Naar hoofdcontent

Overkomer

De marathongroep

 De eerste marathons van de Noordoost competitie zijn inmiddels weer verreden. Dit seizoen doen er ook een aantal rijders van de wedstrijdgroepen mee in deze marathoncompetitie.

De marathongroep

Zenuwpees

Na 2 weken van training stonden de eerste marathonwedstrijden weer op het programma. De eerste marathon van de Noordoost competitie werd verreden in het mooie, maar toch altijd koude Kardinge (Groningen). Voor mij persoonlijk was dit een spannend moment, omdat ik voor het eerst mee zou doen in de C1 categorie. Gezien mijn status als zenuwpees voerden mijn zus en broertje de druk thuis extra op met teksten als “ben je al zenuwachtig?” en “wat als je hem niet uitrijdt, heb je dan de hele zomer voor niks getraind?” Gelukkig bezweek ik niet van de zenuwen en reed mijn eerste marathon bij de C1 gewoon uit.

Podiumplekken

Bij de eerste wedstrijd van de Noordoost competitie waren er gelijk leden van de Hengelose IJsclub terug te vinden op het podium. Zowel Bas Zomer (C2) Als Jorrit Extercatte (C1) wisten een 3e plek te bemachtigen in een pelotonsprint.

Na zware wedstrijd in Deventer waar geen podiumplekken werden behaald mochten wij afreizen naar Leeuwarden voor alweer de derde marathonwedstrijd van de Noordoost competitie. Mede door het goede ijs werden er snelle rondes gereden waardoor ontsnappen ook lastig bleek. Bas Winters (C1) wou het echter niet op een pelotonsprint aan laten komen en wist samen met een andere rijder enkele rondes voor het einde los te komen van het peloton. Helaas voor Bas werd hij op meet ingehaald wat resulteerde in een 3e plek.

Wat nog meer opviel in Leeuwarden was de prestatie van Lasse Klaas (C2). Lasse rijdt dit jaar voor het eerst marathons en wist samen met 2 andere rijders een rondje te pakken op het peloton. Een podiumplek was dus al veilig gesteld, maar welke? Lasse liet zich niet gek maken in de zenuwslopende laatste rondjes en wist zodoende als 1e over de meet te komen.

Nieuwe marathonners

Dit seizoen doen er een aantal rijders van de wedstrijdgroepen mee in de marathon competitie. In de C2 categorie zijn dit Lasse Klaas en Jorick Huizing. Jorick heeft vorig jaar al een groot aantal wedstrijden meegereden en heeft dus al wat ervaring in de C2. Beide heren hebben in de afgelopen drie wedstrijden laten zien dat ze niet bang zijn om aan te vallen.

Bij de dames heeft Chantal Huizing versterking gekregen van Ceri Riddering. Helaas hebben beide dames nog wat moeite met het hoge niveau. Dit komt omdat er maar één dames categorie is en de onderlinge verschillen daardoor groot zijn. Het doel van dit seizoen zal voor beide dames dan ook liggen op progressie maken.

Begin september hebben wij een hele kleine marathonschaatser mogen verwelkomen. Onze trainer Stefan ten Dam is vader geworden van zoon Tibo. Dit konden wij uiteraard niet voorbij laten gaan zonder passend cadeau, daarom hebben wij namens onze groep een speelgoedbox overhandigd die door Chantal Hendriks (http://www.muurschilderingen-zwolle.nl/) is beschilderd in schaatssferen. Naar alle verwachting zal Tibo snel leren schaatsen. Dit kan ook niet anders gezien de op maat gemaakte houtjes die hij van Laurens Achterkamp heeft gekregen.

Thuiswedstrijd

Zondag 26 november hebben wij een thuiswedstrijd in Enschede. Wij verwachten uiteraard een groot scala aan fans van de Hengelose IJsclub die ons komen aanmoedigen.


Thijs Grootte Bromhaar, alias de zenuwpees.
 

Wedstrijdschema IJsbaan Twente, 26 november 2017:

Categorie

Tijd

Rijders

M2

17:30

Gerard, Thymen

M1

18:15

Laurens

Da

19:05

Chantal, Ceri

C1

19:55

Bas W, Jorrit, Erik, Jelle, Thijs

C2

20:45

Bas Z, Patrick, Jorick, Lasse

 

 

  • Aantal weergaven (4458)
 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Even voorstellen: Dennis Winters
Even voorstellen: Dennis Winters
Even voorstellen: Dennis Winters

Vorige artikel

Pupillennieuws
Pupillennieuws
Pupillennieuws