Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de wedstrijdgroep: Trainingskamp WG2 Willingen 2021

Op 20 augustus was het zo ver en stonden we met WG2, getest en/of gevaccineerd, klaar om op trainingskamp te gaan! Het was de laatste dagen voor vertrek nog spannend of we wel een accommodatie hadden, maar dankzij Jelle en Raymond is het allemaal gelukt. De bestemming was Willingen, te ver om op de fiets naartoe te gaan, waardoor we met drie auto’s en een vrachtwagen vol fietsen op pad gingen. De regen kwam bij vertrek met bakken naar beneden, dus het kwam mooi uit zo.

Van de wedstrijdgroep: Trainingskamp WG2 Willingen 2021

   

Na een gezellige autorit kwamen we mooi op tijd aan bij de jeugdherberg. Luc kwam rechtstreeks van zijn vakantie naar Willingen en stond al op ons te wachten. Iedereen moest bij aankomst zijn vaccinatie- of testbewijs laten zien, waarna we de sleutels voor de kamers kregen. We hadden bijna een heel gebouw voor ons zelf en konden ons meteen omkleden voor de eerste fietstocht. Een leuke ronde van ongeveer 60 kilometer door de Duitse heuvels. Het klimmen was even wennen weer, maar een mooie omgeving was het zeker. Eenmaal weer terug konden we meteen aanschuiven voor het eten, waarna we nog een rondje hebben hardgelopen en ge-elastiekt. Het douchen nam wat tijd in beslag omdat we drie douches moesten delen met 22 man, maar gelukkig scheen in Duitsland wél de zon dus konden we mooi wachten op onze balkons. ‘s Avonds was het tijd voor spelletjes, zoals altijd gezellig met z’n allen op één kamer.

Op dag twee stond een lange tocht van 115 kilometer op de planning. Een mooie route en een zonnige dag, helemaal top. Boven aan de klim werd elke keer gewacht, zodat iedereen alles kon volhouden. Er waren twee pauzes gepland waarbij we op een terras wat konden drinken en eten met elkaar, dat was wel iets om naar uit te kijken wanneer je het zwaar had. ‘s Avonds was er een BBQ geregeld door de trainers, de fietspomp werd er nog even bij gepakt in een poging de BBQ aan te praat te krijgen en uiteindelijk kon er worden aangevallen. Heerlijk gegeten en weer een gezellige avond gehad met elkaar! Edsger wist nog een bonte avond te organiseren en heeft als echte showmaster de avond aan elkaar gepraat. De act van Raymond en Jelle was toch wel het topstuk 😊

Op de derde dag was het weer iets minder, het wegdek was nat maar gelukkig bleef het verder droog en kon er worden gefietst. Een kleine ronde als warming-up waarna iedereen vijf keer op tempo een heuvel op moest fietsen. Ook al was het de derde dag, er werd nog flink gas gegeven. Voldaan konden we de boel weer inpakken om weer naar huis te gaan. Op de heenweg bleek al dat de vrachtwagen een zitplek minder had dan verwacht, waardoor er een andere oplossing bedacht moest worden om iedereen weer naar huis te brengen. Aniek en Emma zijn daarom samen in de trein gestapt en de rest kon met de auto’s/de vrachtwagen. Er werd nog een pitstop gemaakt bij de Mac, want al die verbrande calorieën moesten we toch even aanvullen 😉

Het was een superleuk weekend waar we met veel plezier op terug kunnen kijken!
Trainers, bedankt! Op naar een mooie winter.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Van de G-toppers: Bijna klaar met skeeleren, op naar de winter!
Van de G-toppers: Bijna klaar met skeeleren, op naar de winter!
Van de G-toppers: Bijna klaar met skeeleren, op naar de winter!

Vorige artikel

Nieuw HIJC leden
Nieuw HIJC leden
Nieuw HIJC leden