Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Podiumplekken voor de marathonners

Waar in Enschede de strijd der titanen los barste om de titel “clubkampioen” werd in Deventer de laatste marathonwedstrijd van de Noordoost competitie gereden.

De marathonrijders van de HIJC lieten hier nog even zien wat ze waard waren en hebben in deze wedstrijd 4 podiumplekken weten te behalen.

Podiumplekken:

1e Jorrit Extercatte (Heren C1);
2e Thijs Grootte Bromhaar (Heren C2);
3e Bas Zomer (Heren C2);
3e Laurens Achterkamp (Heren M1).

Eindklassement

In het eindklassement waren er twee leden van de marathongroep terug te vinden op het podium, Jorrit Extercatte (1e Heren C1) en ik zelf “Thijs Grootte Bromhaar” (3e Heren C2).

Vooral de prestatie van Jorrit dit seizoen was er een voor in de boeken. Voorafgaand aan de marathon was hij al verzekerd van de hoogste trede op het podium. Hij hoefde in principe alleen nog te starten. Echter waren zijn woorden vooraf “Ik moet wel mijn best doen, opa kijkt!” En zo geschiede. Jorrit maakte halverwege de koers de sprong vanuit het peloton naar een ontsnapte rijder en wist samen met hem een rondje te pakken op het peloton. Het peloton moest hierdoor 3 ronden voor het einde van de marathon afsprinten. Jorrit wist goed gebruik te maken van de hectiek rondom de pelotonsprint en had een flink gat geslagen op de andere rijder wat resulteerde in een solofinish. Later bleek dat de andere rijder Erik Klok aanzag voor Jorrit, die op zijn beurt de eindsprint liet lopen toen hij dit in de gaten had. Een mooi stukje ploegspel dus (en gelukkig staat alles op film).

Dit was Jorrit zijn 3e overwinning van dit seizoen en daarmee was hij met 68 punten voorsprong op de nummer 2 een maatje te groot voor de rest.

Ook ik was al verzekerd van een podiumplek, echter had ik nog wel wat goed te maken op de nummers 1 en 2. Gedurende de marathon heb ik alle tussensprints gepakt en met nog maar 15 ronden te gaan maakte ik mijzelf al op voor een pelotonsprint. Totdat ik mijn ploeggenoot Bas Zomer in de aanval zag gaan samen met nog een andere rijder. Al gauw hadden beide rijders een gat van ongeveer 100 meter op het peloton. Toen ik in de gaten had dat de rijders in het peloton niet aan het opletten waren heb ik de gok gewaagd en ben ik naar de kopgroep toe gesprint. Met zijn drieën wisten wij een rondje te pakken op het peloton. Echter kwam ik in de finale te kort wat resulteerde in een 2e voor mij en een 3e plek voor Bas.

In het klassement kwam ik net 5,2 punten te kort voor de 2e plek en werd zodoende 3e.

Jasper lammerink

Jasper heeft zijn eerste seizoen bij de beloften erop zitten. Op een warme Jaap Eden baan werd de laatste wedstrijd van het seizoen verreden. Jasper heeft zich knap staande weten te houden bij de beloften in een seizoen waar hij ook nog even afstudeerde, petje af.