Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Baankampioenschap jongens pupillen Deventer en Enschede

Op zondagavond 19 februari hebben Tom Kromhout van der Meer, Thomas Hesselink  en Luc Brinkcate namens HIJC deelgenomen aan de baankampioenschappen Deventer en Hengelo voor jongens.

Baankampioenschap jongens pupillen Deventer en Enschede

Tom en Thomas kwamen uit in de klasse jongens pupillen E en Luc in de jongens pupillen A.

De pupillen E hebben de 100 meter en 300 meter afgelegd, waarbij Thomas 16.21 seconden over de 100 meter schaatste en in 47.49 seconden naar de finish over 300 meter snelde.
Het is Tom gelukt een mooi nieuw PR van 20.67 seconden op de 100 meter te rijden en vervolgens schaatste hij zijn 300 meter in 57.81.

Voor Luc stonden de 500 en 700 meter op het programma en daarin deed hij op de 500 meter goede zaken door op deze afstand derde te eindigen in 50.02. Op de 700 meter moest hij vier andere jongens voor zich dulden, maar met een nieuw PR van 1.10.44 hield hij net voldoende over om derde te worden in de einduitslag!

Afsluitend werd er, buiten de competitie om, door alle deelnemers nog een extra 300 meter afgelegd en daar reden twee HIJC schaatsers een nieuw PR! Tom heeft nu zijn PR op 56.70 staan en Luc op 31.11 seconden. Thomas haalde met 46,42 zijn PR van 44.72 net niet.

Jan Woelders kon als coach, ondanks de kleine groep, dus tevreden zijn met de behaalde resultaten. Voor alle deelnemers was het een hele geslaagde en leuke schaatsavond, met hopelijk volgend jaar meer deelnemers van de HIJC.
 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

SchaatsVaardigheidsPaspoort
SchaatsVaardigheidsPaspoort
SchaatsVaardigheidsPaspoort

Vorige artikel

Toptijden tijdens HIJC Pupillen Interclub
Toptijden tijdens HIJC Pupillen Interclub
Toptijden tijdens HIJC Pupillen Interclub