Naar hoofdcontent

Overkomer

IJSTIJD!

Sinds dit seizoen worden er activeiten voor kinderen georganiseerd onder de noemer IJSTIJD! Lees hier de achtergrond van deze unieke samenwerking tussen de Twentse schaatsverenigingen en de KNSB.

IJSTIJD!

Al een aantal jaren wordt het scholenschaatsen georganiseerd op de IJsbaan Twente. Er komen klassen van verschillende scholen uit de regio schaatsen als alternatieve gymles. Om de beurt zijn de verschillende plaatsen in de regio aan de beurt.

We willen graag dat zo veel mogelijk kinderen "blijven hangen"  en komen schaatsen bij onze club. Dat is tot nu toe niet erg succesvol geweest bij onze vereniging en dit was ook landelijk het beeld. Vandaar dat de KNSB hulp heeft aangeboden. We zijn een werkgroep begonnen met vertegenwoordigers van een aantal ijsclubs met als doel: zorgen dat meer kinderen gaan schaatsen naar aanleiding van het scholenschaatsen.

De eerste actie was een brief naar alle kinderen uit Hengelo met hierin een verwijzing naar onze website. Dit heeft meteen tot een aantal proefles-aanvragen geleid en een aantal kinderen zijn ook lid geworden.

Verder heeft Stichting De Twentse Doorloper het voortouw genomen voor 2 mooie activiteiten op IJsbaan Twente: op 7 december een Jeugd Schaats Run en op 8 februari een kinder-elfstedentocht. Deze activiteiten worden met de schaatsverenigingen samen gepromoot onder de noemer IJSTIJD! Zo maken we zo veel mogelijk kinderen enthousiast te om een proefles te nemen.

Het idee is: als kinderen iets willen doen op het ijs kunnen ze altijd terecht bij IJSTIJD! (zie ook https://www.hijc.nl/Schaatsen/IJSTIJD-Schaatsen-voor-kids)

De komende tijd wordt de ijstijd.nl website aangepast zodat je makkelijker bij de juiste ijsbaan terecht komt. Onder de site van de Baancommissie komt een pagina waarmee je een proefles kunt aanvragen bij elke vereniging.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Even voorstellen: Corinne de Lange
Even voorstellen: Corinne de Lange
Even voorstellen: Corinne de Lange

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws