Naar hoofdcontent

Overkomer

Marathongroep

De eerste weken van het seizoen zitten erop. De zomer is veranderd in winter en zo zijn wij dus ook weer op het ijs gestapt. In de zomer hebben wij geprobeerd ons zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de winter. We hebben naast onze trainingen ook een trainingskamp gehad, meerdere tijdritten gereden en een Run Bike Run.

Marathongroep

Op dit moment zijn wij weer volop aan het trainen voor alle wedstrijden die dit seizoen nog zullen volgen. De groep is zo goed als compleet nu Gerard zich een aantal weken geleden ook weer heeft aangesloten na een tijd in Afrika te hebben doorgebracht.

De eerste drie wedstrijden van de NO-Competitie en de eerste drie Leisure World wedstrijden zijn verreden en er zijn al een aantal mooie resultaten behaald.

Zo is er bij de C2, waarin Bas Z, Jorick, Gian en ik bij meerijden, op de eerste wedstrijd al een prachtig resultaat neergezet met een eerste, tweede en een vierde plaats! Op het moment staan we er goed voor in het klassement met een eerste plaats voor mij en een derde plaats voor Jorick, hopelijk kunnen we dit de rest van het seizoen vasthouden.

Bij de C1 van de NO zijn ook al een aantal mooie resultaten gereden. Zo wist Thijs in de eerste NO-marathon de 4e plek binnen te slepen na een uitstekende eindsprint. En wist Jorrit afgelopen zondag tevens een 4e plek binnen te slepen door in de kopgroep te belanden en een rondje te pakken (al was hij volgens de transponderprint 3e geworden). Ook leek Erik een rondje voor het eind de eindsprint van het Peloton te pakken. Helaas kon hij dit net niet bolwerken.

Bij de M2 en de M1 wordt momenteel door Thymen en Laurens Achterkamp gereden. Laurens heeft de 2e wedstrijd te moeten missen door ziekte en wist de afgelopen marathon weer uit te weten rijden. Hier was hij zelf ook tevreden mee omdat hij de punten hard nodig heeft om zich voor het NK te plaatsen. Gerard heeft tot op heden nog geen wedstrijd gereden en zal zich de komende wedstrijd laten zien in de Leisure World competitie bij de M2. Bij deze Leisure World competitie rijdt ook Thijs mee. Hier staat hij op het moment 9e.  

Al met al belooft het een goed seizoen te worden voor de groep.

Mocht u nou graag een keer willen komen kijken, onze volgende marathon in Enschede is 6 januari, kom vooral kijken!

Lasse Klaas
HIJC Marathongroep
 

 

  • Aantal weergaven (1074)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

1 december Sinterklaasfeest en Oud IJzer Actie
1 december Sinterklaasfeest en Oud IJzer Actie
1 december Sinterklaasfeest en Oud IJzer Actie

Vorige artikel

Trainingskamp Erfurt 2018
Trainingskamp Erfurt 2018
Trainingskamp Erfurt 2018