Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Primeur!!! Trainen met de ICE-WISP

Voor het eerst in Nederland gaat er deze winter getraind worden met de ICE-WISP.  Gerlinda Huizing, Racerunner bij de Hengelose IJsclub, gaat samen met Denise Wijnbergh uit Brabant de ICE-WISP testen op de ijsbanen van Enschede en Breda

Primeur!!! Trainen met de ICE-WISP

Primeur!!!

Samen met Denise Wijnbergh uit Brabant ben ik de eerste in Nederland die met de ICE-WISP zal gaan trainen. We gaan deze testen op de ijsbanen van Breda en Enschede.

Dus hoezo was het volgens sommige mensen vreemd om een RaceRunning groep onder te brengen bij een schaatstrainingsvereniging en niet bij een atletiekvereniging. Met de ICE-WISP (een RaceRunner op ijzers) gaan we juist steeds beter passen bij een schaatsvereniging en dus bij de Hengelose IJsclub.

Wij hopen te kunnen laten zien dat er ook voor mensen met een lichamelijke beperking mogelijkheden zijn om zich op kunstijs en natuurijs actief voort te bewegen.

Het zou fantastisch zijn als veel mensen enthousiast worden en potentiële gebruikers hierop attenderen. Nog mooier zou het zijn als in de toekomst elke kunstijsbaan de beschikking heeft over één of meerdere van deze hulpmiddelen om ook mensen waarvoor het minder vanzelfsprekend is de kans te geven te kunnen genieten van het heerlijke “schaats” gevoel.

Mocht je belangstelling hebben om een keer te komen kijken als ik aan de slag ga, stuur dan even een mailtje naar: henkengerlindahuizing@gmail.com, dan laat ik je weten wanneer ik op de ijsbaan ben.

Nu maar hopen dat Corona de opening van de ijsbaan eind september niet in de weg staat en net als de meesten van jullie hoop ik op een fantastische winter.

Gerlinda Huizing
RaceRunning Hengelooo


 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

vertrek bestuurslid Kees Jongman
vertrek bestuurslid Kees Jongman
vertrek bestuurslid Kees Jongman

Vorige artikel

RaceRunning Hengelooo heeft weer ruimte voor nieuwe atleten
RaceRunning Hengelooo heeft weer ruimte voor nieuwe atleten
RaceRunning Hengelooo heeft weer ruimte voor nieuwe atleten