Naar hoofdcontent

Overkomer

Pupillennieuws

We gaan weer schaatsen! Op 29 september beginnen de eerste pupillentrainingen op het ijs. En we hebben nieuwe pupillencoördinatoren: Folkert Hoogenraad en Iris Olde Wolsink vormen een nieuw pupcoteam.

Pupillennieuws

Nieuw pupcoteam

Wij, Folkert Hoogenraad en Iris Olde Wolsink gaan de rol van Bob Groenwoud als pupillen coördinator overnemen. Wij zullen het aanspreekpunt zijn voor pupillen, ouders en trainers en gaan verschillende activiteiten organiseren. Wij hopen dat alle pupillen met plezier blijven sporten bij onze vereniging, en dat nog meer kinderen het schaatsen zullen ontdekken.
Bob bedankt voor alles wat je de afgelopen jaren hebt geregeld en gedaan, veel succes als voorzitter van onze club!
Wij kijken uit naar de winter!

Wij zijn bereikbaar via pupco@hijc.nl en onze telefoonnummers staan op de trainerslijst.


Einde van het zomerseizoen

Het was een leuke zomer, met een feestelijke pupillen dag en veel nieuwe kinderen die zich hebben aangemeld bij de club. Hartstikke fijn!

De laatste skeelertraining is op maandag 21 september.
De laatste looptraining is op donderdag 24 september.

Alle pupillen en alle trainers, bedankt voor het leuke seizoen!

Wil je het schaatsen bij een IJsclub eens uitproberen dan kun je je hier aanmelden voor een proefles.

Begin van het winterseizoen

Op 26 september gaat IJsbaan Twente weer open en op 29 september beginnen de pupillentrainingen op het ijs. De trainers en de trainingsmomenten kunt u hier vinden.
 

Coronamaatregelen op de IJsbaan

Zie hier het algemene artikel voor alle maatregelen.


Welke schaatsen?

Voor beginnende schaatsers adviseren wij om schaatsen met een hoge schoen te gebruiken, zogenaamde "combi-noren" (zie bijvoorbeeld: https://skate-dump.nl/shop/artikel/9672/nijdam-semisoft-noor-3422, niet de klapmodellen). De combi-noren geven veel steun bij de enkels en daarom is het makkelijker om vanaf het begin vooruit te komen op het ijs. Het is net als bij de easy gliders de bedoeling dat de kinderen in de loop van groep 2 op schaatsen met een lage schoen verder gaan.


Schaatswedstrijden

Ook kinderen die nog maar net lid zijn van de Hengelose IJsclub mogen meedoen aan de schaatswedstrijden op IJsbaan Twente. Superleuk en een prima oefening!

Inschrijven voor wedstrijden op IJsbaan Twente kan via de site van schaatsen.nl. Op onze HIJC pagina over schaatswedstrijden staat hoe je dit doet.

Alle pupillen moeten zelf hun wedstrijdlicentie aanvragen, verlengen en betalen. Deze heb je nodig om aan de pupillenwedstrijden mee te doen. Voor pupillen t/m 12 jaar kost een jaarlicentie € 10,00. Zie voor meer info en een handleiding: aanschaf wedstrijdlicentie of https://knsb.nl/algemeen/wedstrijdlicentie/.

Vanaf dit seizoen worden er op IJsbaan Twente geen papieren startlijsten meer verstrekt. Alles gaat via de Sportity app.


Afmelden voor een training

Wanneer een pupil niet op een training kan komen is het de bedoeling dit te melden bij de trainer. De trainers staan vermeld in het trainersrooster.


Tip: Laat je schaatsen slijpen!

Wij wensen iedereen een mooi schaatsseizoen!

Bij vragen:
Folkert Hoogenraad en Iris Olde Wolsink
pupco@hijc.nl
tel. Folkert: 06-13479505
tel. Iris: 06-27226283

 

  • Aantal weergaven (1798)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuw bij de wedstrijdgroep
Nieuw bij de wedstrijdgroep
Nieuw bij de wedstrijdgroep

Vorige artikel

Marathongroep – Over 2 weken mogen we weer!
Marathongroep – Over 2 weken mogen we weer!
Marathongroep – Over 2 weken mogen we weer!