overkomer

De NK afstanden van Edsger

Afgelopen weekend waren de NK afstanden en allround voor junioren A en B in Thialf (Heerenveen). Edsger van Felius deed mee aan het allround toernooi van de B’s.

De NK afstanden van Edsger

De te rijden afstanden waren de 500, 1000, 1500 en 3000m en de massastart.
Op zaterdag werd het toernooi geopend om 10:00 met het Wilhelmus. De eerste afstand die verreden werd was de 500m, waar Edsger een tijd van 38,63 noteerde (de 10e tijd van het klassement). Een uurtje later stond hij aan de start voor de 1500m. Hij finishte in 1.55,01, wat naast een 8e plek ook nog een persoonlijk record opleverde. 
Hij sloot zaterdag de dag af met een zevende plek in het tussenklassement.

Op zondag stond de 1000m als eerst op het programma. Edsger reed de kilometer in een tijd van 1.14,66. Dat leverde een 6e plek op en ook dit was een PR.
Een kleine drie kwartier later stond hij voor de laatste afstand aan de start; de 3 kilometer. Als klap op de vuurpijl snelde Edsger in 4.03,16 naar de finish, wat een PR opleverde van ruim 7 seconden en een vijfde plek.
Erg lang konden de schaatsen niet uit, want er stond nog een massastart op de planning. Helaas kwam Edsger ten val na 2 rondes.
Om het weekend samen te vatten; prachtige races met ontzettend goede resultaten. Edsger is in het allroundkampioenschap geëindigd op een zesde plek!

  • Aantal weergaven (235)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.