Naar hoofdcontent

Overkomer

Van de voorzitter

Schaatsen op een bijna lege baan. Ik vind het maar een kille bedoeling. Na een kwartiertje begint het al zwaar te worden. Na een half uur word ik me er steeds meer van bewust dat ik alsmaar hetzelfde rondje aan het rijden ben. Dat knagende gevoel gaat daarna niet meer weg.

 

Van de voorzitter

Afgelopen donderdag ging het al iets beter toen we met een paar HIJC-ers op een tijdsblok hadden gereserveerd. Vooraf hadden we een schemaatje gedeeld via de app en hoewel ik in mijn eentje reed, hadden we zo toch het gevoel dat we samen aan het schaatsen waren.

Hoe anders is het tijdens de pupillentraining. Mijn groep bestaat uit 11 jongens van een jaar of 10. Het zijn echte jongens, die het liefst halverwege de uitleg er al vandoor stuiven. Ze zijn wel gek op schaatsen. Met aanstekelijk enthousiasme werken ze de ene na de andere oefening af. Ik kom zaterdagochtend met frisse tegenzin uit bed, om een paar uur later tevreden weer te constateren dat je echt energie kunt krijgen van vrijwilligerswerk. 

Intussen gebeurt er toch weer van alles in de club. Ik som even wat zaken op:

Bart Jongman organiseert voor de leden van de wedstrijdgroep en een aantal recreanten corona-proof crossfit training. Een prima manier om fit te blijven en elkaar toch nog even te zien.

De wedstrijdgroep en marathonschaatsers hebben een aangepast programma. Er wordt zowel geschaatst als buiten aan de conditie gewerkt. Ook bij de Racerunners gaan de buitentrainingen door.

Linda Schlosser heeft prachtige HIJC-buffjes ontworpen. Fijn tegen de kou en heel praktisch als er hopelijk straks weer getraind gaat worden. Ze zijn vanaf nu via de website te bestellen.

Op initiatief van het klusteam zijn we aan het nadenken over een mogelijke natuurijsperiode in coronatijd. Mocht het zover komen moeten we natuurlijk een draaiboek klaar hebben liggen en de klussers hebben daar al een mooie voorzet voor gegeven en de plannen zijn ook alvast naar de gemeente Hengelo gestuurd.

De mensen van het C.T. Storkcollege zijn nog bezig met de voorbereidingen voor het project waarvoor ze ons clubgebouw gaan gebruiken. Dit komt door corona allemaal wat later op gang dan verwacht. De huurovereenkomst loopt al, dus er komen zo mooi wat extra inkomsten voor de club binnen.

Enkele weken geleden is er ingebroken in de schuren. Gelukkig is er niets meegenomen, maar de hangsloten waren kapot. Het klusteam heeft er weer vlot voor gezorgd dat alles weer in orde is en we hebben aangifte gedaan.

We krijgen ook een mooi bedrag van de Rabobank Clubsupport actie. Dit geld willen we specifiek gaan inzetten voor de aanschaf van trainingsmaterialen voor de zomerperiode.

De bootcamp trainingen op de combibaan kunnen met wat aanpassingen gelukkig doorgaan. De activiteiten worden nog wat uitgebreid naar het grasveld op het middenterrein. In deze overkomer staat een mooie aanbieding voor HIJC leden om deze leuke sport ook eens te proberen.

Ik hoop zo dat we allemaal weer snel weer dat fijne gevoel kunnen ervaren van lekker samen bezig zijn en daarna nog even kletsen onder het genot van een kop koffie of een biertje. Maar we zullen nog wel een tijdje in deze situatie zitten.

Tot die tijd: blijf gezond en tot ziens op het ijs!

Bob Groenewoud

  • Aantal weergaven (1357)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Kopij
Kopij

Vorige artikel

Van de redactie
Van de redactie