Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

In memoriam Jans Winters

Onlangs is op 69 jarige leeftijd ons actieve clublid en trainer Jans Winters overleden. Ter nagedachtenis aan Jans heeft Wim Molenveld een stuk geschreven.

Wij wensen Jans zijn familie en vrienden heel veel sterkte.

In memoriam Jans Winters

Jans Winters werd geboren in Wanneperveen waar hij in dat waterrijke gebied al snel op de schaatsen stond en waar zijn liefde voor het schaatsen ontstond.

Na het huwelijk met Jannie kwam Jans na wat omzwervingen in Enschede terecht waar hij leraar bouwkunde werd en vooral het werken met hout was zijn specialiteit.

Zijn zoon Dennis werd lid van de H.IJ.C. en dat was de oorzaak dat Jans ook lid werd en later ook zijn dochter Alexandra.

Jans was een persoon waar je van op aan kon en toen hem gevraagd werd om trainer te worden stemde hij toe, en heeft verschillende groepen onder zijn hoede gehad. Zijn groep ging na het seizoen ook een avondje uit eten om de onderlinge sfeer te bevestigen. Ook legde hij eens een laminaat vloer bij een lesdeelnemer toen dat hem gevraagd werd.

Jans had een brede belangstelling en ook dieren hoorden daarbij, achter zijn huis in de Toekomststraat in Enschede, waar de tuin echt groot ,was huisden kippen , konijnen en een geit.

Ook de Weissensee werd jarenlang bezocht samen met de groep van Henk Groot Bramel en buiten het schaatsen daar, waren zijn voordrachtskunsten befaamd.

Jans verloor zijn vrouw in 2006 en zijn kinderen hun moeder.

Maar Jans wilde zijn leven weer oppakken en vond een nieuwe partner in Rita ,een lieve vrouw uit Gildehaus. Ze verkochten beiden hun eigen huis en bouwden samen een nieuw huis in Gildehaus. Daar dronken we met de maandagmorgen  fietsgroep enkele malen koffie en bewonderden Jans bouwkunsten zoals  een grote schuur en een kippenhok.

In Jans verliezen we een trouwe kameraad die niet op de voorgrond trad maar die er altijd was als je hem nodig had. Wat zullen we hem missen.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Finale skeelercompetitie en vriendjesmiddag
Finale skeelercompetitie en vriendjesmiddag
Finale skeelercompetitie en vriendjesmiddag

Vorige artikel

Verslag Vision Sports skeelercompetitie Wierden
Verslag Vision Sports skeelercompetitie Wierden
Verslag Vision Sports skeelercompetitie Wierden