Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Trainingskamp Teutoburgerwoud 2019

De wedstrijdgroep is dit jaar van 23 t/m 25 augustus in het Teutoburgerwoud op zomerkamp geweest.  Rond Osnabrück werd drie dagen lang hard getraind.

Trainingskamp Teutoburgerwoud 2019

De voorbereiding begon al op donderdagavond, toen Jan-Anne de bagage van alle deelnemers naar de jeugdherberg in Osnabrück bracht. Dat was nodig omdat de wedstrijdgroep op de fiets naar het Teutoburgerwoud ging.

17 leden van de wedstrijdgroep stonden vrijdagochtend klaar bij Chinatuin voor de fietstocht naar Osnabrück van meer dan 125 km. De groep werd in tweeën verdeeld. De eerste groep vertrok onder leiding van trainer Jan Anne Woelders en een tweede groep volgde daarachter onder begeleiding van Marthijs Kuipers en Patrick Huttenhuis. De weersomstandigheden waren uitstekend, het was zonnig, een graad of 22 en weinig wind. Het eerste deel van de tocht was vlak en verliep voorspoedig. Halverwege werd even gepauzeerd om de verbruikte calorieën weer aan te vullen. Het laatste deel van de tocht was nog wel pittig, omdat hier ook wat hoogtemeters overwonnen moesten worden. Aan het eind van de middag werd de jeugdherberg bereikt. Nadat de kamers waren verdeeld gingen de meesten nog even wat inkopen doen voor de avond en daarna werd van een gezamenlijke maaltijd genoten.

Zaterdag stond er voor de jongeren van de wedstrijdgroep een tocht van 70 km op het programma, terwijl de ouderen 100 km zouden fietsen. Een pauze op een zonnig terras in Bad Iburg was een welkome onderbreking van de tocht!
‘s Avonds was er weer een gezamenlijke maaltijd in de jeugdherberg en na het eten, werd door een aantal een spel, dat Frank had meegenomen gespeeld. Dit spel was bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar, maar na de uitleg van Frank (of kwam het door de uitleg van Frank) had een aantal deelnemers toch wel moeite het spel te begrijpen.

Zondag stond in het teken van de tijdrit. De klim bij Lienen moest meerdere keren afgelegd worden. Jelle was ook nog langs gekomen om de verrichtingen van de groep te bekijken en ze aan te moedigen. De jongste groep moest de klim drie keer bedwingen, terwijl de ouderen maar liefst vier keer voluit naar boven moesten. Na de tijdrit gingen Marthijs en Jelle met de groep terug naar de jeugdherberg en vanaf hier werd iedereen met de auto opgehaald door een aantal ouders. Onze HIJC-sponsor Elka-Install kwam nog speciaal met een busje naar Osnabrück om een aantal racefietsen terug te brengen naar Hengelo.
Niet iedereen ging met de auto terug. Gian had nog energie over om met Jan Anne en Patrick in de hitte terug te fietsen naar huis en aan het eind van de dag had hij meer dan 150 km op de teller staan!

Al met al was het een erg gezellig en succesvol trainingskamp en is hier een goede basis gelegd voor de schaatswedstrijden in de winter.

Patrick Huttenhuis

Met dank aan HIJC sponsor: ELKA-Install

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuwe overkomer
Nieuwe overkomer
Nieuwe overkomer

Vorige artikel

Baankaarten schaatsseizoen 2019-2020
Baankaarten schaatsseizoen 2019-2020