Naar hoofdcontent

Overkomer

Marathongroep

Voor het eerst in 4 jaar is de marathongroep weer op trainingskamp geweest. Aan Jorrit en Lasse was de zware taak toegewezen dit uitputtingsfestijn te organiseren, waarvoor onze complimenten.

Marathongroep

Vrijdag 16 juni omstreeks het middaguur vertrok het grootste deel van onze groep richting Winterberg om zich te settelen in ons luxe 7 persoonsvilla(tje). Nadat ze vrijdagmiddag een verkenningsrondje gemaakt hadden heb ik mijzelf ook bij de groep gevoegd.

Na een gezellige avond volgende zaterdags de langste tocht van het weekend, eentje van 130km met 2700 hoogtemeters. Het hoogte punt van deze tocht was toch wel de klim richting Fockinghausen (1,5 km 12% gemiddeld met als zwaarste stukje 0,4 km 18% gemiddeld). Uiteraard was onze berggeit Erik als eerste boven.

Die avond zijn we als activiteit nog even wezen karten, en daar kwamen wij achter. Menig lid van onze groep kreeg na/tijdens deze fanatieke race waar Max Verstappen jaloers op zou zijn zoveel kramp, dat uitstappen bijna onmogelijk werd.

De volgende dag stond er weer een mooi rondje op het programma voor de marathongroep. Helaas niet voor mij, ik reisde af naar Elden/Arnhem voor een skeelerwedstrijd van de Freewheel inline cup waar ik dit jaar aan deel neem. Wat ik zo van de groep hoorde hebben ze zondag een mooi rondje gereden en werd er op de muzikale klanken van de “Böhmischer Traum van Geschwister Messner ” de laatste klim afgewerkt.

Dinsdag 2 juli was de algemene ledenvergadering van de Hengelose IJsclub. Traditiegetrouw wordt hierin de prijs voor de marathonner van het jaar uitgereikt. De prijs ging dit jaar naar Laurens Achterkamp alias LA. Laurens heeft zich afgelopen winterseizoen goed staande weten te houden in een peloton waar onder andere Arjan Elferink en Erben Wennemars deel uit maken.
 

Thijs Grootte Bromhaar

 

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws

Vorige artikel

Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers