Naar hoofdcontent

Overkomer

Pupillennieuws

Vanaf oktober hebben zich 12 nieuwe kinderen als lid aangemeld nadat ze gratis proeflessen hadden gevolgd. Welkom bij de HIJC!

Pupillennieuws

Vaardigheidspaspoorten

Afgelopen week hebben de pupillen schaatsoefeningen gedaan voor het Vaardigheidspaspoort; sommigen vonden het best spannend. Ook waren er ‘deskundigen’ aanwezig om te kijken hoe de oefeningen werden uitgevoerd. In het paspoort wordt vermeld wat de kinderen al kunnen en in welk niveau ze schaatsen. Komende week krijgen de kinderen hun paspoort en een armbandje waarop staat in welk niveau ze schaatsen.

Een aantal kinderen mag over naar een volgende groep.
In de week van 18 januari 2016 is het volgende toetsmoment.

Schaatswedstrijden

Voor alle pupillen is er ongeveer één keer per maand een wedstrijd in Enschede.

Voor deze wedstrijden kun je zelf inschrijven via http://www.bctwente.nl/ > kalender  > datum pup.wedstrijd > inschrijven.  Het zijn oefenwedstrijden zonder prijzen. Zo kun je zelf goed volgen of je na een maand vooruit bent gegaan. Je persoonlijk record (PR) probeer je steeds te verbeteren. De uitslag van de wedstrijd vind je  na de wedstrijd op dezelfde site (uitslag).

Daarnaast  krijgen we als club  een aantal keren per jaar een uitnodiging van een andere club om met een aantal pupillen mee te doen aan een Interclubwedstrijd. Voor deze wedstrijden kun je niet zelf inschrijven , maar krijg je een persoonlijke uitnodiging. Meestal mogen er maar een paar pupillen meedoen, dus als je uitgenodigd wordt is dat een eer. Samen met de andere kinderen die uitgenodigd zijn probeer je als club te winnen. Er gaat altijd een coach van de HIJC mee. Meestal zijn er individueel prijzen te winnen in een categorie en als club. Zo kun je bijvoorbeeld schaatsen in Assen, Groningen, Deventer, Eindhoven en Heerenveen.

Dit jaar zijn er al een aantal interclubs geweest in Deventer en  Groningen. Hieronder een overzicht van de komende wedstrijden:

 

Datum

wat

waar

19 december

Interclubwedstrijd SVNoordOost Drenthe (op uitnodiging)

Assen

27 december

Gewestelijk Kampioenschap Meisjes Pupillen

Deventer

2 jan. 2016 (17.30u)

pupillenwedstrijd

Enschede

16 januari (17.30u)

Theo de Wals Trofee; interclubwedstrijd (op uitnodiging)

Enschede

17 januari (17.30u)

pupillenwedstrijd

Enschede

6 februari (17.30u)

pupillenwedstrijd

Enschede

 

Event Hengelo Sport:Schaatsscholendag 4 november

Elk jaar organiseert  Hengelo Sport (Gemeente Hengelo) een ochtend op de ijsbaan in Enschede waar de groepen 5 en 6 van de Hengelose basisscholen mogen schaatsen.
Trainers van de HIJC zijn woensdag 4 nov. aanwezig  geweest om de kinderen te helpen bij het schaatsen en we hebben flyers uitgedeeld voor gratis proeflessen. Het was gezellig druk op de ijsbaan. Er was dit jaar ook veel hulpmateriaal voor de kinderen op de binnenbaan : leuke dolfijnen, stoelen, poortjes om onderdoor te schaatsen. Bedankt trainers voor jullie hulp!

Euregioweekend

Op 14 en 15 nov. organiseerde IJsbaan Twente weer 2 dagen waarop verschillende schaatsverenigingen gratis clinics aanbieden: lange baan , short track, kunstschaatsen , ijshockey. Ook de HIJC was aanwezig met een kraampje en een langebaan-clinic.
En niet te vergeten : Marije en Carlijn, Ella en Isa , Ben en Bob bedankt voor jullie hulp!

Nieuw: zelf wedstrijdlicentie verlengen of aanvragen

Vanaf dit schaatsseizoen moeten alle pupillen zelf hun wedstrijdlicenties verlengen en betalen. Voorheen deed de club dat, maar de KNSB heeft dit veranderd. Deze licentie heb je nodig om aan de pupillenwedstrijden in Enschede  (en andere ijsbanen) mee te doen. Ook kinderen die nog maar net lid zijn van de HIJC mogen meedoen aan deze wedstrijden (best leuk en een leuke oefening).Het is dus belangrijk dat je zelf een licentie aanvraagt via de KNSB . Voor pupillen t/m 12 jaar  kost een jaarlicentie €6,50. We willen dus graag dat de ouders van nieuwe kinderen een licentie aanvragen.
Zie voor meer info en een handleiding:           

http://www.hijc.nl/Nieuws/Nieuwsberichten/ArtMID/455/ArticleID/432/Ook-pupillen-moeten-zelf-licentie-KNSB-verlengen

Tot slot:

We wensen Lieke Buiter beterschap. Lieke heeft door een val net als vorig jaar haar arm gebroken, maar nu de andere. Stuur haar maar een kaartje!

 

Heb je vragen aan het pupcoteam?

Monique Wilms
074-2425240

Elly Klaaskate
074-2431756

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers

Vorige artikel

Marathonnen
Marathonnen
Marathonnen