Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Succesvolle deelname G-schaatsers aan Special Olympics

Afgelopen zondag 6 maart hebben maar liefst 10 G-schaatsers meegedaan aan het Special Olympics Nationaal Shorttrack Event in Utrecht.

Succesvolle deelname G-schaatsers aan Special Olympics

Iedereen moest er deze dag vroeg uit om om 8:30 op de ijsbaan in Utrecht te zijn. Gelukkig was iedereen op tijd en konden we gauw de schaatsen aan doen. Traditie bij een Special Olympics wedstrijd is de openingsceremonie. Nadat alle atleten op het ijs waren voorgesteld werd de vlam door de politie en een aantal schaatsers, waaronder HIJC'er Jarno Brunink, binnengebracht.
Ook wordt dan de Special Olympics eed afgelegd door de sporters, coaches en jury. Vervolgens werd de vlag gehezen en kon de wedstrijd beginnen. 

Het shorttrack weekend begon voor 2 HIJC'ers en coach Rieke al op zaterdag. Zij mochten meedoen aan een demotraining in het kader van een internationaal shorttrack seminar. Een bijzondere ervaring om internationale g-shorttrack trainers te ontmoeten en je ervaringen met hun te delen.

Op zondag stond de shorttrack wedstrijd op het programma.
Even voor de goede orde: deze wedstrijd is dus een shorttrackwedstrijd. Dit is voor onze deelnemers overzichtelijker dan een langebaan wedstrijd.

Voor iedere schaatsers stonden er 2 afstanden op de planning. Eerst werden de kwalificaties (divisioning) van ieder z'n langste afstand gereden. Direct daarna waren de finales van diezelfde afstanden en er werd afgesloten met de prijsuitreiking. 's Middags reed iedereen 2x zijn korste afstand waarna de prijsuitreiking plaatsvond.
Het was een erg spannende wedstrijd. Mede doordat de jongens en de meiden tegen elkaar streden. Hierdoor waren de verschillen erg klein en waren er mooie wedstrijden te zien. 

Uiteindelijk heeft iedereen in ieder geval 1 medaille gewonnen, sommige zelfs 2.

Het was een super weekend! Alle aanwezige trainers: bedankt voor jullie inzet! Alle aanwezige ouders: bedankt voor jullie aanmoedigingen!

 

  • Aantal weergaven (5026)
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

HIJC vierde bij het Stedentoernooi
HIJC vierde bij het Stedentoernooi
HIJC vierde bij het Stedentoernooi

Vorige artikel

Rynald Kip en Ruben Blenk 2e bij NKScholenPloegenAchtervolging
Rynald Kip en Ruben Blenk 2e bij NKScholenPloegenAchtervolging
Rynald Kip en Ruben Blenk 2e bij NKScholenPloegenAchtervolging