Naar hoofdcontent

Overkomer

Marathonnen : Door: Ellie Scholten

Een paar opmerkelijke prestaties van de gereden wedstrijden en een vooruitblik op de aanstaande wedstrijden in Enschede.

Marathonnen

3 Podiumplaatsen aan het begin van het marathonseizoen!

Prestaties van de regionale rijders
Inmiddels hebben de marathonners alweer 5 wedstrijden gereden.
De eerste wedstrijd was de Leisure World op de Scheg in Deventer. Een succesvolle avond met 2 podiumplaatsen. Jasper eindigt op een 3e plek bij de C1 en Gerard op een 2e plek bij de M2.
Een weekend later start de Noord Oost competitie met een wedstrijd op de Smelt in Assen. Bij de C1 hebben we 4 rijders aan de start; oudgediende Laurens A en de debutanten Jasper, Jelle en Erik.
In het 3e wedstrijdweekend wordt er weer een wedstrijd van de Leisure World gereden, deze keer in Dronten. Jasper doet wederom goede zaken, hij eindigt deze keer net naast het podium, plek 4. Gerard is wat minder happy, want net voor de finish wordt hij onderuit geschoffeld, weg klassement.
Op zondag 27 oktober rijden we in de Noord Oost competitie een thuiswedstrijd op de baan in Enschede. Deze keer gaat onze trainer Stefan met de bloemen naar huis. Stefan heeft nog steeds een aardige versnelling in de benen. Hij schaats met zichtbaar gemak, onder aanmoediging van vriendin Simone en de nodige fans uit Losser, naar een 2e plek in de categorie C2.

Prestaties van de landelijke rijders
De landelijke rijders starten half november voor de 6e wedstrijd in Haarlem. Jorrit debuteert dit seizoen bij de B's. Hij rijdt zijn wedstrijden uit, pakt zijn puntjes mee. In het jongeren tussenklassement staat Jorrit, met 18 punten, op een 25e plek.
Mart rijdt in de topdivisie en komt dit seizoen uit voor de ploeg CRV interfarms. Met een 31e plaats in het tussenklassement is Mart inmiddels een rijder om rekening mee te houden. Ik hoop voor Mart dat we komend seizoen weer veel natuurijsklassiekers kunnen verwachten. Op natuurijs is Mart een gevaarlijke outsider.
Bij de dames rijden de Koga-lady's Anneke en Marlies in het elite-corps. Beide dames komen terug van een blessure en zijn terug te vinden in de onderste regionen van de uitslagen.
Wil je op de hoogte blijven van de resultaten, kijk dan regelmatig op de Marathonpagina op de HIJC site, daar staat wekelijks een overzicht van het puntenklassement. 

Vooruitblik
Voor de liefhebbers van het marathonschaatsen breekt een mooie tijd aan. Tot de jaarwisseling is er vrijwel elk weekend op de ijsbaan Twente een marathonwedstrijd. Te beginnen bij zaterdag 16 november. De 3e wedstrijd van de Leisure World competitie, voorafgegaan door de 1e jeugdwedstrijd. Om half 6 gaan de regionale pupillen en junioren voor hun wedstrijden van start.
Op zondag 23 november en zondag 22 december worden de wedstrijden van de Noord Oost competitie op de ijsbaan Twente verreden.
Nieuw is dit seizoen op zondag 1 en zondag 15 december de baanwedstrijden. Bij de baanwedstrijden rijden de pupillen en junioren vanaf 17.30 uur. Vanaf 19.00 uur zijn er wedstrijden voor niet licentie-houders en voor licentie-houders. Zie voor de aankondiging www.bctwente.nl
Als afsluiting van het jaar staat de landelijke marathon, op de kalender. Zaterdag 28 december rijden de matadoren op het ijs van IJsbaan Twente. Het wordt vast en zeker een mooi spektakel, met snelle wedstrijden en hopelijk met goede prestaties van onze rijders en rijdsters.
Ik hoop dat veel HIJC'ers Jorrit, Marlies, Anneke en Mart komen aanmoedigen. 
 
Ellie Scholten 
 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pien Keulstra
Pien Keulstra
Pien Keulstra

Vorige artikel

Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden