Naar hoofdcontent

Overkomer

Geslaagd seizoen marathongroep

Het winterseizoen is ten einde. Waar een enkeling nog een wedstrijdje heeft meegepakt was 5 maart toch echt de laatste marathon in competitieverband. Als marathongroep mogen wij terug kijken op een geslaagd seizoen met vele podiumplekken waarvan twee in het eindklassement.

Geslaagd seizoen marathongroep

Uit de praktijk blijkt wel dat maart de meest deprimerende maand van het schaatsseizoen is. Het is de laatste maand van het seizoen en de wedstrijden zitten erop. De sleur kwam erin en bij veel van onze rijders kwamen de lentekriebels naar boven, wat inhield dat de schaatsen zo nu en dan al ingeruild werden voor de fiets.

Afscheid

Helaas hebben enkele rijders besloten om de marathongroep te gaan verlaten. Laurens Klaas gaf aan de trainingsarbeid niet meer te kunnen combineren met zijn eigen bedrijf. Gelukkig verzekerde hij ons dat de ELKA-Classic zal blijven bestaan. Ook onze ex-wereldkampioen Jan-Anne Woelders verlaat de marathongroep. Hij zei minder plezier te hebben aan de wedstrijden en legt de focus op andere dingen, zoals het (wand)klimmen wat hij fanatiek doet. Verder nemen wij ook afscheid van Wouter Bruinenberg. Wouter gaat samenwonen met zijn vriendin, waardoor de afstand te groot wordt om nog naar training te komen. Wij wensen hem namens de marathongroep alle geluk toe.

Welkom

Het is tijdens de seizoenswisseling niet alleen maar afscheid nemen. Deze zomer mogen wij ook twee nieuwe leden verwelkomen. De oplettende schaatsers hebben deze winter al gezien dat er twee rijders van een andere club bij ons gedetacheerd waren. Beide rijders hebben deze proefperiode met een voldoende afgerond en worden aan onze “Marathon Selectie” toegevoegd. Rene Bosma zal dit begin deze zomer al doen. Bas Winters (Ja die jongen van Vision Sports) zal na het wielerseizoen volgen, Bas fietst namelijk in de zomer zijn rondjes bij de amateurs.

Trainerswissel

Voorheen hebben wij altijd twee trainers gehad en dat zal ook dit seizoen zo blijven. We hebben met zijn allen Stefan lief aangekeken en hij wou nog wel doorgaan als trainer. Bij Jelle daarentegen hadden wij minder geluk. Jelle gaf deze winter ook training aan de jeugd, wat hem veel voldoening gaf. Vandaar dat hij heeft besloten om trainer te worden van de wedstrijdgroep. Zijn taken als trainer van de marathongroep worden overgenomen door Erik. Jelle zal weer degraderen tot groepslid en zal zodoende gewoon weer moeten luisteren.

Knallen

Deze zomer zal er keihard getraind worden om onze gestelde doelen te halen en te overtreffen. Zomer 2017, wij hebben er zin in. Jullie ook?

Thijs Grootte Bromhaar
HIJC marathongroep
 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers
Nieuws van onze G-toppers

Vorige artikel

Start wielertraining recreanten
Start wielertraining recreanten
Start wielertraining recreanten