Naar hoofdcontent

Overkomer

De laatste zomerprikkels voor de Marathongroep

De dagen worden korter en de temperaturen gaan weer omlaag. Ook bij de Marathongroep betekent dit dat de laatste puntjes op de “i” gezet worden voordat de schaatsen weer uit het vet gaan.

De laatste zomerprikkels voor de Marathongroep

In de vorige Overkomer schreven we al over de start van het zomerseizoen en het geslaagde trainingskamp in de Ardennen. Hierbij een verslag van het tweede deel van onze zomer.

De zomermaanden stonden in het teken van veel kilometers maken op de fiets en hard trainen op de skeelers en tijdens de droogtrainingen. Een deel van de groep ging ook dit jaar weer mee met de door Vision Sports georganiseerde reis naar de Eifel Marathon. De ruim 200 kilometer heeft iedereen weer (min of meer) fris volbracht.
In de loop van de zomer gaat de focus van veel en lang trainen naar korter en intensiever. Dat betekent vaker sprinten op de wielerbaan, verschillende tijdritjes op de bekende rondjes en heerlijk kapot gaan bij intensief duur of interval op de combibaan.

September staat in het teken van een aantal laatste tests in wedstrijdverband en daarbuiten. Allereerst was er de Run Bike Run van Ootmarsum.

De echte bikkels van de groep waren aanwezig en deden de individuele afstand. Erik (1e) en Steven (2e) wisten het podium te bereiken en Bas moest een snelle start bekopen met een moeizame tweede loopronde. Jorick was zo slim om zijn fiets niet mee te nemen en zo te voorkomen dat hij ook individueel mee kon doen. Gelukkig compenseerde hij dit door twee goede looptijden waardoor hij, samen met Lasse, eerste werd bij de duo’s.
Een week later was het tijd voor de Lus van Beckum, een hardloopwedstrijd over 5, 10 of 15 kilometer. Steven liep de 15 kilometer als voorbereiding op de marathon van Berlijn eind september en wist een mooie 4e plek te bemachtigen. Jorick werd ook vierde, maar dan op de 5 kilometer. Op de 10 kilometer bereikte Thijs de 7e plek en wist Erik “per ongeluk” beslag te leggen op de 1e plek.

In oktober beginnen we weer met de ijstrainingen. De Noordoost-rijders hebben dit jaar de luxe dat ze vier weken kunnen voorbereiden voor de eerste wedstrijd. De Regio Oost-rijders komen een weekje eerder al in actie. Bij de Noordoost is de competitie overigens op een nieuwe manier ingericht. We rijden niet meer in leeftijdscategorieën, maar alleen op niveau. De snelste mannen rijden bij de RNO1, daaronder zit de RNO2 (met ook snelle mannen natuurlijk) en vervolgens komen de best wel snelle mannen in actie bij de RNO3. Daarnaast is er uiteraard nog het damespeloton.

De Marathonners kijken terug op een geslaagde zomer en zien de winter met vertrouwen tegemoet. De eerste thuiswedstrijd is op 10 november op IJsbaan Twente. Alle aanmoedigingen zijn daar natuurlijk welkom. Tot dan!

Erik Klok
Marathongroep

 

  • Aantal weergaven (4824)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de voorzitter
Van de voorzitter

Vorige artikel

Trainingskamp Teutoburgerwoud 2019
Trainingskamp Teutoburgerwoud 2019
Trainingskamp Teutoburgerwoud 2019