Naar hoofdcontent

Overkomer

Wedstrijdgroep 2020 - 2021

Het is zomer, Corona is (hopelijk) op zijn retour en we mogen inmiddels weer alle sportactiviteiten samen uitvoeren. Tijd voor een korte terugblik op de opstart van het nieuwe seizoen voor een vernieuwde wedstrijdgroep.

Wedstrijdgroep 2020 - 2021

De wedstrijdgroep verandert van jaar op jaar. Vorig jaar zijn we voor het eerst als groep gezamenlijk gaan trainen. Dit was vooral een praktische overweging. En dat heeft goed uitgepakt. Weliswaar is het een beetje geven en nemen geweest, maar de resultaten van afgelopen jaar waren zonder uitzondering goed. Er zijn weer veel PR's gereden, mensen hebben zich geplaatst voor NK's. Kortom, een jaar om met een positief gevoel op terug te kijken.

In het afgelopen jaar zijn er ook een aantal mensen gestopt. Rens en Annemarie Gosselink hebben besloten hun sportcarrière vooral te richten op de moeder alle sporten: de atletiek (met hier en daar een triathlon, denk ik). Helaas moest Ceri Riddering stoppen vanwege blessureleed. Ze heeft het schaatsen in haar hart en wil zich graag gaan inzetten als trainer voor de HIJC. Altijd mooi als sporters met veel ervaring op sportgebied zich voor de club willen inzetten. Aan het begin van het nieuwe seizoen is Roan Lammertink gevraagd voor de baanselectie. Een mooie en verdiende promotie. Veel succes Roan!

Gelukkig is er ook nieuwe aanwas. Vanuit de juniorengroepen zijn dit jaar Stella Rikkerink, Elisa Stenvers en Jochem Vlutters aangesloten. Voor hun is het wel even wennen, maar als trainers hebben we er alle vertrouwen in dat ze hun plekje gaan vinden. Verder heeft Maud Jongman de stap gemaakt van de baanselectie naar onze groep. Ze gaat zich vooral richten op het rijden van marathons, dus de ambities blijven fier overeind staan. Ook dit jaar hebben we weer een mooie en diverse groep.

Op het moment van schrijven zijn we alweer twee maanden aan het trainen. Vanaf 5 mei hebben we de droogtrainingen en het skeeleren weer opgepakt met de jongelui tot en met 18 en die week daarop direct met de hele groep. Met anderhalve meter afstand, dat dan weer wel. Door de groep op te splitsen in twee groepen kon iedereen zich goed aan de RIVM-regels houden. De sporters verdienen een compliment hoe netjes ze zich aan de regels hebben gehouden. Daardoor was het voor ons trainers goed te doen om in deze lastige tijd training te geven. Een voordeel bij deze lastige tijd is dat we nu twee keer per week skeeleren. En dat blijkt goed te werken. Dus dat concept (drie kwartier droogtraining, drie kwartier skeeleren per training) houden we nog even vast.

Inmiddels hebben we ook het fietsen weer opgepakt. En sinds 1 juli zijn daar helemaal geen beperkingen meer. Dus dat is erg prettig. Overigens moet gezegd dat de meeste sporters zeer netjes in hun uppie de verplichte kilometers hebben afgewerkt. Aan discipline geen gebrek. 

Hopelijk kunnen we de arbeid in oktober ook omzetten op het ijs. Laten we hopen dat we onze geliefde hobby weer volop kunnen uitvoeren. De wedstrijdgroep zal er klaar voor zijn.

Raymond Leverink
 

PS: Stella, Iris en Edsger ontbreken op de foto.

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Kennismaken!
Kennismaken!
Kennismaken!

Vorige artikel

De marathongroep start weer op
De marathongroep start weer op
De marathongroep start weer op