Naar hoofdcontent

Overkomer

Scholingscommissie: Door: ellie schOlten

Afgelopen winter is de scholingscommissie nieuw leven ingeblazen. De eerste bijeenkomst vond plaats op de ijsbaan Twente. Vanuit het trainerscorps was de belangstelling groot. Eelco Blankenstein verzorgde een presentatie over de basis van het schaatsen, hoe leer je jonge kinderen schaatsen. Een mooie kick-off en flink wat enthousiasme bij de nieuwe commissie.

Als scholingscommissie hebben we plannen gemaakt voor concrete uitvoering van (bij)scholing van ons trainerscorps .

Scholing pupillentrainers

16 april heeft de scholingscie een scholing verzorgd voor de pupillentrainers . Na een kort introductie over training en spelvormen, werd de groep in 2-en opgesplitst . Jan Anne nam het praktische gedeelte over skeelertraining voor zijn rekening . Wim en Ellie namen de schaatsondersteunende training voor hun rekening . Tegelijkertijd konden we met de trainers het Weusthagpark gaan verkennen . Het was een leerzame avond en op verzoek van de deelnemers organiseren we nog voor de zomervakantie een volgende bijeenkomst .

Trainerscursus

Heb je belangstelling om een trainerscursus te gaan volgen en wil je daar over worden geïnformeerd, neem dan contact op met Wim Verkerke . Zijn gegevens vind je op de HIJC site . Wim is lid van de scholingscommissie en opleider bij de KNSB .

Verplichte bijscholing trainers

Vanaf komend seizoen moet elke trainer zijn eigen licentie bij de KNSB aanvragen . De licenties zijn 3 jaar geldig,in die 3 jaar is elke trainer verplicht om een aantal bijscholingspunten te behalen . Als je niet aan de bijscholingsverplichting je licentie . Voor informatie zie de website van de KNSB .

Beschikbaar stellen van scholingsmateriaal

HIJC beschikt over een grote hoeveelheid aan scholingsmaterialen, handboeken, instructie dvd’s en beeldmateriaal . De scholingscie is voornemens om middels een community (bijvoorbeeld) Dropbox het materiaal voor de trainers beschikbaar te maken . Hierover binnenkort meer .

Materialen voor schaatsondersteunende training

In het clubgebouw is ruimte voor materialen die door de trainers kunnen worden gebruikt . Elastieken, ladders, poortjes, balanskussen, ballen en nog veel meer . Heb je wensen m .b .t . het aanschaf van materialen, dan kun je deze kenbaar maken bij de scholingscie .

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden

Vorige artikel

Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden
Nieuwe HIJC leden