Loopscholing pupillen

De pupillen droogtraining is voor pupillen van 7 jaar en ouder.

Training: Zaterdag van 9:30u - 10.30u 
Trainer: Wim Verkerke

Het is mogelijk dat de groep in tweeën wordt gesplitst, afhankelijk of er meer trainers zijn!

  • Een groep met lopers die wat sneller zijn en wat langer achter elkaar kunnen lopen. 
  • Een een groep met wat langzamere lopers, of kinderen die het nog niet zo lang vol kunnen houden. 
Op de eerste training bekijken we hoe de groep het beste kan worden ingedeeld, maar elke week kunnen er ook nog veranderingen optreden.

LET OP: De looptraining gaat door als het licht regent. Bij zware regen wordt de training afgelast, dit wordt dan gecommuniceerd door de trainer. 

Hoe ziet de training er uit:

Eerst gaan we ca. 5 minuten rustig inlopen. We lopen meestal in het bos achter de skeelerbaan. Soms lopen we op de baan. Na het inlopen doen we een paar minuten rek- en strek oefeningen, en wat oefeningen om alles los te maken.

Daarna begint het ‘echte’ programma, en dit is elke keer weer anders. Vaak zitten er sprintjes in, of wat langere afstanden lopen. Versnellingen, wisselende tempo’s (Fartlek training). En we doen elke training de schaatshouding: goed in de schaatshouding staan, en dit een tijd vol kunnen houden. Verder is voor schaatsers belangrijk om sterke benen te hebben. We doen dus diverse sprongoefeningen. Ook evenwicht/balans oefeningen en coördinatie oefeningen zijn belangrijk voor het schaatsen. Dit doen we regelmatig, maar niet elke training. Soms besteden we tijd aan buikspieroefeningen of oefeningen om de enkels te versterken

Vaak proberen we de laatste 10-15 minuten een spel te doen. Dat kan zijn voetballen, tikkertje, estafette, lijnenspel, etc.

Blessures:

Blessures altijd melden bij de trainer !!

Als je een blessure hebt waardoor je niet of nauwelijks kunt lopen kan je beter de training overslaan. Het is beter voor jezelf. Bovendien is het voor een loopgroep erg lastig als iemand hierdoor erg langzaam is, want we lopen met zijn allen in het bos, je kan niet even aan de kant gaan zitten.

Schoenen:

Het is belangrijk goede hardloopschoenen te dragen, om blessures te voorkomen. Soms komen er kinderen op hockeyschoenen of voetbalschoenen. Dat is voor een enkele keer niet zo erg, maar het is onverstandig om daarop echt hardlooptrainingen te gaan doen. De vering in dat soort schoenen is over het algemeen een stuk minder.

Kleding:

Bij koud weer, onder de 15 graden trainingsjasje  en of lange broek.
Bij warm weer korte broek en t- shirt.

Bij hardlopen word je snel warm, dus kleed je niet te warm. Neem wel trainingsjas of lang broek mee die je aan kunt trekken wanneer je naar huis gaat i.v.m. afkoelen !!!!

Kleding, tas of bidon met water kunnen in het clubgebouw achtergelaten worden tijdens de training!

Drinken:

Wanneer je voor de training (gehele dag) voldoende drinkt dan heb je geen drinken tijdens de training nodig. Dus geen bidon mee tijdens de training.
Bij erg warm weer houden we  eventueel een extra drinkpauze . Water is in clubgebouw aanwezig!

Eten, het voorkomen van een steek:

Veel kinderen krijgen last van een steek in de zij. Hier wat tips m.b.t. het eten, om dit zo veel mogelijk te voorkomen. Het beste is natuurlijk om ruim van te voren te eten, bijv. 2 uur voor de training, maar dit is voor bijna niemand haalbaar.

Eet geen aardappels of stamppot. Eet liever rijst, pasta of een salade.
Eet de helft. De andere helft kan je na de training nemen.