Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

IJsmeester te Amsterdam (deel 2): Door: George Bouret

Op vrijdagavond is onder grote belangstelling uit de schaatswereld de Coolste Baan van Nederland geopend. IJsmeester George Bouret was erbij.

IJsmeester te Amsterdam (deel 2)

Op vrijdagavond is onder grote belangstelling uit de schaatswereld de Coolste Baan van Nederland geopend. Onder luid applaus verrichte de wethouder van Sportzaken Eric van de Burg en in bijzijn van de event directeur Rintje Ritsma het startschot. Dit nadat er de uitslag van de schaatser van de eeuw was verkozen. Vele prominenten, waaronder Reinier Paping, Yvonne van Gennip en “Art en Keesie” kwamen aan het woord. Uiteraard won Sven Kramer deze verkiezing.

Het was een in drukwekkend gebeuren, een prachtige verlichting ,veel foto’s van onze helden van weleer, de aankleding, de restaurants en niet te tellen beeldschermen maken dat dit Olympisch Stadion de komende maand tot een geweldige ambiance voor het buitenschaatsen. De ijsvloer werd al druk bezocht, de eerste dag waren al meer dan 3000!  kinderen aanwezig. De schaatsschool van de Jaap Eden baan verzorgt de schaatslessen, het lijkt big-bussines. Mijn indruk is dat er kosten noch moeite gespaard zijn om hier iets geweldigs neer te zetten. Het is zeker de moeite waard om dit evenement te bezoeken, te schaatsen en of naar de wedstrijden te komen kijken, De top divisie marathon schaatst de laatste wedstrijd dit seizoen op donderdag gevolgd door het NK Sprint en All-Round in dat weekeind.

Zie de foto van de glunderde initiatiefnemer Rintje Ritsma en de openingsfoto met veel vuurwerk.

Wordt vervolgd; George Bouret.

Lees hier Deel 1 van de belevenissen van George Bouret op De Coolste Baan van Nederland (Overkomer jan 2014 (Tag: CBvNL)).

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Weissensee 2014 (Een week van vele contrasten)
Weissensee 2014 (Een week van vele contrasten)
Weissensee 2014 (Een week van vele contrasten)

Vorige artikel

Webcam bij IJstijd winterspelen in Amsterdam
Webcam bij IJstijd winterspelen in Amsterdam
Webcam bij IJstijd winterspelen in Amsterdam