Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Ella Groenewoud wint Open Dijc marathon

Ruim 80 heren en 15 dames stonden op 1 december in Deventer aan de start voor de open marathon voor niet-competitieschaatsers. Bob en Ella Groenewoud van de Hengelose IJsclub schaatsten mee. Ella werd knap eerste bij de dames.

Ella Groenewoud wint Open Dijc marathon

Vantevoren waren we best zenuwachtig. Je weet toch niet zo goed wat je moet verwachten van zo'n evenement. Het bleek een heel leuke ervaring. De sfeer is goed en het is heel leuk en spannend om met zo'n wedstrijd mee te doen.

Met ongeveer 100 deelnemers was het pittig druk op het ijs. Daar had ik meteen last van na de start. Er ontstond al snel een kopgroep van ongeveer 25 rijders waar ik bij aansloot. Jammer genoeg verloor de schaatser 2 plekken voor mij de aansluiting, dus moest ik een gat dichtrijden. Toen dat voor de derde keer gebeurde lukte het mij niet meer aan te pikken bij de kopgroep en ging ik maar mijn eigen tempo schaatsen.

Ongeveer halverwege de wedstrijd werd ik ingehaald door de kopgroep en tot mijn verbazing zag ik Ella daar tussen rijden. Die hield het tempo mooi vol en na 35 rondes en een korte eindsprint werd ze eerste van de dames. Zo'n 10 rondes voor het einde van de herenwedstrijd (over 50 rondes) gingen de ingehaalde rijders, waaronder ik, van het ijs zodat de kopgroep ongehinderd kon afsprinten.

Moe maar voldaan gingen we huiswaarts. Het was een mooie avond.
12 januari is de volgende editie. Gratis en voor iedereen toegankelijk. Het zou leuk zijn als er nog meer HIJC-ers mee doen.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Bericht van de Kledingcommissie
Bericht van de Kledingcommissie
Bericht van de Kledingcommissie

Vorige artikel

Jorien Voorhuis wint Kraantje Lek Trofee 2015
Jorien Voorhuis wint Kraantje Lek Trofee 2015
Jorien Voorhuis wint Kraantje Lek Trofee 2015