Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Jubileumboek 125 jaar Hengelose IJsclub - de afgelopen 25 jaar

Als afsluiting van het 125e jubileumjaar van de Hengelose IJsclub heeft Wim Salomons voor de schaatsvereniging een interessant boek gemaakt over de geschiedenis van de afgelopen 25 jaar. Bij de komende jaarvergadering worden de eerste exemplaren overhandigd aan de ereleden van de Hengelose IJsclub. Na de uitreiking is de digitale versie op de HIJC website te lezen.

Jubileumboek 125 jaar Hengelose IJsclub - de afgelopen 25 jaar

De Hengelose IJsclub bestaat dit seizoen 125 jaar en dit is in december feestelijk gevierd. Het jubileumjaar wordt afgesloten met de uitgifte van een jubileumboek.

De geschiedenis van de eerste 100 jaar van de Hengelose IJsclub is bij het toenmalige jubileum beschreven door Berend van Veen. Dit document is terug te lezen op de jubileumpagina van de Hengelose IJsclub. Nu de vereniging 125 jaar bestaat, moesten de laatste 25 jaar geschiedenis nog worden beschreven.

Wim Salomons, zelf al vele jaren lid van de Hengelose IJsclub, heeft gesproken met drie ere-leden (Jan Woelders, Hans Vollenbroek en Dick Kuipers) en heeft met hen de geschiedenis van de laatste 25 jaar doorgenomen. Dit heeft geresulteerd in een prachtig verslag van de ontwikkelingen binnen het schaatsen in Twente en binnen de club.
Wim heeft de afgelopen 25 jaren in vijf periodes opgedeeld. Elke periode begint hij met het wereldnieuws en vervolgt met gebeurtenissen binnen de club in het kort. Daarna schrijf hij uitgebreider dat wat hij las in de clubbladen en verslagen. Hier en daar een beetje "bijgekleurd" om het geheel leesbaar te houden.

Ook voor de komende 25 jaar zit de Hengelose IJsclub vol met plannen. Omdat gebruik gemaakt kan worden van Combibaan Hengelo krijgt de club nieuwe mogelijkheden en zijn er plannen om een skeelerafdeling op te richten. Er worden clinics georganiseerd voor jongeren en ouderen die willen leren skeeleren. Alle zomertrainingsactiviteiten worden nu op één punt ondergebracht. Er wordt meegedaan aan de Visionsports skeeler competitie en de Hengelose IJsclub wil zelf ook skeelerwedstrijden gaan organiseren.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Wouter Blenk is aangekomen op de Noordkaap
Wouter Blenk is aangekomen op de Noordkaap
Wouter Blenk is aangekomen op de Noordkaap

Vorige artikel

Teutoburgerwoudtocht is verplaatst van 28 juni naar 5 juli
Teutoburgerwoudtocht is verplaatst van 28 juni naar 5 juli
Teutoburgerwoudtocht is verplaatst van 28 juni naar 5 juli