Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Kennismaken!

In deze rubriek stellen steeds twee leden zich voor. Deze keer zijn dit: Eva Groenendijk en Tess ten Dolle. Beiden beantwoorden dezelfde vragen, behalve de openingsvraag, die is iedere keer nieuw!

Kennismaken!

Naam:
Eva Groenendijk
Tess ten Dolle                                    

Leeftijd:
Eva: 22
Tess: 17

Openingsvraag
Openingsvraag aan Eva: “Wat doe je eigenlijk in het dagelijks leven?”
Ik studeer technische geneeskunde. Ik zit nu in het tweede jaar van de master en daarvoor loop ik stages in verschillende ziekenhuizen. Op dit moment zit ik op de afdeling neonatologie in Nijmegen en hierna ga ik door naar de afdeling vaatchirurgie in Arnhem. Ik woon in Nijmegen en na een lange dag in het ziekenhuis kijk ik graag slechte films met mijn huisgenoten.

Openingsvraag aan Tess:  “Wanneer je zou mogen kiezen, naar welke ijsbaan zou je graag nog eens op trainingskamp gaan en waarom deze IJsbaan?”
Ik zou heel graag een keer op trainingskamp naar Collalbo in Italië willen. Ik zie hier soms foto’s van voorbij komen en het ziet er daar zo mooi uit, dus het lijkt me heel leuk om daar nog een keer op trainingskamp te gaan.

Sinds wanneer ben je lid?
Eva: Ik zou het niet precies weten, maar volgens mij begon ik met schaatsen bij de Hengelose IJsclub toen ik 5 of 6 jaar oud was. Ik ben een tijdje overgestapt naar Skeuvel, maar ik ben sinds dit jaar weer terug bij de Hengelose IJsclub.
Tess: Volgens mij ben ik lid sinds 2010.

Wanneer train je en van wie krijg je training?(Wie geef je training?)
Eva: Ik geef op zaterdagochtend samen met Cindy groep 1 en 2 training. Het uur daarna krijg ik training van Wim Verkerke.
Tess: Ik train in de wedstrijd groep en heb normaal in de winter op de maandag, woensdag en vrijdag training. Zomers hebben we twee keer wielrennen, een keer skeeleren en een keer droogtraining. Ik heb training van Jelle, Raymond en Jan-Anne.

Schaats je ook wedstrijden? Zo ja, wat is je favoriete afstand?
Eva: Zeker niet, ik ben blij dat ik dat niet meer hoef te doen. Mijn talenten kwamen nooit echt naar boven tijdens wedstrijden. Maar als ik nu echt een wedstrijd zou moeten rijden, rijd ik het liefst een 1500 m.
Tess: Ja, ik schaats ook wedstrijden en het liefst de kortere afstanden. De 500m en de 1000m vind ik erg leuk, de 1500m vind ik ook leuk maar langer dan dat niet meer zo.

Welke topschaatser bewonder jij en waarom hij/zij?
Eva: Ik denk dat ik Ireen Wüst het meest bewonder, omdat ze een lange en ontzettend succesvolle schaatscarrière heeft.  
Tess: Femke Kok, zij doet ook de korte afstanden en ik vind het heel knap hoe zij dit jaar zo snel is geworden en zoveel wint. Ook vind ik dat zij heel mooi kan schaatsen.

Wat vind je leuk om te doen in een training?
Eva: Steigerungen, want dan kan je rustig met een goede techniek beginnen en uiteindelijk lekker hard schaatsen. Aan techniek werken is altijd leuk, al haal ik de 90 graden kniehoek alleen op het toilet.
Tess: Sprinten! Tijdens de schaatstraining vind ik het heel leuk om 500m zo hard mogelijk te rijden en ook steigerungs van 300m vind ik erg leuk. Verder vind ik het starten altijd heel leuk.

Wat is je favoriete zomeractiviteit bij de Hengelose IJsclub?
Eva: Wielrennen door het Twentse landschap vind ik altijd erg leuk. Met skeeleren heb ik nèt iets minder.
Tess: De fietstraining op de wielerbaan op zondagochtend vind ik altijd heel leuk. Deze trainingen zijn altijd heel afwisselend. Ook skeelertrainingen vind ik leuk als het een intervaltraining is. 

Wat is je mooiste herinnering aan de Hengelose IJsclub?
Eva: De gezelligheid van de groep waar ik altijd mee heb samen gesport.
Tess: De trainingskampen. Deze zijn elk jaar weer super leuk. Mijn eerste trainingskamp, het schaatskamp naar Erfurt in 2017, is mijn mooiste herinnering, omdat toen alles nieuw was en het gewoon super gezellig en leuk was.

Door welke gouden tip ging je vooruit met het schaatsen? Wie gaf je die tip?
Eva: Uhhm… ik kan niet één gouden tip uitkiezen, want ik heb van al mijn trainers veel goede tips gekregen.
Tess: Moeilijke vraag, ik heb heel veel tips gehad die mij beter hebben leren schaatsen. Ik denk dat er niet één tip is geweest, want ik heb van heel veel verschillende trainers verschillende dingen geleerd.

Wat vind je het mooiste aan de Hengelose IJsclub?
Eva: De Hengelose IJsclub is een erg gezellige club met een fijne sfeer. Maar daarnaast worden er ook echt goede trainingen gegeven, waardoor iedereen goed en mooi kan leren schaatsen.
Tess: Dat er hard wordt getraind, maar het ook altijd heel gezellig is. Hierdoor ga ik altijd met heel veel plezier naar de training.

Aan wie geef je de beurt door? Waarom aan die persoon?
Eva: Ik geef de beurt door aan Maike Grootenhaar, waarmee ik altijd samen in de wedstrijdgroep heb geschaatst. Ze was erg enthousiast over het feit dat Cindy de beurt aan mij had doorgegeven. Misschien omdat ze stiekem hoopte dat ik de beurt door zou geven aan haar?
Tess: Aan Jochem Vlutters. Ik zit sinds dit jaar bij Jochem in de groep en ik ben benieuwd naar zijn antwoorden.

Welke openingsvraag zou je aan die persoon willen stellen?
Eva aan Maike: Maike, je bent een erg sportief en fanatiek persoon. Als je opeens heel goed zou kunnen zijn in een sport, naast schaatsen, welke sport zou dat dan zijn?
Tess aan Jochem: Hoe ben je op het idee gekomen om te gaan schaatsen?

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Heel Hengelo schaatst
Heel Hengelo schaatst
Heel Hengelo schaatst

Vorige artikel

Vanaf vrijdag schaatsen op Combibaan Hengelo
Vanaf vrijdag schaatsen op Combibaan Hengelo
Vanaf vrijdag schaatsen op Combibaan Hengelo