Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

In memoriam: Jos Damhuis

Onlangs is op 62 jarige leeftijd ons bestuurslid Jos Damhuis overleden. Ter nagedachtenis aan Jos heeft Jan Engelbertink een stuk geschreven.

Wij wensen de familie en vrienden van Jos heel veel sterkte.

 

IN MEMORIAM: JOS DAMHUIS
13 december 1954  –  9 april 2017

“Even niet op het ijs”

Jos Damhuis
Dat is het onderwerp van het mailtje dat Jos op 7 december 2016 verstuurt. Hij schrijft over  ‘een kleine ontsteking in de long’ en ‘veertien dagen niet schaatsen’.
Hij besluit met: “Geen reden tot paniek tot dusver”. 
Jos is binnen de Hengelose IJsclub actief op vele terreinen. Naast schaatstrainer van een recreantengroep verzorgt hij ook de fietstraining op donderdagavond.  Jarenlang is hij bestuurslid; in die functie levert hij een actieve bijdrage aan het wel en wee van de club en de leden.  Meedenkend, stimulerend en soms kritisch, maar altijd opbouwend. En sinds juli 2016 is hij ook bestuurslid van de KNSB - Gewest Overijssel.
Jos is een fanatiek sporter, niet alleen bij  HIJC maar ook bij TRIOS. Hardlopen, schaatsen en fietsen zijn zijn passies. Een echte duursporter met een ijzeren conditie.  Run-Bike-Runs in Deurningen en Borne, wintertriathlons in Assen en Enschede, Ride for the Roses, schaatstochten in de Kop van Overijssel of op het Veluwemeer en natuurlijk de Weissensee.  Jos is altijd van de partij. 
Ook als vrijwilliger zet hij zich in. Als er een beroep op hem wordt gedaan, zegt hij geen nee.
Eind 2012 constateert een longarts een kwaadaardige tumor in één van zijn longen.  De chemo-behandelingen en de radiotherapieën slaan aan. Door zijn goede conditie en zijn positieve instelling is hij er weer snel bovenop.  In de zomer van 2013 is hij dan ook al weer actief en in februari 2014 schaatst hij voor de zoveelste keer de toertocht op de Weissensee met Ineke als zijn altijd trouwe supporter. Ook met wat minder longcapaciteit rijdt hij de tocht helemaal uit. Jos heeft de kenmerken van een diesel: wanneer hij in zijn ritme zit, kan ie urenlang doorgaan, ook op de fiets. 
Voor zijn fietstrainingsgroep op de donderdagavond  is hij altijd enthousiasmerend en inspirerend en altijd onder het motto: “samen uit, samen thuis”.
Helaas, hoe sterk hij ook is, de strijd van de laatste maanden kan hij niet winnen.
Een dierbaar lid, een goede schaatsvriend, een lieve man, een zorgzame vader, een sportieve opa is van ons heengegaan.
Wat zullen we hem missen.

Jan Engelbertink
 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Koningsdag sportfestijn Hengelo
Koningsdag sportfestijn Hengelo
Koningsdag sportfestijn Hengelo

Vorige artikel

Overlijden Jos Damhuis
Overlijden Jos Damhuis
Overlijden Jos Damhuis