Naar hoofdcontent

Overkomer

Pupillennieuws: Door: Elly Klaaskate

125 jaar HIJC- pupillenfeestje

In september hebben de pupillen op een zaterdagmorgen een Mini-Elfstedentocht gereden op en rond de Combibaan. Met veel enthousiasme en onder begeleiding van een aantal trainers en junioren skeelerden de kinderen er op los.

Pupillennieuws

Sommige pupillen waren al snel bij de finish. Ze hebben daarna op de combibaan nog een paar spelletjes gedaan. Volgend jaar maken we de tocht iets langer!

Na het verzamelen van de stempels bij alle steden was er voor de kinderen patat en een snack en natuurlijk iets te drinken.

 

Voor wie zijn de pupillenwedstrijden?

Voor alle pupillen, ook als je nog maar net lid bent van de club.

Inschrijven doe je via www.bctwente.nl  > kalender compleet> pup. wedstrijd.

Zo kun je zelf goed volgen of je na een maand vooruit bent gegaan. Je persoonlijk record (PR) probeer je steeds te verbeteren. De uitslag van de wedstrijd vind je  na de wedstrijd op dezelfde site (klassement).

 

Ook worden er door andere clubs wedstrijden georganiseerd waarvoor je uitgenodigd kan worden. Deze wedstrijden noemen we Interclub- wedstrijden.

Soms zijn de wedstrijden in Deventer, Assen, Heerenveen of Groningen. Vaak kunnen de club en de kinderen een beker winnen.

De HIJC heeft op 9 nov. een Interclub georganiseerd voor pupillen in Enschede.

Meer hierover vind je in de nieuwsberichten.

 

Data pupillenwedstrijden
Data van pupillenwedstrijden vind u in de HIJC AGENDA en in de kleine agenda rechtsonder op de homepage van de HIJC site.

 

Marathonwedstrijden voor de jeugd

Het Gewest Overijssel organiseert in 2013-2014  weer een marathoncompetitie voor de jeugd in Enschede: De Ten Tusscher Jeugd Competitie. Bij een marathon schaats je een aantal ronden achter elkaar.

Pupillen A,B,C  (en soms D) en junioren C kunnen hier aan meedoen.

Leuk om eens te proberen! 

Je kunt zelfs een prijs winnen.

Wil je meer  weten over hoe het in zijn werk gaat bij een marathon, vraag het dan eens aan je trainer!

Verder kun je het een en ander lezen over het aantal ronden , de regels en de inschrijving  op de site van www.bctwente.nl  > marathon> TenTusscher Jeugd Competitie .

 

Juryleden gezocht

Elke winter worden er cursussen georganiseerd om jury-lid te worden. Als het u wat lijkt of als u meer info wilt geef u dan op  bij Marijke Goeree:secretariaat@bctwente.nl

 

Schaatsscholendag 6 november

Elk jaar organiseert  Hengelo Sport (Gemeente Hengelo) een ochtend op de ijsbaan in Enschede waar de groepen 5 en 6 van de Hengelose basisscholen mogen schaatsen. Trainers van de HIJC zijn woensdag 6 nov. aanwezig  geweest om de kinderen te helpen bij het schaatsen en we hebben flyers uitgedeeld voor gratis proeflessen. Het was gezellig druk op de ijbaan. Bedankt trainers voor jullie hulp!

 

IJstijd

Van 13 dec. t/m 5 jan. is er een ijsbaan (25mx15m) op het Burg. Jansenplein in Hengelo.

“Winters Hengelo” organiseert dit jaar in samenwerking met de KNSB een evenement op deze ijsbaan: IJstijd.

De bedoeling is om meer kinderen warm te maken voor de schaatssport door ze clinics, lessen en trainingen aan te bieden.

 

Barbara de Loor zal op 18 december een clinic geven in Hengelo.

Ook zal er een “Olympisch team” komen  (20 jongens en meisjes van 10 -14 jaar) dat op zondag 2 februari 2014 mee mag doen aan de “Winterspelen” in Amsterdam. Dit team krijgt een ambassadeur/-drice.

 

De onderdelen van de IJSTIJD!-Winterspelen zijn

- ijshockey, (5 meisjes en 5 jongens)

- langebaan en  (1m+1j)

- ploegenachtervolging.(4m+4j)

 

De HIJC werkt aan dit evenement mee door trainers in te zetten voor o.a. schaatsbegeleiding en training op de ijsbaan op het Burg. Jansenplein in de week van 16 t/m 20 dec.

Ook mag de HIJC deelnemers voor bovenstaand team selecteren voor wat betreft ‘langebaan’ (1 jongen en 1 meisje) en ploegenachtervolging(4 j.+4 m.).

En de HIJC mag de ambassadeur/-drice  (13/14 jr) voordragen. Zij of hij mag op vrijdag 22 nov naar een instructiedag voor alle ambassadeurs/-drices in Utrecht.

 

Voor meer info zie:

http://schaatsen.nl/ijstijd

http://schaatsen.nl/ijstijd/ijstijd-winterspelen

 

Houd de nieuwsberichten op de HIJC-site over  IJstijd in de  gaten.

 

 

 

 Elly Klaaskate

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Verslag Erfurt 2013
Verslag Erfurt 2013
Verslag Erfurt 2013

Vorige artikel

Pien Keulstra
Pien Keulstra
Pien Keulstra