Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

In memoriam Leo Waterman

Onlangs is op 85 jarige leeftijd Leo Waterman overleden. Ter nagedachtenis aan Leo heeft Jan Woelders een stuk geschreven. Wij wensen de familie en vrienden van Leo heel veel sterkte.

In memoriam Leo Waterman

Op maandag 2 maart jl. is op 85 jarige leeftijd overleden Leo Waterman.

Voor de ijsclub heeft hij veel betekend in de jaren 80/90; zo was hij lid van de redactie van ons clubblad en verzorgde de distributie ervan, toen nog de papieren versie die gewoon bij, en door de leden thuis werd bezorgd. Bovendien is hij een aantal jaren trainer geweest van junioren in de vroegere Euregiohal.

Hij kwam naar Hengelo omdat hij leraar frans werd aan het Bataafse kamp en werd lid van HIJC op 1 oktober 1977. In de winter ervoor had hij kennis gemaakt met ons op de natuurijsbaan.  Leo was sportief: hield van schaatsen en ging droogtrainen, wielrennen en later zelfs skeeleren. Van de fiets-trainingen kan ik me nog herinneren dat ik hem bergop moeilijk kon bijhouden; hij was 10 jaar ouder, hoe kan dat? Nou.…, hij was atletisch, afgetraind en zo’n 10kg lichter!

Toen Freek Schipdam, Edi Bruns, Herman Bruggink, Anton Roelofs en ik examen moesten doen voor de trainersopleiding waren er proefpersonen nodig voor het onderdeel lesgeven. Leo was erbij en had het nog wel eens over.

Leo is geboren in Amsterdam op 23 november 1934, en heeft daar zijn jeugdjaren doorgemaakt. Vooral de oorlogsjaren waren zwaar en in de hongerwinter (hij was 10 jaar) is hij op een vrachtwagen, met zijn broer naar Friesland gebracht om aan de moeilijke omstandigheden te ontkomen.

Op de afscheidsbijeenkomst op 6 maart, in het crematorium in Borne, hebben we de bevestiging gekregen dat Leo een vriendelijk en zeer veelzijdig persoon was met een brede interesse in mensen, natuur (vooral vogels), cultuur en techniek (modelspoorbanen).

Leo heeft geschaatst en getennist tot in Januari. We zullen zijn verhalen missen; o.a. dat hij in de kerstvakantie nog geschaatst heeft met z’n kleinkinderen en daarvan genoot.

Persoonlijk zal ik hem ook missen want hij kon het niet laten om te zeggen dat hij veel van mij heeft geleerd, op schaats-technisch vlak.

Leo bedankt!

Namens het bestuur, Jan Woelders

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Schaatshoezen met je eigen naam
Schaatshoezen met je eigen naam
Schaatshoezen met je eigen naam

Vorige artikel

Leo Waterman overleden
Leo Waterman overleden
Leo Waterman overleden