Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

HIJC zet zich in voor Syrische vluchteling

Bart Jongman van HIJC heeft het initiatief genomen om de Syrische vluchteling Ahmad Ahmalla te steunen. RTV Oost heeft hier een reportage over gemaakt. Deze vindt u hier (vanaf 12:15) 

HIJC zet zich in voor Syrische vluchteling

Zoals u hier heeft kunnen lezen is Ahmad Ahmalla een vluchteling uit Syrie. In zijn vaderland is hij op straat begonnen met freestyle skeeleren en toen er in zijn woonplaats een schaatsbaan open ging heeft hij leren schaatsen.

Ahmad is nu ongeveer 11 maanden in Nederland, spreekt al behoorlijk goed onze taal en heeft als droom om schaatswedstrijden in Nederland te winnen. In dit artikel deed hij een oproep aan schaatsende streekgenoten om hem te helpen en die uitdaging is Bart Jongman aangegaan.

Samen met Vision Sports, Craft  en Lorini sportkleding stelt onze club de middelen ter beschikking waarmee Ahmad een volleerd langebaanschaatser kan worden. Bart heeft hem nu een aantal trainingen gegeven en hoewel zijn schaatstechniek nog wat bijgeschaafd kan worden, is het duidelijk dat Ahmad zeer sportief is en heel kundig kan skeeleren.

Dit verhaal is ook opgemerkt door RTV Oost en die hebben gisteren een reportage gemaakt tijdens de training en de overhandiging van de materialen waarmee Ahmad kan gaan trainen.

Zodra we horen wanneer de uitzending plaatsvindt zullen we dit uiteraard melden op de site en social media.

Foto's: Tom Smit

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Run-Bike-Run Ootmarsum
Run-Bike-Run Ootmarsum
Run-Bike-Run Ootmarsum

Vorige artikel

Berichtje van Job Jaspers
Berichtje van Job Jaspers
Berichtje van Job Jaspers